Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autorko, vy v každém článku někoho kritizujete a když mají kritizovat někoho internetoví diskutéři, tak je to najednou špatně?8-o

0 0
možnosti
PK

Češi jsou málo pyšní na "češství" - pravda to je, ale nesvádějme to na "komanče". Poláci, Maďaři, Slováci, ale i Rusové mají minimálně zdravou dávku národnostního uvědomění. A také žili v socialismu.

Závist - nikdo rozumný nezávidí vynikajícímu lékaři nebo objeviteli léku. Ale dnes je spousta boháčů, kteří zbohatli na hraně či za hranou zákonitosti, přes politiku apod. a prakticky žádné hodnoty nevytvořili. Tam nějakou přirozenou úctu "národa" nemůžete očekávat

1 0
možnosti
Foto

R^dala jsem karmu ačkoliv nemohu souhlasit se vším-hlavně s definicí úspěchu v souvislosti s naplněním života-to co je dnes považováno za úspěch nemusí být po pravou hodnotou-peníze kariéra-mnozí lidé neúspěšní v očích veřejnosti dokázali dát lidem kolem sebe mnohem víc než ti takzvaně úspěšní

největší životní úspěch je nepotřebovat žádný úspěch v měřítkách konzumní společnosti

1 0
možnosti
MK

Myslím, že každej má představy o tom, jak má vypadat úspěch nebo neúspěch vlastní. Zkuste se zeptat třeba Lance Armstronga ...

0 0
možnosti
LB

Výborný blog, který mi mluví z duše. Karma!

1 0
možnosti
Foto

Což ale o ničem obecném nevypovídá.

0 1
možnosti
Foto

Karma, ale také s výhradami. Vážená paní, nemůžete téměř po 30 letech všechno svádět jen na komunisty, je to i v lidských povahách... Je pravda, že totalitní doba měla své vyvolené a dusila aktivitu a tvořivost těch druhých. Ta doba nepřála lidem s rovnou páteří, bránila v jejich růstu, hodnotila všechny, kromě svých oblíbených, s nedůvěřivostí. Lidé tehdy možná oprávněně záviděli těm, co šli s dobou a byli úspěšní. A společnosti to vyhovovalo... A dnes? Někdy mi to připadá obdobné. Byla vytvořena řada falešných celebrit - a různých elitářů, kteří si takové označení ani nezaslouží. A odborníci na historii (za přispění médií) vědomě snižují úctu lidí k národu, k jeho historii,lidi na všem jen hledají nějaké chyby, a namísto ke skutečnému vlastenectví vedou národ k pocitu poražeností a bezvýznamnosti. A zbytek už dokoná lidská povaha, závist a nepřejícnost těch, co nejsou sami schopni jakýchkoli úspěchů v jakémkoli oboru dosáhnout. (A možná je u nás takových lidí v porovnání s jinými národy vyšší procento). Včera jsem si to při sledování televizním přenosu oslav francouzského státního svátku z Martova pole, uvědomila až bolestně. [>-]Rv

3 1
možnosti
LB

"Velký národ má svou existenci i svůj mezinárodní význam zajištěn automaticky pouhým počtem obyvatel. Velký národ se nemučí otázkou po důvodu a oprávnění své existence, on s drtivou samozřejmostí je a trvá. /.../

Malý národ naproti tomu, má-li ve světě nějaký význam, musí ho denně a ustavičně znovu vytvářet. Ve chvíli, kdy přestane tvořit hodnoty, ztratí oprávnění existovat a nakonec pak snad i existovat přestane, protože je křehký a zničitelný.Tvorba hodnot je u něho spjata s otázkou samého bytí, a to je důvod, proč tvorba (kulturní, hospodářská), bývá u malých národů o tolik intenzivnější než u velkých říší."

Milan Kundera, Český úděl, podzim 1968

Komunistický režim dobře věděl, proč umlčel ty, kteří mohli vytvořit morální elitu; to jejich establishment a jeho "sociální objednávka" určovala ráz hmotné a duševní produkce doby minulé a bohužel i částečně dnešní. Ta doba sice skončila, ale jak řekl Jan Werich: "Každá doba má svou vlečku, doba sice skončí, ale vlečka ještě dlouho vlaje dál. (Omlouvám se za možnou nepřesnou citaci.)

0 0
možnosti
MK

Karma,

byť pár věcí vidím jinak. :-)

Ano, v Čechách je bohužel závistivců víc než dost. No a ti mají prostě a jednoduše STRACH, že by v porovnání s těmi úspěšnými jaksi pohořeli. Nechtějí být sami před sebou a hlavně před (často virtuálním) světem za ty horší.

0 0
možnosti
Foto

To jako, podle Vás, jenom Češi závidí? Nesmysl. Můj kamarád Gerd, kultivovaný člověk (1941) někdy v 80. letech, když dostal svojí finální práci, hovořil o svém šéfovi takto: "Er hat sich die goldene Nase verdient", což volně převedeno do češtiny znamená "vydělal si na zlatý nos".

Prostě, asi nezáviděl. Ale jen konstatoval, že jeho šéf je úspěšnější. Vyvinul jakési vodou chlazené zařízení (odpadá vyzdívka) pro hutě, snad vysokou pec, čímž vydělal hodně peněz.

Jinými slovy, úspěšnější vždy a kdekoli na světě budí pozornost a také závist. V USA je dlouhá řada firem, vybudovaných jejich zakladateli z ničeho. HP počínaje, přes Microsoft, Apple až ke Google a Facebook a celou dlouhou řadu dalších.

0 0
možnosti
JZ

Dobra, dobra, kde je ale misto pro kritiku tech, kteri neco dokazali? Nebo jsou nedotknutelni?

0 2
možnosti
MK

To je právě ten rozdíl mezi věcnou, slušnou kritikou, která nezasahuje do osobní roviny kritizovaného, a házením špíny, kde je tomu naopak.

2 0
možnosti

Vážená autorko, díky!

Ano národu chybí pospolitost, národuchybí úcta k člověku, protože chybí úcta ke Stvořiteli, chybí úcta kespravedlnosti, chybí úcta ke svobodě a úcta k demokracii. Odtrhli jsme seod Boha a propadli jsme se do svých zmatků. Odvrhli jsme pevné základy astojíme na písku jako třtina se větrem klácející. Navážíme si pravdy! Bezostyšněsi lžeme a pohrdáme jeden druhým. Jistě!

Je jen příčinou toho zla v nás čtyřicetiletáéra komunistů s krutým brainwashingem? Jistě! Pohrdáme kvalitními Čechy,kteří něco dovedou, nebo chtějí dovést! Jistě!

Ale jde také o systematickou destrukcinaší společnosti jako součást nové světové války. Tu destrukci zde provádějídesítky ruských serverů systematicky nahlodávající pospolitost naší země zaaktivní podpory našich komunistů. Proč? Protože ruský Putinův imperialismus jepříliš hladový!

Kolují zde stovky štvavých mailů, které očerňují schopné lidi,než se dostanou ke slovu a rozeštvávají společnost pomluvou těch, co jsouschopni něco dokázat! Jedinec projeví svoje schopnosti a je vyhozen z politiky,ještě než začne realizovat svoje plány! Snadno se manipuluje s českým národempo čtyřiceti letech nadvlády komunistického myšlení postaveného na závisti,nenávisti, lži a strachu!

Proto si važme každého aktivního člověka! Každý, kdodostal od Pána Boha hřivny, které chce rozvíjet, si zasluhuje naši úctu.Pomáhejme mu! A braňme ho před podrážením nohou druhými, nic nedělajícímipovaleči!

!!

1 0
možnosti
Foto

Je směšné tvrdit, že ruská propaganda zde kohokoli rozeštvává. Spíš jsou obavy z případů, kdy má pravdu.

0 3
možnosti
Foto

Myslíte, že třeba nenávist ke Karlovi Čapkovi byla dána 40 lety komunistické nadvlády nebo spíše 300 lety poroby pod Habsburky, spojené s násilnou katolizací?

Já bych takto jednoznačně nesousil a hlavně ne z interneových příspěvků. To se jen jinak projevuje určitá specifická vrtsva populace, která zde ale byla vždy. To jen Internet je dokázal takto "zviditelnit".

Já mám z těch porevolučních dob spíše ten dojem, že Češi si často myslí, že jsou chytřejší než cizinci a často také jsou. Cizinci a platí to hlavně pro Američany a Západní Evropany jsou velmi často překvapeni českou schopností improvizovat.

Prostě, každý má něco a nějaká sebelítost vůbec není na místě.

0 1
možnosti

Máme nejen schopnost improvizovat, ale autorka píše o rozeštvávání naší společnosti a klade si otázku, kde se ta destrukce společnosti bere...

0 0
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,67
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik