Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Vlachová, také nemám radost ze strany, která se nazvala slovem pro souhlas: ANO. Nemám důvod věřit slibům člověka, který ovládá velké společnosti a finančně patří podle mého jednoduchého rozlišování k těm, kteří většinou škodí - nadnárodní společnosti. Říká se o majiteli této strany, že své zaměstnance docela vykořisťuje. To ale nemusí být pravda, možná se jen mnohým nehodí.

Současná situace mi víc připomíná ten rok 46 ve vylučování stran, které podle médií nepatří do naší společnosti. Volby ve 46 nebyly domokratické, protože byly nedemokraticky zrušeny strany, které se nastupujícím bolševikům nehodily. Tohoto vylučování se bohužel dopouštíte i Vy. Chcete-li to přijat, naše dnešní společnost je přes vysoké školy a média podrobena divné cizí ideologii. Proti ní vystoupila snad nejsilněji v domácí politice KDU, v zahraniční politice se však proti tomuto nestaví. V zahraniční politice brání naši suverenitu strana SPD, proto ji označují za extremistickou či populistickou, nehodí se jim. Tato strana upozorňuje na vážná nebezpečí, která ostatní nechtějí vidět. Problematiku lze snad nejsnadněji pochopit podle Pařížské výzvy: "Evropa, v níž lze věřit" (thetrueeurope.eu).

0 0
možnosti
Foto

Byli to bolševici, kteří plédovali za nepřipuštění agrární strany do NF?

0 0
možnosti

Lžou všichni. Ale dnešní stav společnosti je úplně jiný proti r.1946. Komunisté jsou na ústupu a to hlásají takový "socialismus light". I čínská cesta, byť úspěšná proti Maovu dědictví, je u nás nereálná. Jiný kraj jiný mrav. Zásadní posun je - od tzv. demokracie kdy vládnul kapitál prostřednictvím nastrčených loutek z tradičních politických stran začínají vládnout miliardáři sami nebo udělají ministry a aparát ze svých odborníků. I takový Trump, i když není největší, tak se v podstatě republikánům vnutil.

1 0
možnosti

Souhlasím. Že se jedná o pohromu ne nepodobnou roku 1946 jsem tady v příspěvcích komentoval hned v neděli.

0 0
možnosti
Foto

ANO nezískalo většinu v parlamentu.....

1 0
možnosti

Komunisté v šastačtyřicátém také ne!! Ani v Čechách, tím méně na Moravě a na Slovensku prohráli.

4 0
možnosti

Mate ode mne karmu, ale Klement Gottwald byl premierem or roku 1946 a od roku 1948 byl Präsidentem. Ty 4 strany ve volbach byly jedine, ktere byly po kosickem vladnim programu povolene.

3 0
možnosti

Uz srovnani povalecne doby s dnesni kulha na obe nohy. Prvni republika nebyla pro spoustu lidi privetiva a o valce ani nemluve.

Jinak komuniste, cesti delnici, prestaveli cele drotarske Slovensko, pomahali Vietnamu, Kube a dalsim. Na budovani vlastni zeme toho pak moc nezbylo.

Dnes dela cesky nejen delnik na koho?

3 2
možnosti

Nic nekulhá. Výsledky voleb (tehdy i dnes) samozřejmě reflektovaly předchozí politické poměry. Tehdy i dnes jedna strana získala celkem něco kolem 30 % hlasů. Tehdy tato strana (s podporou NF = bezskrupulózních politiků) usurpovala celý stát.

V tom spočívá dnešní obdoba a nebezpečí: Babiš si bude umět stát usurpovat. Konec konců už v minulém volebním období začal. A jako tenkrát i dnes bude značná část voličstva jásat.

1 0
možnosti
Foto

Ta podoba je velice povrchní. Tehdy měla KSČ silné spojence a vidinu šťastných zítřků, zatímco Babiš vi, že by mu pšenka nepokvetla. On pobírá obrovské sumy na dotacích, zamořil území řepkou, která mu vydělává a celkově profituje z vymoženosti dnešní doby. Pokud by měl v úmyslu převzít neomezenou moc, asi by využil podpory SPD a KSČM a nechtěl by do koalice s ODS. Prvky přímé demokracie by při dnešním rozložení sil mohl nenápadně využít k posílení moci. Byl bych proto mnohem raději, kdyby ODS do koalice s ANO šla a začala z co možná největší části plnit svůj volební program. Sezení ve sněmovně od výplaty k výplatě voličům žádný užitek nepřinese.

3 0
možnosti

I Babiš má vidinu šťastných zítřků (přece jen proto dávají voliči politikům hlasy, ne?).

Koalice s ODS je z dlouhodobého hlediska nejperspektivnější: účastí ve vládě s Babišem se ODS zcela znemožní (viz ČSSD v současné vládě - a to měly cca stejně poslanců a paritu ve vládě) a odpadne jediný reálný oponent. Pokud ODS do vlády nestoupí, bude ji Babiš jako zbabělou celé čtyři roky dehonestovat. To přece umí.

Výsledná koalice bude s Okamurou. Jsou zcela jiní, ale mnohé mají společné - populismus, nulové morální zábrany, ochotu dohodnout se na jakékoliv hanebnosti.

3 0
možnosti

Mohu jen souhlasit, zažil jsem to. Můj táta by švec s jedním zaměstnancem. Po roce 48 musel živnost zavřít a skončil jako pracovník u pecí v plynárně. Já jsem nesměl jako syn živnostníka na školu 2 stupně (gympl, průmyslovka). Měnovou reformou zničili úspory starých lidí, kteří měli našetřeno na stáří a ti pak museli žít s almužny, kterou jim komanči vypláceli. V diskusi mohou blábolit nějací páni Řezníci co chtějí, zřejmě poctivě studovali VUML.

11 0
možnosti
Foto

Měl byste pravdu, kdyby vám v tom nehaprovali dvě maličkosti: Nutnost provedení měnové reformy byla veřejně ohlášena už v polovině roku 1947. Úspory Vašeho otce byly blokovány v podobě vázaných vkladů už od r. 1945. A pokud váš otec pracoval plynárně, byl dělníkem, nebo úředníkem, a vy jste tedy nebyl synem živnostníka.

0 11
možnosti

Asi tak :-) Komunisté se dostali k moci po volbách v roce 1946, tady krátce po válce a to, že je lidé volili bylo mimo jiné ovlivněno právě skončenou válkou. Lidé volili podle toho, co nedávno skutečně prožili, co viděli, nebyli obětí žádné masívní mediální masáže.

Právě uskutečněné volby jsou výsledkem především uplynulých 28 let. Strašení komunistou už nezabírá, každý, kdo si umí dát 5+5 dohromady vidí, jak KSČM poslední léta nefunguje, nic nedělá, jenom využívá benefitů z poslaneckých mandátů a hlasů jim pomalu ubývá. A není to chyba komunistů, že sedí v parlamentu, je to chyba současného systému, který neuměl za posledních 28 let komunizmus pojmenovat a potrestat. A nebo nechtěl, a nebo na základě třeba nějakých dohod nemohl. Já nevím. Ale současné volby jsou hlavně výsledkem toho, že jsou lidé otráveni vedením tzv tradičními stranami a hlavně, že se lidé naučili (a nebo neodnaučili) být stádem a hltat mediální masáž. Tedy výsledky jsou podle mě především výsledkem práce médií a psychologických a reklamních poradců a odborníků, kteří kampaně připravovali.

2 0
možnosti

p. Řezník jako vždy reaguje na hlavního strůjce zla Trumana - dnes je nějaký nedůsledný, opomněl Churchila ! Já zase pravím to své - Už ani do komunistů nekopu, protože se spolehlivě znemožnili sami. Jejich devastace je mega i giga ! Podsatatné - ledacos se dá opravit a již opraveno - Nedá se zcela opravit lidské myšlení + donutit je, aby vyložili co znamná český pojem - Zadarmo ! ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Fakt je ten, že když Churchill vyhlašoval své spuštění železné opony, Truman stál po jeho boku. Jinak řečeno, Churchill byl pouhým jeho mluvčím.

1 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS