Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Číňané vaří stejně pojmenovaná jídla v každé zemi trochu jinak. Přizpůsobují se chutím domorodců. nebo si to aspoň myslí. Údajně pro Evropany nejchutnější čínská jídla jsou servírována v čínských restauracích v londýnském Soho. Při návštěvě Londýna jsem je navštěvoval a potvrzuji to. Jen to Kung-pao jsem si tam nikdy nedával. Nejčastěji kachnu a krevety ve sladkokyselé omáčce a k tomu ještě pár jídel na zkoušku. Servírovali je na společném táce, který byl nad umístěn nad zapálené svíčky, aby jídlo zůstalo teplé. Byli jsme u stolu dva a tak jsme ochutnali čtyři jídla a každý snědl dvě porce. Po takové náloži jsme byli ve stavu, kterému Němci říkají Schnitzelkoma.

0 0
možnosti
LF

L73u40k45a79s 36F91i61k28r

22. 2. 2024 16:54

Takze jste byl v klasickem levnem bufetu - all-you-can-eat ...

0 0
možnosti
JZ

česká čína obvykle za nic nestojí. Není to tím, že by to ti kuchaři neuměli, ale tím co si myslí o svém zákaznictvu.

0 0
možnosti

Skutečně by mě zajímalo, kde jste na základní škole(!) za hlubokého socialismu sehnali všechny ingredience do kung pao, že chutnalo obdobně, jako to v dnešním NY. Že vy nás trochu houpete?

4 0
možnosti
Foto

....možná měli čínskou učitelku vaření

0 0
možnosti
PN

Je par mist v Praze je, kde je slusna cinska restaurace, ale ta jedina, co byla drive ve Vodickove ulici (ted je dost jinde), mezi ne urcite nepatri.

0 0
možnosti
OU
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik