Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Nářky nad neplacením daní a cel u některých komunit a snaha tuto nelegální činnost potřít povede logicky k jednomu: zvýšení cen. Je na to nadávající český človíček připravený a je ochotný to zkousnout? Za blažený pocit "narovnání podnikatelského prostředí" a vyššího výběru ve státní kase?

0 0
možnosti
PK

Je zajímavé jak se "pracovitý" český národ nechal Vietnamci za jednu generaci hodně vytlačit z obchodní činnosti, která je ve světě dosti "ceněna". Menší kamenné potraviny jsou většinou jejich. To není něco "podřadnějšího" jako úklid či pomocné práce na stavbách.

4 0
možnosti
MB

Na Vietnamce lze nazírat různě. Osobně si např. nedovedu představit, že bych vyrazil k nim. Seskládal plátěný stánek, naučil se jejich řeč. Úžasnou pracovitostí - smyslem pro rodinu - se následně vydělili. Setrvaly ty prapodivné tržnice a vznikly řádné kamenné obchody ! Je tam pořád ta podpora dětí - až úsměvné, kdy soutěže o české literatuře vyhrávají Vietnamci. Oni jsou již ale taky jiní ! Přivykli poměrům a svoji budoucnost v neúnavném vysedávání v krámku rodičů již nevidí ! Od března 2017, je čeká zavedení EET ... Buď živnost zruší, nebo zdraží - Mj., to je doprovodný efekt ... Zda stát a zákazník získá, nebo ztratí - To v pravdě nevím ! ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Pokud živnost zruší půjdou na Úřad práce pro podporu. Co je podle vás lepší ? Když se starají sami o sebe a po nás nic nechtějí? Pokud chodím na Finanční úřad platit daně, tak vždy vidím, že víc jak polovinu fronty tvoří oni. Paní v kanceláři mně řekla, že daně platí vzorně a včas a co je podivné mají je vyplněné lépe a pečlivě než naši živnostníci. Napamatuje si, že by nachytali Vietnamce, že neplatí daně.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,76
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik