Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na Kubě mají vysoko do žlabu, ale zjevně jim to nevadí. Řekl bych, že lidé jsou tam obecně šťastnější než u nás. Dobře to vystihla jedna Kubánka, která řekla, že lidé z tzv. "bohatých" zemí se trápí tím, co nemají, zatímco Kubánci se radují z toho, co mají. Kuba vsadila na turistický ruch, má co nabídnout a dělá to dobře. Jen se bojím, že se příliš skamarádí s USA, Německém nebo jinou velmocí, vymění samostatnost a suverenitu za McDonaldy nebo Volkswageny a bude z nich takový protektorát, jako z nás!

0 0
možnosti
Foto

Proto (už zase) děláme sběr potravin. ;-D

2 0
možnosti

Ale pro někoho, kdo může pracovat, ale nechce. Ale pro někoho,kdo to nepotřebuje. Pokud dáváte potraviny netáhlům, nechlubte se tím.

0 0
možnosti

Máte pravdu. Na Kubě a nejen na Kubě je bída. Umíte si však představit, jak by tam bylo bez embarga USA?

3 0
možnosti

Obchodovat s někým není povinnost. Jak je možné, že je ekonomika nějaké země závislá na vedlejší zemi, o které tvrdí, že je jejím cílem zničit ji? Cožpak má Kuba zacharacha obchodovat třeba s Čínou?

A odpověď na vaší otázku: ano, umíme, stejně jako teď.

1 1
možnosti

... Kam to soudruzi dovedli, je většině naši populace jasné. K nevýkonné ekonomice, šmelině, zlodějnám, devastaci myšlení.

Paní blogerko, dneska to není to samé?Kam nás dovedli polistopadové vlády.Ke stejnému výsledku jako komunisti..šmelina..ještě horší než za komunistů, zlodějina to samé.Jak je možné, že člověk, který si na svém pozemku postavil bez povolení kozí chlívek za 200 tisíc ho musel zbourat a milionáři, kteří stavějí své hrady také bez stavebního povolení ho dodatečně dostanou (vše dohledatelné na netu)...a nejkřiklavější příklad, ruská vesnice u Karlových Varů.Řekněte mi, jaký je rozdíl mezi tím kdo měl dříve červenou knížku a dneska kdo má miliony?V obou případech se obyčejný dělník spravedlnosti neodvolá..a dnes to je ještě horší, protože ten milionář vás zlikviduje pracovně morálně (v každé firmě zažádá aby vás nevzali)

Za komunistů nemyslitelné aby se ve vesnici ztrácelo zvířectvo.Paradox..dříve bylo masa nedostatek a na vesnicích se zvířectvo nekradlo.Dneska pulty masem přetékají a na vesnicích se krade zvířectvo.

Za komunistů nemyslitelné aby někdo ukradl poklopy z kanálů, les nastojato, lokomotivu nebo dokonce rozebranou plechovou halu.Dnes je to na denním pořádku.

Dneska poslanci přebíhají ze strany do strany a nebo založí novou stranu, jen aby měli výhody.

Když komunisti měli sjezd nebo poslanci zasedání, měli to placené refundací, čili kdo měl jakýkoliv plat v zaměstnání, tak mu ho zaplatil zaměstnavatel a stát to zpětně zaměstnavateli proplatil.

Dneska si poslanci SAMI ohlasovávají jaký mají mít plat.Jaký je tedy rozdíl mezi červenou knížkou a dnes?

2 0
možnosti

Mimo posledního odstavce melete kraviny.

2 2
možnosti

Komunismus nikde na světě nedokázal vybudovat prosperující společnost pro všecky. Všude to skončilo stejně, původně bohatá země se stala zaostalou.

3 0
možnosti
Foto

Také nikde ani ještě nezačal existovat komunismus

1 0
možnosti

Úroveň země není dána jen ekonomickým systémem. Jsou země, které socialismus nezažily a jsou na to mizerně. Takové Haiti. A ty sankce také za desetiletí sehrály roli. Abych nebyl podezírán, nic lepšího než Sozial - Marktwirrtschaft neznám.

4 0
možnosti
Foto

Kam to soudruzi dovedli, je většině naši populace jasné. K nevýkonné ekonomice, šmelině, zlodějnám, devastaci myšlen

Zdroj: https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=713994

Jenom v r. 1967 a v souvislosti s ním později bylo uvedeno do provozu tak zhruba pět podniků, z nichž všechny se dožily našeho století se stejnou výrobní náplní. A začalo se s budováním Ještědu. A těch inovací ve výrobě tkanin, bot atd. bylo nepočítaně.

Jenom lze litovat, že nebylo přistoupeno k budování kanálů Dunaj - Odra - Labe, který dle tehdejšího dlouhodobého výhledu měl být začít budován v r. 1979.

1 5
možnosti

No jo - popírač ekonomického holokaustu v ČR. Slepý nevidí, zaslepený nechce vidět!

13 0
možnosti

R^A to zde existují lidé, co si ten režim přejí zpátky a volí ty prašivce. Vrchol je, že Babiš a Zeman s nimi paktuje.

13 1
možnosti
Foto

Z nouze každý Franta dobrý. Jde jednoznačně o výsledek politiky ODS a Pirátů.

1 6
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,80
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik