Diskuse

Šest generací

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Soudruh Otto Šik je jedním strůjců éry komunismu. Kvůli němu prof. Macek emigroval na lyžích. Pak zpackal ekonomickou reformu. A to proto, že jí začal z čistě osobních důvodů, protože ho Novotný odvolal z postu ředitele Üstavu marxismu-leninismu na Vysoké škole politické.

To citujete toho pravého.

2 1
možnosti
VV

Jo, a proto po sovetske okupaci prednasel na univerzite v Sz Galen, Universita v kassel mu udelila cestny doktorat,

Nezavidte mu nahodou pane docente, ze jste se rozhodl ho takto pomlouvat?:-/;-(:-(

3 0
možnosti
PK

Jsem dalek toho abych nekriticky hájil období 1948-1989. Opájet se ale nadějí, že po šesti generacích budou naši následníci žít v nějaké ideální nebo skoro ideální společnosti je blud. Některé negativní jevy ustoupí, ale přijdou jiné. Stejně jako s chorobami.

Např. antisemitismus - odkud znovu přichází ve velkém do Evropy a to tzv. západní? Pominu-li nějaké pomýlené Poláky, tak ne z bývalých socialistických satelitů.

1 0
možnosti
ZS

OS myslim zemrel 2004, sveho casu byl clenem UV KSC. Věci nikdy nejsou cernobile. Je tezke rozhodnout, treba, zda korupce v politice je dnes vetsi nez byla pred valkou.

0 0
možnosti
PK

Český rychlokvaškový kapitalismus vytváří pro korupci lepší podmínky a těžko se potírá. Bývalý režim - tzv. reálný socialismus - zase vynikal neschopností a politickou nesvobodou. A byl teoreticky chybný. Neměl šanci na dlouhodobější přežití. Kdyby v Číně nedošlo k symbióze obou systémů, také by i přes odlišnou asijskou náturu, země neprosperovala.

0 0
možnosti
OJ

Myslím že je to blud. Zákazy, cenzura, jeden povolený názor, udávání. To vše dnes můžeme vidět v zemích jako je Švédsko, UK, Německo, ... a žádný komunismus tam neměli, tedy nejsou v žádném "čistícím" rozsahu šesti generací.

Já si naopak myslím, že si svůj boj o svobodu musí vybojovat každá generace. Stále znovu a znovu. Což jí ztěžuje ta okolnost, že každá ta generace očekává že nesvoboda bude mít právě takovou podobu, jakou měla v předchozí generaci. A ono ne, ona na sebe nesvoboda bere stále nové formy. Které musí každá generace rozpoznat, definovat a postavit se jim.

0 0
možnosti
VV

Jen takovy dotaz.

Vy jste v tech vami jmenovanych zemich zil a videl to?

1 0
možnosti
OK

O93t89a 35K55i22n39c

21. 5. 2019 15:13

Dávám vám a vlastně Otovi Šikovi za pravdu.

2 0
možnosti
VV

Od te sametove revolice uplyne letos 30 let, tedy jedna generace, a z mnoha prispevku zde je videt, ze se zmenilo jen velmi malo. Mnohe clanky i diskusni prispevky se vubec nelisi od prispevku v komunistickem tisku z doby normalizace.

Pan Otta Sik mel pravdu. Mozna pri trose stesti ale budou ty generace jen 4, nebo 5.

2 0
možnosti
Foto

Vy jste četl komunistický tisk z doby normalizace?

0 1
možnosti
Foto

Bohužel enstačí jenč ekat, až uplyne čas. Podívejte se kolem sebe a uvidíte, že se nešvyra řpenášejí stále dál. Musí se aktivně bojovat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,67
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik