Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jakýkoliv volební program platí pouze do následujících voleb. Neplatí navěky, zvláště když se změní mezinárodní situace, v našem případě vyhlášením a praktickou realizaci Trumnaovy doktriny zatlačování komunismu, která dle soudobého komentáře švýcarského listu z poloviny roku 1947 zatlačí navzdory vůli demokratické většiny do východního bloku, což o něco později stvrdil Montgomery svým vyhlášením při příležitosti ustavení NATO: Jsme ve válce s komunismem.

Se stížnostmi se tedy laskavě obracejte na pana Trujmana, který je tedy skutečným a jediným původcem všeho toho, co se dělo v Československu po r. 1948. Komunistům zatlačeným do houfu příliš prostoru k realizaci předvolebního programu z r. 1946 příliš nezbývalo, a to samozřejmě nemluvím o dalších vnitřních příčinách, jakými byli tajná vojenská podpora vzniku Státu Izrael a odsun Němců ze Sudet. Aby byla zamaskována jeho problematičnost, tak bylo nutné přistoupit k totálnímu znárodnění.

Důkazem toho, že komunisté brali svůj předvolební program vážně, jsou celonárodní oslavy narozenin TGM v březnu 1948 s využitím jednoho jeho výroku, z něhož se dalo usoudit, že by souhlasil s provedením Února 1948.

0 6
možnosti
JH

Tak kdo teda? Trumna nebo Trumjan? Protože Trumna byl Polák a Trujman Srb.

3 0
možnosti
Foto

děkuji za článek, ano, je to tak.... komunisté jsou sedmilháři od svého prvopočátku...

11 0
možnosti
Foto

Je pozoruhodné, jak někteří současníci znají historii velmi povrchně. Co takhle vyvodit důsledky z jednoho prohlášení Jana Masaryka pro zahraniční tisk, kterým zdůvodňoval rozsah znárodnění v Československu tvrzením, že vývoj jde doleva.

0 7
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik