Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Tak jistě lze diskutovat že politici berou moc, jejich hodně, zrušit Senát, vrátit kraje tak jak byly za socíku po r.1960 atd. Na druhé straně si spočtěte kolik průměrný člověk pošle za život do důchodového rance a pak čerpá 15-20 let (déle žijící ženy). Kdyby v našich vzorech - Německu či Rakousku žili důchodci jen ze státní penze, moc by si nevyskakovali.

1 2
možnosti
LH

Jenže nezapomínejte, že v tom Německu či Rakousku mají větší peníze už za aktivního života, čili mohou spořit.

Víte, pracoval jsem ve firmě MDEXX a ta přebírala z Německa v r.2009 výrobu k nám do Čech.Podívejte se na youtube jak Němci stávkovali, když jim tam trhali mašiny a odváželi k nám.Jenže...Němci tam pracovali za průměr eur a my jsme dostávali 10-11 tisíc a to za práci na tři směny.Oni tam měli normu 200 kusů za směnu, my jsme museli dělat 400 kusů, kdo nesplnil, tak první měsíc varování, druhý měsíc VYHAZOV.

Kamarád pracoval v r.2000 tři měsíce v Německu jako soustružník.Němci mu nadávali, že jim kazí normy, protože co oni udělali za celou směnu, on měl uděláno za 5 hodin.

Takže nepřirovnávejte jak se žije na západě, když tady máme nejméně poloviční platy a musíme udělat daleko víc práce než dělníci na západě.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik