Jen tak dál, soudruzi

1. 06. 2019 8:46:28
Svůj dnešní blog jsem nazvala "Jen tak dál, soudruzi", slušelo by se dodat: "Soudruzi bývalí a stávající".

Motto "Přímé vede bezúhonnost, kdežto věrolomné zahubí pokřivenost." (Přísloví Šalomounova, Druhá sbírka, 11.2)

Svůj dnešní blog jsem nazvala "Jen tak dál, soudruzi," slušelo by se dodat: "Soudruzi bývalí a stávající."

Na takové soudruhy si jeden jen tak nepřijde. Mohli bychom o nich prohlásit, že jsou absolventy Zvláštní školy šarmu: A aby jeden v takové škole uspěl, musí být především velký manipulátor, lhář, oportunista, jedinec, jenž nesnese jakoukoli kritiku a razí si jen tu svou propagandu, jak obelhávat lidi, kteří nejsou s to zapojovat svůj vlastní rozum a činit svá vlastní rozhodnutí.

Velmi dobře si pamatuji 21. srpen i následnou normalizaci, kterou komunisté ospravedlňovali sovětskou armádu na našem území. Na podzim 1968 naši učitelé ve škole otevřeně hovořili o okupaci a okupantech naší země. I když mně i mým spolužákům bylo dvanáct let, dokázali jsme vidět to, co se před našima očima odvíjelo. A tím byly tanky na našem území. S našimi učiteli jsme souhlasili, protože my jsme jinak okupaci naší země nevnímali. Přišla však 70. léta a s nimi normalizace, kdy komunisté využívali svou propagandu a lili do mozků lidí své názory. Byla to další doba temna pro můj národ, kdy v zemi vládla striktní cenzura a atmosféra strachu, kdy o všem rozhodovali soudruzi, řízeni z Moskvy..

Dnes píšeme rok 2019 a to, co se kolem nás děje, se dá přirovnat k znovuzrození normalizace. Nevím, kolik procent naší populace, tipovala bych to na takových 40 procent, trpí tzv. Stockholmským syndromem. Upřednostňují vztah s manipulátorem, neb příliš nedůvěřují ve své vlastní já, jsou s to přijímat příkoří a špatnosti, které jim manipulátor přináší, a ještě hlásat, že manipulátora uznávají. Přijímají fakt, že je jim mozek vymýván něčím, co lze slovy dnešními označit marketingovým projektem.

Snad jedním z nejhorších představitelů bývalých komunistů je dnešní předseda vlády. Tím, že je jeho jméno spojeno s nejrůznějšími kauzami, tou poslední je zpráva z Bruselu, jejíž koncept dnes vyšel na Seznamu, velkou měrou poškozuje veškeré dění kolem současné vlády. Dle této zprávy je patrné, že je náš premiér ve střetu zájmu a měl by vrátit téměř půl miliardy korun. To už rozhodně není žádná nezanedbatelná částka. K celé kauze se staví. jak je pro něj typické. Kope kolem sebe, viní všechny možné lidi, jen zapomíná na sebe. Sebe považuje za ubohou oběť, kterou rozhodně není. Odkazuje se na vlády 90. let, kdy probíhala divoká privatizace u nás, jen zapomíná uvést, že kdyby této privatizace nebylo, ani on by se nedobral ke svému obřímu majetku..

Bývalí ani stávají soudruzi nikdy neuznávají konfrontaci. A to platí i o současnosti. V naší společnosti to jen vře, což je patrné na demonstracích, které se konají na mnohých místech naší země každý týden. Je opravdu zvláštní, že velké deníky se o tomto vůbec nezmiňují, čímž velmi připomínají dobu předlistopadovou, kdy média nesměla psát o skutečném stavu věci. Něco se děje, ale jako by se nedělo. Václavské náměstí se zaplnilo demonstrujícími lidmi, kteří především nesouhlasí se současným předsedou vlády a jeho kroky, jejich počet jen v Praze na té poslední čítal více než padesát tisíc, ale některé velké deníky se o tomto nezmiňují. Ten, kdo zažil normalizaci, si velmi dobře pamatuje, jaké to bylo. Do tisku se nikdy nedostalo nic, co by bylo v rozporu s komunistickou propagandou. A současnost lze označit za něco obdobného. Manipulátor nechce přiznat fakt, že není všemi přijímán, že vůči jeho konání se zdvíhá velká vlna nevole.

Asi cca před měsícem uvedla německá veřejnoprávní televize ZDF dokument o třech politicích. Byli jimi Viktor Orbán z Maďarska, Liviu Dragneu z Rumunska a v neposlední řadě i náš premiér Andrej Babiš, všechny tři spojuje totiž jediné. Udělali si z eurofondů "bankomat". Vždy jsem považovala Rumunsko za méně rozvinutou zemi v porovnání s naší. Ale v jednom nás předběhli. Jejich premiér už za své podvody skončil ve vězení, kde si bude odpykávat trest za své podvody...

Autor: Helena Vlachová | sobota 1.6.2019 8:46 | karma článku: 26.88 | přečteno: 892x

Další články blogera

Helena Vlachová

Proč tu ještě tolerujeme Andreje Babiše?

Je otázkou, proč v českých vodách ještě tolerujeme Andreje Babiše. Vždyť tu má platit lustrační zákon. Nebo neplatí?

21.3.2024 v 19:51 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 1273 | Diskuse

Helena Vlachová

Můj syn

Vždy jsem si přála mít tři syny. Jenže člověk míní a Osud mění. Nakonec zůstalo jen při jednom synovi.

19.3.2024 v 6:37 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 540 | Diskuse

Helena Vlachová

Otřesná úroveň angličtiny na našich školách

Ředitelé škol jsou zodpovědní za veškerý chod školy. Platí to i v případě, kdo vyučuje angličtinu na jejich škole, a jaká je tam úroveň výuky tohoto jazyka. A ta je bohužel v mnoha případech katastrofální.

17.3.2024 v 8:03 | Karma článku: 18.86 | Přečteno: 852 | Diskuse

Helena Vlachová

Prezidenta Edvarda Beneše považuji za zrádce národa

Hned v úvodu chci předeslat, že můj dnešní blog je velmi subjektivní, je to můj pohled, jak hodnotím prezidenta Edvarda Beneše z hlediska naší národní historie.

16.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 24.71 | Přečteno: 780 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 16 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.41 | Přečteno: 191 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 15.24 | Přečteno: 324 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.98 | Přečteno: 97 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 560 | Diskuse
Počet článků 1255 Celková karma 22.64 Průměrná čtenost 1113

Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...