Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^

Díky! Také nechápu, jak někdo může volit Zlo, závist, nenávist, mstivost, postkomunistickou papalášnost a pohrdat Pravdou a úctou k druhému člověku!

:-)

0 0
možnosti
AK

Motto "Touhou spravedlivých je jen dobro, kdežto nadějí svévolníků je prosadit se zuřivostí." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 11.23)

Zdroj: https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=776325

To je velmi výstižné.

Pokud správně zařadíme nelegální imigranty mezi svévolníky, není k tomu co dodat.

0 0
možnosti
JU

Paní Vlachová, myšlenky rozumné, ale ten pravopis, božínku (jenž místo jež)...

0 0
možnosti
JP

Autorka zřejmě nebyla nikdy v Německu, Francii a nebo Itálii a tím pádem neviděla a nezná poměry, způsobené těmi hodnými imigranty v těchto zemích. Když zůstanou tam kde je jejich původ, nic proti nim. Okamuru budu volit. Už proto, že všichni dobrokakánci, jako je autorka, jsou proti.

0 1
možnosti
Foto

SPD Okamura jako jediný chce aby se při vyrovnávání inflace přidávalo všem důchodcům stejně. Zatím je to tak ,že se těm bohatčím přidá více. Proto se ty nůžky stále více rozevirají.Proč? Proto,že o tom rozhoduji ti bohatí.

0 1
možnosti
FM

Kdyby se fašismus opravdu vyznačoval lhaním, patřila by autorka tohoto článku jednoznačně mezi ně.

Tomio Okamura nikdy neprohlásil, že by migranty střílel! Je to sprostá lež!

Jinak srovnávání kolonizace Evropy muslimy a emigrací lidí z Československa je rovněž neuvěřitelné.

Ideologickou obsesí v prvé řadě trpí sama autorka.

2 1
možnosti
IS

Já měl jednoduchý náhled na svět jako autorka snad naposledy jako dospívající dítě. Fašismus je propojení obchodních korporací a politické moci, kde významnou roli hrají vynucené obchodní podíly odborů. U komunismu se rovnou znárodňuje. To jsou 100 let staré nápady s minimem příznivců v dnešní době. Některá strana jim může být blíže než jiná, ale větší shoda tam v současnosti není. Společná je ale myšlenková umanutost levicových stran a jejich výsledné tíhnutí k diktatuře. Chtějí ty svoje nápady tady a teď. ANO je středová strana a SPD mírně vpravo, já u nich tahle konkrétní rizika nevidím.

Migrace lidí není pohyb myšlenek, má dopady v reálném světě a proto musí mít nejen obecná pravidla, ale i omezení. Pokud trvalá migrace nemá mít výrazný vliv na složení obyvatel republiky, pak rozhodně nemůže být v desetitisících ročně. Je to prostá matematika, kdy migraci srovnáváte s počtem narozených dětí, ne s celkovým počtem obyvatel.

3 0
možnosti
DR

"...oba pánové trpí ideologickou posedlostí..."

Tak zrovna od Vás tahle kritika fakt sedí. Kážete vodu a sama pijete víno.

4 3
možnosti
RS

Autorka píše, že by se měli zabíjet lidi, se kterými nesouhlasí? Určitě ne. Naproti tomu pánové, kteří chtějí potápět lodi s lidmi a střílet lidi na hranicích, o zabíjení druhých uvažují.

1 3
možnosti
PC

Ideologickou obsesí trpí všichni politici a jejich fanatičtí obdivovatelé - včetně autorky tohoto blogu. Četl jsem už totiž dost jejích článků............

5 2
možnosti
OD

Milá Heleno,

hlasitě tleskám Vaší přímočaré upřímnosti, za kterou sklízíte odsudek a nenávist.

Je to přirozené, neboť se svým psaním dotýkáte těch nejtemnějších míst v duších malověrných, malomocných a malomyslných, které jsouce vědomy vlastní prožluklosti, vztekle oponují.

Pohleďme spolu na tu galerii bázně, strachu, pověry a předsudku, kterou si místní triviálové ulevují, aby našli argument pro svou zvlčilost.

Musím však podotknout, že řečený Ondráček a Okamura nejsou na této lodi kapitány, Jsou to jen tlamy plechové, které ješitně s dovedností havajského domorodce na této vlně malomyslnosti do lavic parlamentních surfují. Oni jen s talentem krasořečníků si osedlali toho osla tuposti a omezenosti a on je, zlostně hýkaje, k prebendám a obročím veze. Oni jen nahlas říkají to, co strach jiným nedovolí, neb jsou si vědomi, že v množství oslů pasených se skví jejich velikost.

Až přejde hysterie volební, oslové doznají, že svět se nezměnil, jen dva čtveráci si z jejich malomyslnosti živnost učinili.

Řeči násilné nejsou překvapením. Tam kde rozum dochází, pověra a strach zplodí agresi, která je přirozenou reakcí na zoufalý pocit ztracenosti v komplexnosti otevřeného světa.

Pak se ti, kdož byli vychováni na zadrátovaném dvorku tábora socialistického, budou znova domáhat plotů a stěn vězeňských neb v kriminále se cítí nejbezpečněji.

Jsou směšní ti, kdo se tu v kruhové obraně spolčují, neb dějiny mnohokrát dokázaly, že tito každého a všechny pro svůj prospěch či prosté přežití zradí.

2 5
možnosti
AK

Neračte si plést odsudek a nenávist s jednoduchým a emocí prostým nesouhlasem.

Jsou zkrátka lidé, kteří si - na rozdíl od autorky příspěvku - nemyslí, že mezi základní lidská práva patří to, aby se kdokoliv v Africe, na Blízkém nebo Středním Východě vzbudil, řekl si, že ho to doma už nebaví a že nelegálně překročí šestery až osmery hranice a usadí se v EU.

A to bez ohledu na to, co si o tom obyvatelé konkrétní země myslí.

Proč by měli mít nelegálové jen práva a domácí obyvatelstvo jen povinnosti?

5 0
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,63
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik