Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Svata pravda. Skoda jen, ze si do vedeni teto zeme stale volime bud prevlecene komunisty nebo lidi se stejnym zpusobem mysleni, skrze vsechny politicke strany. To pak nahrava tem starym komunistum, neb mladi volici nevidi rozdily.

2 0
možnosti
VK

Karma. Již jsem to tu psal včera, tak Vondráčkům a Řezníkům připomenu:

Každému podobnému vzpomínači na staré časy vždycky řeknu, zavři oči a vrať se ve vzpomínkách na náměstí svého města, třeba o 30 let na zpět. Pak je znovu otevři a podívej se, jak to tu vypadalo a dej si facku. Tomu se říká vnitřní dluh země.

O devastaci myšlení, jak píše autorka, o tom nemusíme dlouze přemýšlet. Stačí se podívat na vás, různé Hermánky a Havránky, nebo zde blogující důstojníky ČSLA, Petříky, nebo včera soudruha Komárka. Důkaz nechtíc dodal i soudruh Jonáš, druhdy inženýr v Liazce. Ten vzpomínal, jak si krásně firma žila do revoluce a pak to šlo zu grunt. Ani na chvíli si nepřipustil nulovou konkurenceschopnost své fabriky na otevřeném trhu a že jsme byli 30 let za opicema.

8 0
možnosti
PV

Takže Tatra vyráběla špatná auta, Eta vyráběla špatné spotřebiče, Eska byla špatná kola - zamysli se - přoč tyhle fabriky žili do kuponové rozkrádačky ?

1 0
možnosti
Foto

Počkejte, on Vám to agent Hermánek ještě vysvětlí, jak jsme se měli za komunistů dobře. Samet byla chyba, to se dnes ukazuje. Je to pořád stejné. Jeden rudý diskutující se mi včera pochlubil, že vlastní v Praze dva byty. Když jsem mu řekl, ať je věnuje potřebným když tvrdí, jak bylo dřív dobře, tak již neodpověděl. Oni jenom vyzobávají rozinky dnešního systému a okopávají kotníky. A třesou se, až to zase uchopí. Pak zase vše rozkradou, odpůrce povraždí a po nich to bude zase několik generací napravovat. Historie se opakuje všude stejně - Korea, Venezuela ... . Bývalý komunista je něco jako bývalý černoch. Místo aby chodili kanálama tak se ještě nestydí ty svoje zločiny obhajovat. Ne že bych jim nepodal ruku, já bych se jich nedotkl ani klackem.

12 0
možnosti
Foto

Divoké fantazie je třeba konzultovat s odborníkem.

0 0
možnosti
MB

Komunisté zkrachovali - sami sobě dělali rozbory, proč se tak stalo. Takhle v pátek nad ránem, se mi chce i zvolat, proč např. autorka popisuje ,tak samozřejmé věci, jde o jasná fakta. Tu se zase ihned objeví kolegové Řezník s Vondráčkem - opět, jako chudák kastelán Brodský v Bílé paní vychovávají ... Děti - jakou barvu má tato zeď ? Je bílá, milý otče ! Nikoliv, má barvu jinou ! Tak jo, přibarvujte si dále ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Zatím diskutují pouze potenciální Kubánci a severokorejci........ Ty by nepřesvědčil nikdo:-(;-D

5 1
možnosti
PV

Otakare - pokud budeš hledat informace na netu, tak si můžeš ověřit, že na zahraniční dovolenou má cca 20% Čechů, můžeš si ověřit jak rostě dluh této země od roku 1989, můžeš siověřit, kolik lidí žije pod hranicí chudoby - ale chápu, že pro člověka, který dokáže jen pomlouvat ostatní diskutující je těžké pochopit fakta Rv

0 0
možnosti
Foto

Komunisté se opět snaží obelhat další generaci mladých lidí, když se jim to podaří, mají na dalších 20 let vystaráno. A někteří diskutující jim v tom horlivě pomáhají.

7 1
možnosti
Foto

Ten smutný popis je poněkud v rozporu s dvěma naprosto snadno objektivně zjistitelnými fakty:

1) Rozdíl mezi námi a Západem byl v r. 1948 daleko větší než v r. 1989, prvorepublikoví ekonomové hovořili o tom, že naše země se nachází na rozhraní mezi bídou a bohatstvím, mimochodem díky prvorepublikové regulaci nájemného už tehdy byla historická centra měst zdevastovaná.

2) V r. 1947 pouhých 50 měst v Česku mělo více 10 000 obyvatel, v r. 2007 se počet těchto měst zdvojnásobil a v těch původních žil dvojnásobek počtu obyvatel.

Taková míra urbanizace, která proběhla za komunistů, nemá snad ve světě obdoby mezi léty 1947 a 1989. A ani proběhnout nemohla, protože už proběhla dávno předtím. Mimochodem, přímo v Protektorátu převažovaly pouze ty oblasti, které lze označit toliko za zemědělské (Haná, Polabí).

0 7
možnosti
Foto

Fakt se mi líbí, kolik minuskářů má problém s pouhými fakty, které ukazují na tu míru přeměn, k nimž došlo během éry lidodemo a socialismu. A jak obrovské sociální pohyby s nimi musel být spjat.

0 0
možnosti
PV

Po přečtení tohoto blogu mohu jen říci, že větší snůšku zvratků a nesmyslů se opravdu hledá těžko.

Autorka naprosto ignoruje fakta - v roce 1989 předávali komanči tuhle zemi takřka bez dluhů s fungujícím průmyslem a soběstačným zemědělstvím .

Dnes máme zemědělství soběstačné tak na 60% a fungující fabriky se vyměnili za tupé montovny , kde si lidé vydělají na to aby přežili do druhého dne !!

Autorka připomíná možnost cestovat - jenom pomíjí fakta o tom, že v nějaké anketě odpovědělo cca 20% lidí že si může dovolit dovolenou mimo ČR a cca 30% si nemůže dovolit žádnou dovolenou 8-o

2 8
možnosti
PV

Jen bych doplnil - když chtěl někdo stavět před rokem 1989, tak parcela stála cca 2500kč - tedy jeden měsíční plat ....... řadovka se dala postavit za cca 120tis a 50tis jste dostali od státu jako nenávratnou půjčku a 70tis jste si půjčili za úrok 1% .

Dnes parcela ve stejném městě stojí cca 800tis - dům se dá postavit kolem 2 mil

Člověk opravdu nemusí být matematický génius, aby si nespočítal kdy to bylo dostupnější 8-o

1 5
možnosti
DN

Mít máslo na hlavě je dnes drahý špás. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,53
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik