Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Je to tak! Komunističtí zbohatlíci po Listopadu překabátění v polistopadové oligarchy a papaláše spojili svoje síly se členy Prognostického ústavu, který pracoval pod přímým dohledem ruských tajných služeb KGB, a tito členové se stali předsedy po Listopadu vznikajících stran. Od Listopadu je zde řada politiků i simplexních lidí, kteří naivně touží po komunistické minulosti a ruském protektorátu. Jde především o komunisty, některé klausovce a zemanovce, a poslední dobou o okamurovce. Poznáte je podle vztahu k ruské válce na Ukrajině, přejí Davidovi, aby prohrál s Goliášem! To vše podporuje ruská desinformační válka podporující u nás, v Evropě i ve světě, která vytváří proruské alternativní myšlení! Ti také zapříčinili rozvoj politického byznysu, který vyvrcholil za minulé vlády!

:-)

2 0
možnosti
Foto

J19o35s70e64f 64B43á66r15t84a

24. 7. 2022 22:46

Měli by mezi lidi vyjet i lídři pětikoalice, ať máme porovnání.

0 0
možnosti

J25a91n 72M91a34r26e57k

24. 7. 2022 16:23

Paní blogerko, stěžujete si na hrubost a vulgaritu ve vaší vlasti.Doporučuji vám shlédnout pár amerických filmů. Mnohé z nich, ze kterých byste vymazala jedno slovíčko začínající na 'F' by se z dvou hodin zcvrklo na pět minut. Vulgarita není JEN český problém. Píšete o tom, že cestujete. Když přijedete do cizí země, snažte se rozumět tamnímu jazyku. Budete překvapená. Je to ve většině případů horší, než to tradičně české "Ty vole"

2 2
možnosti

I kdyz s pani Helenou sem tam zasadne nesouhlasim, souhlas ohledne tendence k vulgarite v postkomunistickych zemich. Jedna vec je vulgarita v americkych (a ted i britskych) filmech a serialech a taky vulgarita mezi znamymi, snad s vyjimkou Japonska (par let sem tam zil), existuje vsude. Ovsem "vseobecna" vulgarita je bohuzel daleko castejsi zjev v postkomunistickych zemich nez jinde.

1 0
možnosti

Autorka sdílí všeobecně rozšířený pomlouvačný názor na současné poměry. Především mnoho charakteristik odpovídá všeobecné lidské povaze a je všude na světě. Má pravdu především v tom, že lidé by rádi se nad druhé povyšovali, donášeli, udávali. Právě v tom se komunistický a nacistický vzájemně podobaly, nikoliv v ostatních charakteristikách. A právě tyto vlastnosti se uplatňují opět. To ovšem nesouvisí s Babišem, v jehož době žádné udávání nebylo, stejně tak jako ostatní nepříznivé vlastnosti nebyly podporovány. Fialova vláda opět vyvolala tyto stíny minulosti, udávají se lidé, kteří "podporují terorismus", což je ruský útok na Ukrajinu, udávají se dokonce komentáře k článkům, aby mohly být smazány. Opět postupně vyplouvá na povrch obluda totality. Velice mne mrzí, že lidé se nechají zmanipulovat a neustále přičítají Babišovi věci, které se nestaly. Nemám zájem nikoho hájit, jestliže ovšem nejsme schopni pochopit pravdu, je to nejhorší dědictví komunismu.

7 4
možnosti

Přesně, taní Heleno. Za života VHV nás celý svět obdivoval, jací to jsou ti Češi vzdělanci a humanisté. A dneska ? Kdejaký hejhula v europarlamentu si otvírá hubu na našeho druhého nejlepšího premiéra všech dob, který nás konečně vrátil mezi vyspělý západní svět a na kterého můžeme být konečně patřičně hrdi a nestydět se za něj. Ale za to všechno si můžeme sami, když tady máme takové burany, jako jsou Lihoš, Bureš nebo Okamůra.Rv

VEUV

4 0
možnosti

Tento druhý nejlepší premiér nás vrátil do nedemokratické totality. připravuje zákon o dezinformacích a cenzurování hodné nejhlubšího bolševismu. Jaké pokrytectví, když si říkají "demokratická opozice". Za Babiše demokracie ohrožena nebyla, nebyla cenzura, ani žádné totalitní prvky. Možná byl Babiš buran, ale demokrat.

2 5
možnosti

Tak nejak krasne jste to popsala to. Ja jsem ovsem presvecen, a to kazdodennim pozorovanim, ze to az zas tak neni otazka nejakeho spolecenskeho zrizeni. Vzdy je to otazka toho, kdo na vedoucich pozicich je temto metodam pristupny. Je uplne jedno, jestli jde o komunistickeho papalase, nebo majitele ci vysokeho managera podniku (zazito u nadnarodniho korporatu, kde manager pochazel z hodne zapadni civilizace), kteremu se tyto praktiky nehnusi. Ano, totalitni rezimy k tomu maji bliz, ale tvarit se, ze to v zemich s dlouhou demokratickou tradici neni, by bylo akorat chovanim pstrosa.

2 0
možnosti

Komunistická ideologie si ničím nezadá s fašistickou. Obé vycházejí z cenzury, vyvolávání strachu mezi lidmi, donášení, likvidací těch, kteří s ideologií nesouznějí. Jsou vhodným podhoubím pro korupci.

Zdroj: https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=789780

Přesně se to hodí na Fialovo vládu

2 5
možnosti
Foto

A no to jste přišel jak? Vlhké sny?

3 3
možnosti

Zaníceně (skoro až dojemně svazácky) tu píšete o postkomunistickém syndromu, ale vidíte jej pouze u některých politických uskupení, podobně jak jednostranně viděli svého nepřítele "bývalí" svazáci a komunističtí papaláši.

Já (a myslím, že každý nezaujatý, reálně uvažující jedinec) ten postkomunistický syndrom pozoruji už dlouhou dobu napříč CELÝM politickým spektrem.

P.S. A víte, co je (kromě jiného) velmi zvláštní? Že současným "demokratům" vůbec nevadí, že o post prezidenta se uchází m.j. "bývalý" kariérní člen KSČ, člen VKR "pan" Petr Pavel, kterého dokonce velmi podporují. Nebo že titíž podporují cenzuru za účelem "boje proti dezinformacím" atd., atd. Tak jak je to tedy vlastně s tím postkomunistické syndromem?

7 6
možnosti

No to nevadí a též nevadí, že na čele VPT ČT stojí bývalý karierní komunista .......taky to tak vypadá..

2 2
možnosti
Foto

Lidé trpící postkomunistickým syndromem věří jediné správné "pravdě", prosazované ideologii a mají sklon pateticky prožívat kult vybrané osobnosti. To bych asi i podepsala, akorát že to nemusí být syndrom, ale čirá naivita. Děje se to i mladším ročníkům. Na druhou stranu - my, kteří jsme mládí v socíku prožili, máme v sobě něco jako očkování proti covidu. Jakmile nějaký politik začne mečet fráze a vyzývat nás k minutám nenávisti, zpozorníme. Pěkný den všem.

12 0
možnosti
Foto

A když je začne mečet diskutující, tak musíme být hodní. ;-D

0 0
možnosti

Výborně napsáno. Naprosto souhlasím. R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik