Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvRvRvRvRvRvRv

Nesouhlasím! Mezi Babišem a Pavlem je velký rozdíl! Zatím co Babiš i po Listopadu setrval jako překabátěný komunistický a estébácký oligarcha bezohledně si přivlastňující soukromý i státní majetek, Petr Pavel svůj předlistopadový omyl si odpracoval jak v rozpadající se Jugoslávii tak i ve velení NATO, kde byl bezpochyby řádně prověřen!

:-)

1 0
možnosti

Samozřejmě Pavla. Babiš to v KSČ nedotáhl ani na předsedu základní organizace, mrtvou schránku založit neumí, verbovku taky neumí a řídit zpravodajskou agenturu už vůbec ne.

1 1
možnosti

Ten nadpis je presny, pani Heleno Vlachová. Jeste po 32 letech, je vse pri starem. Snad jen to zdecimovane "trzni hospodarstvi" ma neco malo z te doby. Nasledujeme v tomto Evropu jako ovecky svoji matku.

Chci se vsak zastavit nad urcitou dnesni tendenci, mluvit o byvalich komunistech jako za valky se delo s jinym obyvatelstvem. A to jsme prijmuli otevrene po 89 roku smirivou politiku bez nejmensiho potrestani tech osob zanikajiciho rezimu.

Davam to za dukaz nasi ceske (moravske i slezske) moralce, neukoncit tech ctyricet let presne tak, jak by melo byt u spravedliveho naroda. Jsme proste narod vychytralich (ja bych to usmernil lidoveji- vyc....) obcanu. Jen chvilkama byl zablest lepsiho . Ale jen zablesk.

Otazka je, proc to pisi. Je to kritikou vsech tech "cestnych" Cechu, kteri dnes ukazuji sve prave presvedceni v tom boji s komunismem, ale jen kdy to nic nestoji. "Malo mysl" z prvni republiky stale zije. Je mnoho dalsich vet poukazujici co jsme zac. Nebu je psat.

Muj komentar je odpovedi na clanek pani Heleny Vlachove. Je vsak take k obcanum, kteri komentuji sve nazory na prezidenske kandidaty. Stranicka prislusnost je ten nejvyssi bod jejich rozhodnuti u dvou kandidatu. Zde je poukazani na dnesni vyusteni jejich zivotu po te dobe jejich stranicke ucasti. Demokratickem state ma i zlocinec po vymezenem trestu moznost ukazat, zda je prinosem te spolecnosti, kterou svym cinem podvedl. Tak se divam na oba kandidaty. Co udelali pro CR po tom nesmazatelnem obdobi??. Byli prinosem spolecnosti? To je moje argumentace pro volbu jednoho z nich.

2 0
možnosti

A právě v tom je ten rozdíl mezi překabátěným postkomunistickým oligarchou, který se neštítí dál pokomunisticku hromadit svůj majetek nečestným způsobem, a mezi generálem, který svůj komunistický omyl odpracoval v rozpadající se Jugoslávii a ve vedení NATO! :-)

1 0
možnosti
Foto

Do NATO se generál Pavel dostal jen proto, že to byl statečný voják a jeho statečnost a oddanost demokracii ocenilo vyznamenáním několik států NATO. Vážil si jej i generál Radovan Procházka politický vězeň s padesátých let odsouzený k trestu doživotí. Vzal si jej na Vojenské zpravodajství budovat společně budovali demokratickou instituci. Byl armádní generálem, tedy vojákem číslo jedna a ve štábu NATO. Protože v obou institucí voják se seznamuje s nejpřísněji tajnými materiály musel projít prověrkami podle kritérií NATO a pod dohledem koordinátora z NATO. V NATO jej dodnes uznávají, ale u nás čížkové na něj plivou. Tohle je typický vlastnost Čechů. Je to ubohost.

4 4
možnosti

Vstup do KSČ u nás byla dobrovolná volba. Za odmítnutí se ani nezavíralo, ani nikomu nehrozila smrt.

Ano, "kariéra" tím byla poznamenaná. Ale to je právě důkaz o nedemokratičnosti a zločinnosti KSČ.

3 1
možnosti

Autorko nemůžete srovnávat Zemana s Babišem a Pavlem. Zemana po 2 letech z KSČ vyloučili. Pavel a Babiš udělali tehdy kariéry. A členství v KSČ vám bylo nabídnuto ne kvůli nějakým sympatiím k režimu....ale, že se musely splnit v členství nějaké kvoty.

0 1
možnosti
Foto

A Zeman zůstal svými sympatiemi k Velké Zemi celý život.

4 0
možnosti

M52a72r33t72i51n 54Š54u40l90c

4. 12. 2022 14:11

Já mám sice na komunisty stejný názor jako vy... ale nějak mě zaráží vaše argumentace, že Pavel se "alespoň prosadil v NATO". Já v tom vidím spíše jen pokračování oportunismu ..schopnosti přizpůsobit se jakomukoli režimu, osvojení si příslušné rétoriky za účelem kariérního postupu. Babiš se sice také dokáže přizpůsobit.. ale alespoň tak nějak podnikatelsky, skutečnou prací na svoje riziko. Stal se z něj nechutný kapitalista. A co může být vzdálenější komunismu?;-)

Pro úplnost, já bych polemizoval i kdyby šlo o paušální srovnávání příslušníků starší a mladší generace na základě zatížení komunismem. To, že si někdo nezadal s komunisty (protože vlastně ještě ani nemohl) pro mě není argument. Mám totiž podezření, že valná část těch dnešních aktivistů, třeba z neziskovek (což je dnes vlastně taková nejbezpečnější cesta), by na své cestě vzhůru naskočila na jakéhokoli, resp. momentálně nejrychlejšího koně.

5 3
možnosti
Foto

Ze zkušenosti si dovoluji tvrdit, že nejtvrdší kapitalisté se stali z nejzarytějších komunistů.

4 0
možnosti
Foto

Asi bych se ptala, proč nebyla KSČ po Sametu postavena mimo zákon a kdo na tom má největší zásluhu. Že pár lumpů potrestat měli, o tom žádná.

Komunistická ideologie i její neumělé převádění do praxe byly zlo - budování krásných nových světů a likvidace společného nepřítele je vždycky průšvih.

Asi bych však stále dokola nesoudila prosté členy KSČ. Ve straně byli i spoluautor Charty 77 a první polistopadoví premiéři a předseda PS. Ani dnešní komunisty. Ďábel se vždycky objeví na nejméně očekávaném místě. Pěkný advent.

4 0
možnosti

Protože Havel tvrdil po revoluci, že komunisté sami odejdou časem jako dinosauři. Tak je netřeba zakazovat i proto, že by to bylo nedemokratické.

1 0
možnosti

P10e58t33r 28D58r39a43p96a56l

4. 12. 2022 13:44

Babiš byl významný exponent bývalého režimu? Byl to řadový zaměstnanec pezetky

0 1
možnosti
Foto

Byl to řadový zaměstnanec pezetky, který jako agent StB byl se souhlasem KGB dosazen do Marko. Kdyby nebyl ve stranbě a jeho roiče komunisgty vyzčující Marxismus- Leninismus nikdy by se tam nedostal.

2 0
možnosti
Foto

Příliš tomu nerozumím, členství v KSČ nebylo nabízeno jen tak, bez důvodu. O vstup do KSČ se obvykle lidé snažili, chtělo by to nějaké doplnění článku v tomto směru.

0 6
možnosti

A vy o tom přece musíte něco vědět.;-D

4 0
možnosti
Foto

R36o23m11a45n 14K75o26z59e51l

4. 12. 2022 11:15

Autorka už minimálně 5 let píše o tom, jak je národ špatný, že volí Babiše a Zemana. Ale tihle dva opravdu nemůžou za všechno, jsou už takové tendence hledat si nějaký hromosvod všeho zlého. Správný národ se pozná, že respektuje, když volby dopadnou jinak, než si kdo přeje.

6 1
možnosti

Respektovat ano, ale souznít s výsledkem občas nejde.

Já respektoval zvolení Zemana, ale vnitřně jsem se s tím dosud nesrovnal.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS