Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Za inkluzi bych autory z ČSSD nechal potrestat !

12 0
možnosti
PK

Začal jsem chodit do školy na počátku 50.let, přes čtyřicet děcek, učitelka-žena kolem padesátky. Na nějaké mimořádné problémy si nepamatuji, zajímavé bylo, že u docela velké osmiletky bylo v tzv. zvláštní škole-1 třída cca 10 děcek. Systém výuky byl trochu vojenský, učitel měl vždy pravdu a nikdo si nestěžoval. Myslím si, že problém není jen v inkluzi. Každý systém má své plusy a mínusy ale dnešní demokracie je ve školství až moc.

7 0
možnosti
Foto

Otázka zní, kde je hranice. Faktem totiž, že dnes jsou možnosti školství zařadit handicapovaného žáka do normálního vyučovacího procesu třeba díky možnosti využívat počítačovou techniku zcela jinde než před r. 1989.

2 0
možnosti
DP

Ale nikdo přece nemluví o fyzickém handicapu, tady jde o handicap mentální. A na to jsou počítače opravdu krátké.

12 0
možnosti
Foto

Jde o zcela nesmyslný experiment. Nikdo nebude protestovat, když bude ve třídě žák třeba na vozíčku, mentálně v pořádku. Tam bych viděl i jistou výhodu v tom, že ostatní poznají jistou skutečnost, že se v populaci objevují i takto hendikepovaní lidé. Pokud je ve třídě dítě s poruchou chování, které v rámci své nemoci vykřikuje nahlas vulgarismy (nemůže za to - syndrom Gilles de la Tourette), pak je vyučovací proces naprosto zbořený.

Autorka má pravdu - dojde k tomu, že rodiče, kteří si to budou moci dovolit, dají své děti na výběrové školy, kde inkluse nebude. Dojde paradoxně k ještě větší nerovnosti, kdy ti druzí, kteří na to nebudou mít a budou mít vzdělané děti - díky inkluzi na vyšší mety jejich děti nedosáhnou.

Karma.

40 0
možnosti
KC

Pane Tomáši, trefil jste se přesně do černého! Proč však naše vrcholné úřady jdou tak stupidní cestou, nedokáže nikdo, jenž zůstal při smyslech. Připadá mi to jako čistý negativizmus - čím hůř, tím líp.

5 0
možnosti
ZR

Máte do jisté míry pravdu. LMD ci silne ADHD by spíše meli byt ve specialnich skolach nebo tridach (malopocetnych).Ale zase tak černě jak vy, to nevidím. Ono je asi něco jiného mít takové díte jako učitel na 1.st stále a nebo jen občas na 2.st.Pokud tedy nedělá ty "skřeky "a podobně...ale to musí řešit rodiče se školou a event lékaři ihned.Pokud Vaše známá byla ve škole, kde toto neřešili,tak bude problém spiš jinde. A divím se rodičům ostatních dětí, že to netěšili také oni.

1 0
možnosti
MB

Ono je určitě něco jiného, mít dítě jako učitel na 1.st stále a nebo občas na 2.st.

Ale ty děti, které jsou s LDM či ADHD jako spolužáci, tak ty jsou tomuto vlivu dnes a denně vystavený. Je mi jich upřímně líto.

1 0
možnosti
MB

Pro důkaz netřeba chodit daleko - sestra mé ženy je učitelka na ZŠ = Odchod do předčasného důchodu, už to odmítá . Její vyprávění je smutné . :-)

11 0
možnosti
Foto

Tentokrát karma a souhlas. Inkluze je šílenost a prezident Zeman měl pravdu.

17 0
možnosti
Foto

Přidávám se také... To je téma, kterému paní Vlachová rozumí, a kterého by se měla držet... R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik