Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úpadek vzdělání nastal už v éře socialismu, když komunisté zrušili kvalitní víceletá gymnázia a nahradili je v padesátých jedenáctiletkami a později dvanáctiletkami. což byly obyčejná učiliště.

1 0
možnosti

J56a81n 73R35á15ž

3. 12. 2023 15:24

Když jsem prohlédl diskuzi pod článkem, Konstatují , že je to opět žvanírna, která se míjí s podstatou článku , že úroveň českého školství má díky naprosto špatnému systému, upadající trend.

A tak se zvýrazňuje, že arch. Hubáček byl úspěšný díky tomu, že ho učili machři z první republiky, místo diskuze o tom, proč dnes obdobní machři neučí nové Hubáčky, a proč university jsou plné těch, kteří mohou učit studenty maximálně jak místo usilovné práce se životem mohou lehce proflákat.

0 0
možnosti

Nedá se to paušaluzovat. V současné době máme špičková gymnázia. Solidní úroveň mají i některé lékařské fakulty. Navíc komunistické školství vychovávalo jazykové analfabety. Ruština je k ničemu. Co se týče učebnic dějepisu, tak ty současné jsou mnohonásobně kvalitnější než ty v éře komunistů. Také úroveň právnických fakult v Brně a Praze je vyšší než ta socialismu.

2 0
možnosti

J50a49n 54M87a23r39e23k

3. 12. 2023 17:33

A co právnická fakulta v Plzni?

1 0
možnosti

Komunistické školství mělo zpočátku dobrou, v osmdesátých letech však už mizernou úroveň. Pádný důkazem toho je fakt, že socialistické Československo v počtu patentů výrazně zaostávalo za Západem.

0 0
možnosti

Úroveň dnešního školství (výsledek bezpočtu nekompetentních zasahů a změn, korunovaných pak inkluzí) je přímo katastrofální.

Školství upadalo už za bolševika, zvláště pak od cca 80. let min. stol. (v porovnání se školstvím předchozím).

Ovšem to, co vychází ze škol především v posledních cca 15 letech (základních, středních a vysokých), to je doslova tragédie.

Samozřejmě jsou ale výjimky.

4 0
možnosti

"Školníci jsou na školách potřeba, ale jen tací, kteří jsou opravdu k užitku, ne jako ti, které jsem ve svém blogu zmiňovala..."

To je sice pěkné a pochopitelně správné, ovšem jak toho dosáhnout? Pokud vím, tak výběr těchto zaměstnanců je v kompetenci ředitelů škol.

2 0
možnosti

O inspiraci zapadnich kantoru v CSSR mi neni nic znamo, jinak ale souhlasim s autorkou v tom, ze uroven skolstvi za bolsevika byla na slusne urovni. Nebyl to ale zamer jedine strany vychovat vzdelane lidi, bolsevik si totiz, ac nerad, velmi dobre uvedomoval, ze recitovanim prazdnych frazi cesta k prosperite nevede. Soucasne ale taky vedel, ze ve vzdelani je sila, proto byla pracujici inteligence trpena a pod peclivym dohledem. Co se samotne urovne tyce, tak si myslim, ze dilem to byla jista setrvacnost skolskeho systemu z prvni republiky, dilem centralni rizeni a tudiz stejne osnovy a pozadavky v cele republice. Tech faktoru bylo pochopitelne vic, treba kvalita ucitelskeho sboru na vyberovych skolach. Konecne je treba zminit i skutecnost, ze kantori v te dobe meli respekt a podporu rodicu.

0 0
možnosti

J71o29s80e82f 80N37i18k58l

2. 12. 2023 20:03

Např. fakulty medicíny, chemickotechnologická fakulta, fakulty ČVUT a další měly světovou úroveň....

1 2
možnosti

lžete pane Nikl jako vždy, jediné vzdělaní které uznával svět, byl titul z Karlovy univerzity.

2 0
možnosti

J56o88s28e41f 55N49i65k55l

2. 12. 2023 19:59

Byli to naši inženýři, kteří studovali v té době a dokázali vymyslet a také realizovat takové věci, jako pražské metro, jaderné elektrárny, věž na Ještědu, Nuselský most, vysílač na Žižkově, vodní dílo Dlouhé stráně, pražská sídliště a spoustu jiných věcí....

2 1
možnosti

J35i76r22i 36B51o80r

2. 12. 2023 20:26

Spoustu věcí které uvádíte vymysleli ti kteří vystudovali před bolševikém a nebo ty mladší učili. Když začali učit ti kování komunisti tak to bylo horší.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik