Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

no a vietnamci v ceskem mestecku kam pravidelne jezdim vstoupili do druzstva COOP. Ceny jako jinde, vyber vetsi nez u konkurence, kram cistejsi a obsluha (majitel s manzelkou a dcerou) usluzna. Ac mistni obchodnici zaviraji uz pred patou, oni maji otevreno do devit. I v sobotu, kdy mistni zaviraji uz v pul jedenacte.

3 0
možnosti

Nejdriv jsem se zdesil predstavou, ze na mne vybafne hned v Eschlkam nejakej vietnamec. Teprve pak jsem si uvedomil, ze jedete do Cech a ne obracene.

A vietnamec kdyz vam to vysvetloval byl chytrej. Neprozradil, ze pro to ovoce a zeleninu jezdi do Markthalle. V Metru ji rozhodne tak peknou nemaj. To ji totiz prave z te Markthalle kupuje a je o par hodin starsi a o par sestaku drazsi.

Jeste v Herbigstrasse jsme meli na rohu takovej stanek se zeleninou. Ten stankar pro ni jezdil uz ve 4 hodiny rano a mel ji opravdu cerstvou. A kdyz jste u nej koupila odpoledne salat, ty povadle listy z nej oskubal. No a visne, ktere jsme u nej pravidelne kupovali prebiral, aby zadna nebyla pomackana ci nedej boze nahnila.

1 0
možnosti

U nás má Vietnamec večerku kde má instalované kamery. Skoro každý den vidí, kolik lidi mu tam krade. :-/Rv

0 0
možnosti
Foto

na nekvalitní a nehorázně předražené zboží občas narazím i v kamenných obchodech-vietnamci pracují od nevidím do nevidím a když něco potřebuji vždycky se některé obchůdek otevřený najde, ikdyž většina normálních má zavřeno

nehodnotím obchodníky Vietnamec versus Čech ale poctivý versus nepoctivý

2 0
možnosti
Foto

Ceny v obchodech určuje zákazník. Pokud obchodník na zboží dá vysokou cenu, tak jej nikdo nekoupí. Silně bych pochyboval, že Vietnamci ve většině případů prodávají nekvalitní zboží. Nevěřím tomu, že by v dnešní době by dokázal stále prodávat nekvalitní věci. V ten moment by ztratil zákazníky. Zákazník není tydýt, aby chodil k němu nakupovat a kupoval si nekvalitní věci.

1 0
možnosti

Už tady reaguji jenom "z poctivosti", na dotaz p. Kindla. My žijeme v epoše nové normalizace, s novým třídním bojem + strunkou osvědčené závisti + okrajování vlastní svobody ... Nikdo, doposud neodpověděl na otázku, proč OSVČ, který dlouhodobě funguje - vede účetnictví - daně platí - proč tedy ještě EET !? Mám ŽL přes 20 let - na chalupě dva sousedy. Jedni historicky nepracují a žijí z dávek - druhý vyřazený horník. Žasl jsem, oba se za AB bijí - dojalo mne, kdy nezaměstnaný mne školil o úspěšnosti Státního rozpočtu :-)

3 0
možnosti
Foto

Paní autorka asi zamrzla někde v roce 1992. Dnes je situace jiná a právě vietnamská komunita, stále ostře sledovaná kontrolními orgány, má dnes své české účetní, své daňové poradce atd. Že "Vietnamci" nabízejí nekvalitní zboží? Jsou to paní autorko skutečně jen Vietnamci? Nejsou to náhodou i Číňané? Poznáte rozdíl? A kdo vás nutí v těch obchodech nakupovat?

A také vaše generalizace je obdivuhodná. Příště zkuste napsat o tom, že Češi jsou všichni feťáci. Ono totiž zastoupení feťáků v české populaci je vyšší než počet vietnamských pěstitelů konopí ve vietnamské komunitě v ČR.

Mnozí diskutující píší o pracovitosti, úslužnosti atd. Pro mě je však u Vietnamců na prvním místě skutečnost, že se snaží integrovat v naší společnosti s plným respektem k našim zvykům, kultuře a životnímu stylu. A v tomto jsou podstatně dál, než dosáhlo za x desítek generací jiné etnikum.

7 0
možnosti
Foto

Dokáží se postarat o sebe a já je obdivuji. Nic po nás nechtějí a dokážou se přispůsobit nám. Na Uřadu práce je nikdo nevidí. Stánky končí a oni se stahují do kamených obchodů. Když zjistí, že je zájem o večerky, otevřou večerku, když zjistí, že je zájem o českou zeleninu, otevřou obchod a zeleninu pokud je to možné berou zeleninu od našeho zemědělného lidu. Když zjistí, že ženské mají zájem o modeláž nechtů, tak si na to otevřou provozovnu. Ten, kdo u nich nakoupí musí počítat s tím, že vzhledem k ceně se nebude jednat o kvalitní zboží. Jejich komunitě vadí ti, co pěstují konopí a sami takové lidi udávají na Policii ČR. Pokud se týká daní tak je vzorně platí, protože ví že je jejich komunita středem zájmu a nemohou si dovolit neplatit daň. Jel jsem jednou vlakem do Prahy a v koupé byla Vietnamka, které měla obchod v Ústí nad Labem. Dozvěděl jsem, že má dvě děti na studích, které se svého obchodu podporuje a když vystudují a uchytí se tak se vrátí do Vietnamu. Jak mně řekla, že když Vietnamci zestárnou vrací se zpátky domů a nármně se divila, že by u nás za 40 let práce v obchodě měla nárok na penzi.

6 0
možnosti

Já je tady nechci.

0 2
možnosti

:-).......Nelze jim upřít pracovitost ! Jsou prostě neúnavní a samozřejmě hledají všechny cesty, jak přežít ! MOžná i maŕjánka jim pomáhá. Ale....když čtete a posloucháte milionové likvidace zboží celní službou a oni pořád žijí, tak říkám - zázrak !

2 1
možnosti

"...snad už dojde i na Vietnamce při placení daní..."

A co vas vede, se se tak stane ? Kdyby se chtelo tak dane uz plati davno. Urcita cast spolecnosti je vyjmuta z povinnosti, a to nejenom Vietnamci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik