Volila jsem rozumem

Volila jsem rozumem, proto jsem nemohla volit Miloše Zemana. Vedlo mě k tomu několik důvodů. Hlavním byl zdravotní stav současné hlavy státu.

Motto "Ničemný člověk se posmívá právu a ústa svévolníků hltají ničemnosti." (Přísloví Šalamounova, Druhá sbírka, 19.28)

Volila jsem rozumem, proto jsem nemohla volit Miloše Zemana. Vedlo mě k tomu několik důvodů. Jedním z hlavních byl zdravotní stav současné hlavy státu. Porovnáme-li, jak vypadal loni v březnu, kdy oznámil svou kandidaturu, se současným stavem, vidíme, že chátrá. Že neudělá krok bez pomoci jiných, že nevydrží stát, že působí dojmem, že je pod vlivem léků. Jeho vizáž vzbuzuje pocit, že pan prezident nemá zdravotně na to, aby zvládl další funkční období. Krom jeho zdraví je tu jeho nadržování někomu, koho má rád. A tím je dosavadní premiér. Bývalý pan premiér Sobotka se naopak netěšil přízni pana prezidenta, on mu to dával nepokrytě najevo takovým způsobem, že se za něj někteří občané mohli stydět. Totéž platí i o jeho výrazivu, kdy je schopen špinit lidi, kteří se bránit nemohou, neb jsou již mrtví. Třeba jeho výrok o panu Dubčekovi. V roce 1968 se Miloš Zeman stal komunistou. Proč se v té době nezviditelnil, měl určitě možnost. Nelíbí se mi lidé, kteří jsou kolem současné hlavy státu, pan Mynář a mluvčí Ovčáček, nepůsobí důvěryhodným dojmem. Pan Mynář ani nemá bezpečnostní prověrku, pan Ovčáček se hodně prezentuje na sociálních sítích, což je v případě mluvčího prezidenta přinejmenším zvláštní. Měl by zachovat určité dekorum, ale vzhledem k tomu, že pan Zeman se v některých situacích chová divně, nelze se pak divit, že jeho tým tyto způsoby přejímá. Nemusím nikomu připomínat korunovační klenoty. Za funkční období Miloše Zemana jsme mohli vidět, že své příznivce v zahraničí hledal v Rusku a Číně, v západních demokraciích se neprojevoval. I když se z Hradu nesly hlasy, že má pan prezident dostat pozvání od Donalda Trumpa, nic takového se nekonalo. Velmi se mi nelíbí, že i pan Zeman se zařadil mezi politiky, kteří straší naši zemi migranty. Copak migranti nejsou také lidé? Miloš Zeman se vyhýbal předvolebním debatám, vyhýbal se tvrdým novinářům a konfrontacím, to zřejmě byl důvod, proč nešel do diskusí. Tvrdí, že nevedl žádnou předvolební kampaň, přitom bylo lze jej vidět na TV Barrandov, kde mohl sedět a odpovídat na předem připravené a podlézavé otázky Jaromíra Soukupa.. Ale jít na opravdovou předvolební diskusi by jej stálo mnoho sil, dá se říci, že jeho předvolební chování hovoří o zbabělosti. Tvrdí o sobě, že se cítí stále mlád, plný síly a energie. Kolik je na tom pravdy, stačí se přesvědčit, když jej vidíme vystupovat z auta, schodům se vyhýbá a musí mít své asistenty, bez nichž by nezvládl sebemenší vzdálenost. Nedokáže ani předat kytici své ženě, musí se neustále opírat a potřebuje pomoc. Ať si říká jeho osobní lékař, co chce, prezidentův zdravotní stav nepůsobí ani zbla dobře. Bude-li opět zvolen, budou nás čekat brzy nové prezidentské volby. 

Abychom učinili z Hradu opět noblesní místo, bylo zapotřebí volit někoho, kdo se jevil jako nejsilnější protikandidát proti Miloši Zemanovi. Tím byl pan Drahoš. Ale i ostatní kandidáti jako pan Fischer, Horáček či Hilšer měli co nabídnout. Ale dalo se u nich předpokládat, že jejich počet voličů bude nižší ve srovnání s panem Drahošem. Myslím si, že všichni šli do prezidentské kandidatury, aby porazili Miloše Zemana. Aby dali naší zemi nový směr, s výjimkou pana Hanniga, který chtěl navázat na Zemanovu tradici. Pan Horáček se zachoval jako velkorysý člověk, když nabídl panu Drahošovi pomoc v druhém kole. Připojili se k němu i pan Topolánek, Hilšer, Fischer a za to jim patří velký dík. I předsedové demokratických stran se vyjádřili v tom smyslu, že budou podporovat pana Drahoše. Oproti ANO, SPD, komunistům a ČSSD. Nic jiného se od nich ani očekávat nedá. Donesla se ke mně informace, že v bývalých prezidentských volbách volil pan Babiš pana Schvarzenberga, Miloše Zemana měl označit za nedůvěryhodného člověka. Vida, jak dokázal rychle otočit, když jde o jeho prospěch.

Čeká nás tedy ještě druhé kolo prezidentských voleb. Aby se člověk stal prezidentem, nemusí mít za sebou politickou zkušenost. Stačí se podívat na Václava Havla, který nás otevřel světu. Bohužel nasadil svým následovníkům velmi vysokou lať, kterou nebyli s to překonat, v případě pana Zemana ani podlézt. Otvírá se nám nová cesta, cesta vrátit Hrad úroveň, jakou měla před Milošem Zemanem. On mi stále víc připomíná chování Miloše Jakeše, který svým vystoupením vzbuzoval odpor a byl jen pro ostudu naší země...

Autor: Helena Vlachová | neděle 14.1.2018 8:44 | karma článku: 28,04 | přečteno: 1444x
  • Další články autora

Helena Vlachová

Když matka ničí své dítě

7.4.2024 v 7:29 | Karma: 19,33

Helena Vlachová

Muž, jenž žije s myší

1.4.2024 v 1:15 | Karma: 13,61

Helena Vlachová

Můj syn

19.3.2024 v 6:37 | Karma: 15,79

Helena Vlachová

A taková to byla velká láska

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 25,90

Helena Vlachová

Američané v reálu

24.1.2024 v 19:06 | Karma: 28,04
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,67
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik