Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Téma migrace je u nás uměle vyvolaný problém využitý v předvolebním boji. Začal to Zeman, který jako starý taktik vystihl, že obavy z neznalosti se hodí jako téma a získal tím prezidenství.

Když slyším některé výkřiky proti návalu migrantů k nám, tak se musím dost smát.... ale je to smutný smích. Nejsem žádný vítač, právě naopak, ale nemám rád houpost. A ta v tomto případě bují měrou nevídanou. Od samého začátku je jasné, že k nám migranti nechtějí, dokonce už ti první měli mapky, kde naše území bylo vyznačeno jako nevhodné a odmítnuté. Přesto se pokřikem několika jedinců podařilo zblbnout a vystrašit národ a udělat z potenciální hrozby krátkodobé "návštěvy" (omylem) příchozích několika migrantů ze stovek tisíců hlavní téma a vyneslo na výsluní několik podivných postaviček.

Stále nechápu, jak lidé jinak celkem soudní, mohli naběhnout na tuto vějičku, která zásadně upozadila několik životně důležitých témat (možná záměrně) a udělala z obyvatel této republiky paušálně vystrašené hlupáky.

Kam se vytratil zdravý selský rozum?

Byl vůbec přítomen?

Mám obavy, že se odstěhoval dál, než do Humpolce.....

7 21
možnosti
TB

zřejmě jste vůbec nezaregistroval trvalé snahy některých evropských politiků nám sem ty migranty nahnat nedobrovolně, i když k nám vůbec nechtějí ;-)

16 0
možnosti
LH

Vy jste přece byla v Německu tak víte jak to tam s migranty vypadá tak jaký populismus?

3 0
možnosti
JH

J88a30n 55H44r67u45š47k41a

17. 7. 2018 8:12

a Německo, to je který český kraj?

2 1
možnosti
JF

J76i48ř45í 89F98o22g47e27l

17. 7. 2018 7:53

Musím vám zopakovat - stydíte se? Nikdo vás zde přece nedrží, můžete se klidně sbalit a odstěhovat. Jo a ti Němci, které potřebujeme ten byznys s námi dělají určitě z filantropie. Ani z toho nic nemají....:-P

A, jen tak mimochodem, kolik migrantů máte doma? Nic vám přece nebrání nějakého si pozvat a starat se....

25 2
možnosti
JH

J85a11n 92H12a31r30v79a49n

17. 7. 2018 8:50

Paní se ve stydění vyžívá, stydí se ve dne v noci. I o emigraci mnohokrát psala, ale jak by se pak styděla?

10 0
možnosti
TB

My jako ČR jsme dali nějaký závazek, že budeme přijímat migranty? Ti lidé chtějí do Německa, Švédska, a podobně a Vy byste byla vůči nim tak krutá, že byste je proti jejich vůli někam přemisťovala? ;-) Že se nestydíteRv

13 1
možnosti
PV

V Česku je téma migrace přemýláno a politikům se panika kolem migrace velmi hodí - soudný člověk se zamyslí, proč ti migranti u nás nechtějí zůstávat - protože u nás žádný blahobyt není, a makat v montovně za otrocké platy - no to klidně mohli zůstat doma :-P

6 0
možnosti
PK

Populisté v rozporu s běžným míněním vládnou na základě svého tvrzení o výlučném morálním zastupování lidu. Což není případ této vlády v otázce nesouhlasu s nelegální migrací.

Rakousko například pokračuje v krocích, které směřují k integraci, a ne k „oázám“, ať už v jakémkoliv měřítku, autonomních etnik. V běhu jsou již také omezení týkající se islámských předškolních zařízení a nepochybně se to tímto nezastaví. Rakušané, na rozdíl od Němců, netrpí traumatem 2. světové války a v principu jsou otevřeni pomoci lidem v potížích. To zná mnoho našich spoluobčanů z dob sovětské invaze do Československa. Pokud by míra pomoci neohrožovala rakouské standardy života v tom nejobecnějším slova smyslu, asi by migrace nebyla základním tématem politiky. Nicméně rozsah nelegální migrace, neochota EU najít řešení a politika sousedního Německa, postoj Rakušanů zásadně změnily a já souhlasím s postojem naší vlády.

10 0
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik