Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud je moje interpretace správná, totiž že frustrace z devadesátých let neospravedlňuje volání po vládě silné ruky, tak souhlasím. Karma.

3 1
možnosti
JL

Otazi se vas pane Kalabisi, znate aspon trochu ceske dejiny? Trochu napovim v otazkach silne vlady.

Behem ceskych dejin jsme mely vudce ruzneho typu. Silne, slabe a mnoho tech mezi tim. Pri pohledu na ty silne, ceske kralovstvi se pohnulo do popredi dejin. To prineslo mnoho dobreho pro cely narod. Namatkou kralove Premysl Otakar II, Vaclav II, Karel IV a Jirka z Podebrad byli predstavitele slechty, ktera se podilela na politickem rozkvetu stredni Evropy. Se silnym zazemim jsme tu politiku plne ovlivnily. Jen pripomenu jednu dulezitou skutecnost. Byl to vzdy JEDINEC ze silnym zazemim!!!

Proc nemit stejny system i dnes? Mit jen jednoho JEDINCE, ktery po dobu sveho mandatu, povede CR presne podle sveho programu, kteremu obcane dali sve ano. Mame strach? Obavy muzeme mit. System silneho JEDINCE vyzaduje presnou organizaci a ustavu s casti jiz zminenou, nazyvajici se cesky "Kontrola a Balance" (Checks and Balances). Tento system se nazyva "prezidensky". Ten propaguji!

2 0
možnosti

Zůstala jste věrná své ufňukané charakteristice.

Až najdete, kde to je ideální, dejte vědět, kde jste.

14 1
možnosti
Foto

Možná někde v Norsku, hlavně ten "sociální" Barneverdet, anebo ve Francii, sociální bouře, ve Španělsku nevyřešená separace Kalábrie, v Angli - líté spory o Brexit, v Americe - nenávist proti D.Trumpovi, v Německu "imigranti" atd. Všude je něco. Já jsem osobně s tím, co máme u nás, relativně spokojena. I když by to mohlo být v mnoha případech lepší. (Pomalá justice apod.) - Tedy -kdyby poslanci a vláda líp pracovali...) Dobrý den. ;-)R^

3 0
možnosti
JS

V závěru svého blogu se vrátím k Bibli. Je to kniha knih, v níž najdeme spoustu životní filozofie. Proto byla za vlády komunistů zakázána.

Zdroj: https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=690963

?

8 1
možnosti
Foto

Taky bych dala otazník. Bible zakázaná nebyla, ku podivu nebyl ani problém chodit na mše, kostely byly otevřené po celý den.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik