Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, dovolím si zareagovat. Nevím, kolik vám je let, ale asi už budete taky v důchodu. Kus světa jsem viděl a i anglicky se v pohodě domluvím, ale v Moskvě a v Norsku jsem nebyl takže nemohu a nechci nikomu radit. Nicméně já tady v Česku žiji rád. O emigraci jsem uvažoval v roce 1980, ale zůstal jsem tady a nelituji. Pravý opak je pravdou. Tam, kam jsem chtěl emigrovat, to rozhodně dnes není lepší než tady u nás. A ani do vámi vychvalovaného Norska bych nechtěl. Je tam na můj vkus chladno...

5 0
možnosti
VV

To budete asi mit pravdu, jen nechapu proc jste v roce 1980 chtel emigrovat zrovna do Moskvy?;-D

0 1
možnosti
PN

V Norsku jsem byl parkrat, neco je tam prima, neco ne. Priroda super, bohuzel odpadku v ni take. To mne dost prekvapilo. Co se tyka jejich nadseni na dodrzovani predpisu, tak bych to uplne neprehanel, v rybarskych kempech neni problem za drobny peniz koupit doklad o kopeni ryb, aby je clovek mohl vyvezt ven z Norska.

Jo, v Norsku maji vysokou zivotni uroven, na druhou stranu maji extremne drahy alkohol a diky jeho cene hodne otrav z podomacku vyrobene samohonky. Neni to nahoda, ze do CR v dobe metanolove afery prijet vinikajici odbornik na tyto otravy a byl prave z Norska.

Jejich sluzba Barnevernet si nezada s nacizmem. Neco tak odporneho, jako je Barnevernet, u nas ani za bolsevika nebylo.

Jo, ale urcite mate pravdu v tom, ze nase spolecnost zhrubla. Cim to je neni treba spekulovat, ona zhrubla celkove spolecnost po celem (skoro svete) a neni to jen domena CR. Co se tyka slusneho obleceni, tak v roce 1989 by zenska nesla nenamalovana ani s odpadkami k popelnici.

Hezky den a at se vav v Norsku libi. Ja tam rad jezdim, male deti nemam, takze na mne Barnevernet nemuze, odpadky po lesich mi sice vadi, ale moje lesy to nejsou tak to uklizet nebudu. Ale priroda je tam pekna.

4 0
možnosti
Foto

Co vás nutí tady zůstávat?

6 0
možnosti
PK

Nejsem Váš fanoušek, ale uznávám, že oblečení, vzezření a chování Pražanů (neumím posoudit jak jsou na tom třeba bodří Moraváci) šlo za poslední léta "dolů". Nesváděl bych to jen na covid či emigraci z východu. Bohužel, ale pan prezident Havel by to k lepšímu neovlivnil. Svedla jste mě, asi do toho Norska vyrazím, jestli si to moc neidealizujete, byl jsem tam jen na skok v r.1992 a to ještě ze Švédska načerno.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik