Diskuse

O očkování

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako každý očkovač jste naprosto pominula fakt, že milióny lidí v naší zemi už nemoc prodělaly, jsou tedy přirozeně imunizováni a očkování jim nic nepřinese. Když si k tomu přičtete to, že vakcína byla vyvinuta ve velmi krátké době a že její výrobci nehodlají nést zodpovědnost za případné zdravotní následky jejího použití, tak s spíš divím, že se někdo může vůbec projevovat ve prospěch očkování, a to patřím mezi ty, kteří ji apriori neodmítají, jen jsou pro její uvážené užívání.

2 0
možnosti
IB

Vy jste taky nějak mimo

0 0
možnosti
JP

J43i85r72i 61P16i83l35n60y

23. 7. 2021 10:38

Jste očkovaná? Asi ano. Tak proč řešíte problém těch, co se očkovat proti chřipce nechtějí, protože se o své zdraví raději starají raději sami a nechtějí si do těla pouštět něco, u čeho nikdo nedokáže deklarovat co to s ním za pět, deset let udělá?

5 0
možnosti
LU

Pred žiadnym očkovaním nemusím podpisovať tlačivo o oboznámení sa nežiadúcich účinkov, nedávno som bol znovu očkovaný proti tetanu a žiadne tlačivá sa nevypisujú!!!!

Očkovanie proti Covid spochybňuje samotná EMA, kedy schváli aspoň jedinú vakcínu?

Všetky vakcíny sú doteraz od EMA schválene iba podmienečne.

Kedy už konečne preberie niekto zodpovednosť za nežiadúce účinky?

Stále pred očkovaním je nutné podpísať lajstro o preberaní zodpovednosti na seba.

3 0
možnosti
PV

P82a22v60e77l 46V52é53b72r

23. 7. 2021 9:11

Víte, máte pravdu, že očkování dokázalo chránit před smrtelnými chorobami. Ale je kontraproduktivní očkováním (navíc nuceným) chránit před něčím, co silně připomíná chřipku a co se po počátečním náporu mění v něco jako rýma (a že na rýmu Inuité umírají neznamená, že se proti ní musí očkovat celý svět).

Každé umělé vytváření imunity (tj. očkování) totiž oslabuje schopnost našeho imunitního systému reagovat na nemoc a proto je vždy třeba uvážit, kdy to oslabení stojí za to (např. očkování proti tetanu za to stojí rozhodně) a kdy ne.

5 0
možnosti
VB

Je rozdíl mezi lidmi odchovanými totalitním režimem, kdy člověk neměl vůbec žádná práva (ani u očkování), a mezi skutečně demokratic. státem: např. Skandinávie, Německo, Rakousko, Švýcarsko, UK jsou založeny takřka zcela na dobrovol. očkování. Většina občanů nabídku očkování přijme, do malého procenta se vejdou ti, kteří mají větší výhrady. Důležité je ale férové jednání, kdy se zájemce o očkování dozví, že je to dobrovolné, že to může mít určitá potenciál. rizika, lékař pomůže ověřit zdrav. stav vč. posouzení osobního prospěch a rizik dotč. osoby. U nás se lidem zamlžují podstatné informace, takže český občan nemá někdy šanci dospět k vlastnímu svobod. informovanému souhlasu. Nefér jednání od státu pak vzbudí větší odpor lidí. Hrubý nátlak na české občany 30 let po listopadu 1989 je odsouzeníhodný.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik