Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neexistovalo něco jako my a komunisté. Tato prohlášení jsou jen zoufalou snahou hodit vinu na někoho jiného. Stejně se vymlouvali třeba Němci, když hodili veškerou vinu na nacisty. MY, tj. já (sice v raném věku, ale já také) a Vy (v ne tak raném věku) jsme se podíleli na jejím zdevastování. My jsme si zvolili Babiše a Zemana a tak je tu máme. Přestaňme házet vinu na komunisty, vesničany, liberály a nebo Marťany.

13 4
možnosti
AT

Ale v článku nejde o nějaké házení viny, ale diskuzi se zarytými obhájci minulého režimu a věčnými srovnávači, co všechno bylo tenkrát lepší.

Ale kdo socialismus zažil tak ví, že někdo se vezl, někdo byl jen pasivní a někdo mu aktivně přisluhoval. Takže i ta "vina" je různě velká. Já už nechci nikoho obviňovat a zkoumat, do které skupiny patřil, ale vždycky mě vytočí snaha omlouvat své chování a pokrytecky, selektivně vychvalovat nějaké socialistické výdobytky.

P.S.: Já třeba jsem nevolil ani Babiše ani Zemana a dovoluji si tak obvinit ze současného stavu ty, co je volili

4 2
možnosti
JN

mluvíte mně z duše

0 0
možnosti
IL

I69v23o 61L83y32č82k88a

15. 11. 2020 21:14

Komunistů byla asi desetina dospělé populace a dirigovali to tady. Dnešní tragédií je to, že na prosazování různých hloupostí dnes stačí i tři, čtyři procenta, hlavně když řvou hlasitě a za podpory médií - korektnost, LGBT+atd., ekologismus (neplést s ekologií) a jiné.

8 0
možnosti
JN

Oni byli komunisti (kovaní) a "komunisti" (ze strachu o bydlo)

0 3
možnosti
PC

Chcete-li si "osvěžit" manýry typického totalitního papaláše, přečtěte si všechny zdejší příspěvky pana Šimka!Rv!!

2 0
možnosti
Foto

Jistě má každý právo mít svůj názor. Ale věci nejsou jen černé nebo bílé, jsou jen více nebo méně šedivé. Pokud někdo vidí věci jen černě, dává tím najevo svoji zaujatost a neobjektivitu. A poznámka nakonec - není nic jednoduššího, nežli bojovat minulé války.

8 3
možnosti
OS

Tato mladá dáma nepsala o černobílém pohledu, jen konstatovala situace které byly reálné a ponižující. Nejde o boj, ale o připomínání "výdobytků" socialismu. Hlavně mladým lidem.

1 0
možnosti
DR

No ještěže tu dneska máme ty nové demokratické kádry, kteří přesně vědí jak bylo tehdy všechno špatně a s moudrými radami koho by dnes lidé měli či neměli volit. :-)

8 1
možnosti
KB

K61a94r62e91l 61B45o38k

15. 11. 2020 19:17

Jsem ročník 1937 a tak jsem prožil celou tu dobu komunistické vlády a musím naprosto s autorkou souhlasit.

7 5
možnosti
Foto

A co jste udělal pro to, abychom tu komunistickou vládu nemuseli zažít?

1 2
možnosti
MK

Troch se pozastavím nad kritikou VŠ studia pro vyvolené: copak v novém režimu se to neděje? A co potom kauza právníků z Plzně? Myslím si, že to, co dělali komanči, dělají dnes jinostraníci taky, a na rozdíl od komančů se s tím ani netají.

5 3
možnosti
Foto

Ale to dělají jen ti bývalí komančové, byť, pravda, v jiných partajích.

2 0
možnosti
FD

Tak nějak v té souvislosti toho marazmu mi uniká to, jak po pádu totality západní státy skákaly po lidech,jmenovitě doktorech, vystudovaných za totality. A téměř všichni se tam uplatnili. To životní prostředí, no pamatuji se, jak se zde třeba chytali zajíci a vozili do západních rájů, kde již byli jejich počty zdevastované. Těch příkladů z živočišné říše mohu jmenovat více.

5 1
možnosti
PS

P20e24t80r 93S35k41á43l40a

15. 11. 2020 18:31

A pamatujete taky, jak vypadaly lesy v Jizerských a Krušných horách?

3 0
možnosti
PM

Dama se plete v jedne veci: rychlokvasky nestudovaly prava, to bylo sakra tezky uz tehdy. Komunisticke kadry studovaly VUML (Vecerni univerzita marxismu-leninismu) a dostavaly za to titul RSDr. (doktor socialne-politickych ved, lidove Rozhodnutim Strany Doktor).

0 1
možnosti

Budete se divit - ale ta práva studovali. Jen profesoři dostali příkaz, že tihle "studenti" prostě odpromovat musí, Jeden z nich, kterého dobře znám - původně elektrikář - se ještě donedávna živil jako advolkát.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik