Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A ještě pár slov o komunistech

Není možné připomínat si jen zvěrstva, která byla páchána nacisty na lidech za 2. světové války: Je nutno si připomínat zvěrstva komunistů, kteří se opět dostávají na politické výsluní

Motto "Tak spravedlnost vede k životu, kdežto kdo se žene za zlem, spěje k smrti." (Přísloví Šalamounova, Druhá sbírka, 11.19)

Není možné připomínat si jen zvěrstva, která byla páchána nacisty na lidech za 2. světové války. Je nutno si připomínat zvěrstva komunistů, kteří se dostali k moci v únoru 1948. Je smutné, že se opět dostávají na politické výsluní.

Komunisté systematicky ničili elitu národa, inteligenci, na vysoké posty dosazovali své lidi bez vzdělání, ale s rudou knížkou. To mělo samozřejmě dopad na naši ekonomiku a celý život. V roce 1948 patřila naše země mezi nejvyspělejší ve střední Evropě. Stačilo, aby se k vládě dostali soudruzi, kteří ji dovedli k úplnému kolapsu. Ekonomickému i morálnímu. Za vlády komunistů odešlo mnoho lidí do emigrace, někteří autoři nesměli psát, platilo i o hercích. Ti nesměli hrát. V zemi platila silná cenzura a fízlování. To měli na svědomí agenti StB. Děti bývalých živnostníků, sedláků, továrníků, nesměly studovat. Byly rády, když se mohly vyučit. Komunisté byli neskutečně mstiví.

Zničili životy mnoha lidí. Stačí uvést kolektivizaci, při níž zabírali výnosná pole sedláků, kterým nejprve jako náhražku dávali půdu bez jakékoli kvality. A požadovali každý rok plnění plánu, což v podstatě sedláci, kteří odmítali vstup do JZD, nemohli plnit. Byli za neplnění plánu souzeni, dostávali peněžité tresty, zavírali je, museli pracovat v uranových dolech. Svá stavení museli opouštět a byli odstěhováni do objektů, které neměli zavedenou vodu, elektřinu. Dostávali seznam věcí, které si mohli do nového domova vzít. Nebylo toho mnoho. 

Dědeček mého bývalého manžela pracoval v roce 1948 na berním úřadu. Když došlo ke komunistickému puči, dostal nařízeno, aby vstoupil do KSČ, V případě odmítnutí mu hrozila ztráta práce. Do strany nevstoupil, protože měl svůj názor na rudý bolševismus. Přišel tedy o práci. Babička musela potají šít doma a své výrobky tajně prodávat. Jinak by se byli neuživili. Měli svou důstojnost a hrdost, nesouzněli s diktaturou, a proto raději zvolili méně pohodlný život.

Na výnosných místech seděli lidé, které lze označit za angažované blbce. Uvedu příklad gymnázia, kam chodil můj bratr. Tamním ředitelem se stal oddaný soudruh, který vyučoval občanskou nauku a chemii. Bratr měl tu smůlu, že dostali ředitele na chemii. Hodiny probíhaly tak, že měl ředitel neustále otevřenou učebnici chemie, bez níž se nedokázal obejít. Když psal vzorce na tabuli, velmi často se stávalo, že napsal rovnici špatně, musel ji opravit, když si své "dílo" zkontroloval s učebnicí. Když jej někdo ze studentů oslovil "pane řediteli", vyhodil tohoto studenta ze třídy s tím, že s takovými skoncovali v roce 1968. Tento člověk měl dva syny, mladší z nich vystudoval obor český jazyk - dějepis. Vystudoval jej s pomocí svého otce, který povýšil z funkce ředitele gymnázia na tajemníka pro školství Krajského národního výboru. Syn pak učil na gymnáziu, kde jsem učila i já. Svou práci bral jen jako doplněk ke svému životu veksláka. A po Listopadu 1989 si tento člověk otevřel jednu z prvních směnáren. Školu opustil a všichni si oddychli. 

Za vlády komunistů se dařilo převážně šmelinářům všeho druhu, kam patřili i veksláci. Dále se k nim řadili řezníci, zelináři, číšníci, recepční v hotelích, taxikáři. Na lukrativních místech seděli komunisté, mnozí z nich spolupracovali s StB. Platilo zejména o podnicích, které obchodovaly se Západem. Kolik z jejich bývalých zaměstnanců vlastní dnes výnosný byznys? Kolik z nich se dostalo do vrcholné politiky? Jsou tu stále a nadále škodí, protože myslí jen a jen na svůj vlastní prospěch...

Autor: Helena Vlachová | pondělí 26.2.2018 6:26 | karma článku: 29,22 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Svým založením jsem idealistka

I když jsem založením idealistka, nemohu se svou maličkostí připodobnit k Johnu Lennonovi. Nicméně se mohu vyjádřit vůči panu Babišovi a jeho propagandistické rétorice. Totéž lze vznést i vůči SPD.

19.4.2024 v 17:53 | Karma: 10,55 | Přečteno: 664x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Ředitel, jenž používá estébácké praktiky

Na základě mých posledních mou dvou blogů se mi dostalo útoků i vyhrožování ze strany ředitele střední školy. Vyhrožoval mi trestním udáním. Nestačila jsem žasnout. Že by opět povstali soudruzi? Že by byl jedním z nich?

15.4.2024 v 19:33 | Karma: 22,93 | Přečteno: 1650x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Měla bych počítat s vyhazovem za svůj poslední blog?

Když píšu své blogy, vždy jde o něco, co se v současnosti kolem nás děje. Můj poslední blog o neaprobovaném angličtináři na SŠ mě stál dost útoků vůči mně samé

14.4.2024 v 17:28 | Karma: 26,40 | Přečteno: 1671x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Máte doma středoškoláka? Bojuje s angličtinou?

Tímto dnešním blogem bych chtěla pomoci těm žákům a studentům, kteří mají smůlu, že mají na angličtinu diletanta.

13.4.2024 v 10:02 | Karma: 37,17 | Přečteno: 5867x | Diskuse| Ostatní

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

Rozpadne-li se partnerský vztah či manželství a zůstanou-li z něj děti, měl by se zájem přenést především na ně. Děti by měly rozpadem vztahu rodičů trpět co nejméně. Ale vysvětlujte to některým matkám.

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33 | Přečteno: 973x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik