Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J81a52n 32K13o94z58l88e59r

15. 11. 2020 16:17

Dáma je malinko mimo, tak přemýšlejí lidé co nemaj vlastní názory a přebírají je od svých rodičů

2 9
možnosti

Vy jste své názory převzal po rodičích? :-)

4 0
možnosti
TL

Souhlas naprostý R^R^R^

Dokonce takový, že mne nic, ale vůbec nic nenutí reagovat na některé, pravda logorheické, výlevy níže. Jen snad povzdech např. typu: poor man alex

5 1
možnosti
Foto

Ten "naznačený" je kousek, známý jak falešný rublík.

0 0
možnosti
Foto

Tím, že si budete vymýšlet se se svou komunistickou minulostí nevypořádáte

0 7
možnosti
AT

Si to po sobě přečti a zkus se zamyslet, jakou ptákovinu jsi napsal

1 0
možnosti
JK

J88a90n 23K22a18r94a92s52e90k

15. 11. 2020 15:12

'nikdy jsme nebyli tak svobodni jako za nacisticke okupace'

J.P.Sartre

Uvedl jsem ten svetoznamy citat, abych ukazal, jak vidi problematuiku popsanou v blogu odbornici - filozofove.

Jini odbornici, sociologove by dodali, ze populace sestava z 85% z lidi, kteri dokazi 'zit' v jakemkoliv rezimu a dokazi se v nem zabydlet. Nevycnivaji, neprotestuji a dokazou si najit prostor pro privatni seberealizaci. Tato 'konformita' je casto vykladana negativne, ale to by byl velky omyl. Tak to proste je, lidska spolecnost je takova, ze z velke casti musi byt tvorena 'beznymi' jedinci.

Problem je, co dela spolecnost a panujici politocko-ekonomicky system s temi zbyvajicimi 15%. Tito 'neprizpusobivi' spoluobcane jsou totiz bohuzel take ti, kteri tahnou tu spolecnost dopredu. A nejsou to jen divadelni dramatici :-), ale vetsinou vedci, technici, lide kteri dokazi organizovat praci, lide s nekonvencnimi napady. Nejaky system tuto skupinu dusi a jiny jim necha prostor. A bohuzel az po desetiletich se vidi, k cemu to vedlo.

Autorka zada,prosi, nabada spoluobcany, aby nevolili komunisty. Z vyse uvedeneho je jasne, ze pro tech 85% je to totalne sumak, kdo je nahore. Ti budou i nadale zit svym zivotem. Pro tech zbylych 15% by to dopady mit mohlo - ale jsme si jisti, jestli je soucasny neoliberalni mainstream ta spravna volba - kdyz navic ti tzv. komuniste dnes stoji za stejnymi idealy.

Jeste jedna poznamka k argumentaci zde frekventovaneho pana Gregora. Tento pan trpi exeplarne tou hodne rozsirenou disfunkci v oblasti predikatove logiky: nechape rozdil mezi 'kazdy' a 'vsichni'.

Pan Gregor rika spravne, ze 'kazdy' mel za socialismu urcite moznosti si 'prilepsit'. Nato tuto skutecnost chybne 'zevseobecnuje' a mini, ze tedy asi 'vsichni' museli tuto moznost mit. To je zrovna tak nesmyslne, jako kdyz nekdo rika, ze vyhrat muze ve sportce kazdy - to jiste, ale prave ne vsichni.

A jsme zase u tech 85% procent populace, tentokrat zase s touhle disfunkci, ktera ma potencial zabit jakouokoliv doml

6 2
možnosti

Voliči KSČM+SPD+Trojkoalice=15% !! A to procento se nemění a trvá! :-)

0 0
možnosti
PK

Ne že bych s řadou informací v blogu nesouhlasil, ale:

- i v Praze se postavilo hodně bytů, můžeme diskutovat o problémech paneláků, sídlišť, ale byl obrovský úbytek starého fondu. Málo se rekonstruovalo, opravovalo ...

- tzv. komunistické dovednosti jsou do značné míry "člověčí" - myslíte, že to dnes i mezi nekomunisty je to politická idylka a ne džungle. I když třeba vedoucí politickou silou budou zanedlouho třeba Piráti se Stanem. Uvidíte, dočkáte se ...

- tak jako kdysi byla představa, že s příchodem socialismu bude ráj a porazíme kapitalismus na hlavu tak dnes si také myslíme že se současným systémem budou během krátké doby padat pečení holubi do úst. Jsou nové problémy, a je jich hodně a bude možná víc, které jsme před 30 lety nepředpokládali. Nejen corona ...

5 1
možnosti
JK

J73a39n 47K40a17r53a70s24e42k

15. 11. 2020 15:26

ta bytova situace v Praze 1975 by se dala srovnat s Berlinem 2019. Kde udelali soudruzi v NDR chybu?

0 0
možnosti
JK

Autorko nadáváte na komunisty, jak to bylo tehdy hrozné. Teď radíte, že by je lidé neměli volit. A přitom jste podporovala KSČ, když jste chodila k nepovinným volbám. Tak si nalijte čistého vína a rozhodněte se za jakou stranu budete kopat.

1 7
možnosti

Za vás komunisty určitě ne! Slušný člověk kope jen za slušné, čestné a pravdomluvné lidi! :-)

3 1
možnosti
PC

Přečetl jsem si váš článek a jsem tak trochu na rozpacích. Ano, socialismus většina z nás, co jsme jej aktivně nepodporovali (spíše naopak), nemohla ani v nejmenším akceptovat a mnozí si snažili své (patřil jsem k takovým). Proto změna byla více než vítaná.

Jenže uběhlo 31 let a já se ptám - nevrací se nám totalita už delší dobu nejprve plíživě a v posledním roce s obzvlášť tvrdou a nemilosrdnou razancí zpět? Já osobně mám z toho velmi špatný pocit, umocněný ještě tím, že nevidím reálné východisko.

Nevidět to mi připadá ignorantské, u některých možná i účelové.

6 1
možnosti
PC

Doplním: Článek je na můj vkus příliš jednostranný, působící spíše jako propaganda. Chybí mu celistvý pohled, aby byl vyvážený a věrohodný.

2 1
možnosti
Foto

R82o39m87a25n 80K50o74z45e39l

15. 11. 2020 11:41

Ale i dnes - třeba ve vládě je někdy důležitější stranická příslušnost a oddanost, než odbornost - stačí si vzpomenout na ministryni obrany Parkanovou, která ani neskrývala, že obraně vůbec nerozumí nebo jak bylo vysvětlováno, že tento už ministrem nebude, protože nebyl dostatečně loajální k šéfovi a nebyl týmový hráč (Topolánek o Tlustém).

4 3
možnosti

To je o něčem jiném. Dnes jde o to, přijít o místo pro neschpnost. Za komunistů vám šlo o život! Milada Horáková a stovky dalších komunisty zavražděných podle komunistického práva! !!

4 0
možnosti

R^

Paní Valachová, díky za vynikající shrnutí. Bohužel v tomto státě je stále příliš mnoho pokračovatelů komunistických korupčních tradicí a příliš mnoho hlupáků, kteří tomu věří! Kralují nám postkomunističtí papalášové!

Není divu, že jsme se komunismu v nás nezbavili! Václav Klaus a Miloš Zeman si aktivní komunisty natahali do svých stran. Místo likvidace komunistů, povýšení! Včetně povýšení rozkrádání a korupce! Máte odvahu nazvat Jaroslava Faltýnka největším šmelinářem. Můžete dodat, že největším zlodějem je autor výroku "Všetci kradnú!"

Komunisti nás naučili závisti a nenávisti vůči nejlepším lidem národa, načili nás krást a podvádět. A dnes nás k tomu vedou pod změněnou identitou. Komunisti odcházejí, ale jejich prapor zdvihají jiní! Okamurovci a mladí klausovci.

Máme 350 výročí úmrtí velikého Čecha Jan Ámose Komenského, biskupa Církve českobratrské. Je nejvyšší čas se navrátit ke kořenům jeho myšlení a ke kořenům Ježíše Krista!

:-)

4 8
možnosti
PK

Paní blogerka je Vlachová, Valachová padlá ministryně:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik