Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co k tomu říci? Napadá mne tento verš: "Všichni zhřešili a jsou daleko od Boží slávy" (Bible; Římanům 3,23)

0 0
možnosti
JT

J85i17r43i 31T20i55c80h26y

28. 5. 2022 18:00

Opakuji se. Je primo zarazejici, ze po tolika desetiletich jsou dva hlavni kandidati na prezidenta byvali clenove KSC. Jak je to mozne, ze s e jeste nenasel schopny kandidat bez komunisticke minulosti?

2 0
možnosti
JD

Musíte se podívat, jaké a kolik kvalitních politiků vyprodukovaly od listopadu "pravicové" strany! ;-)

0 0
možnosti
JK

Tak to vyhraje Středula. Ten nebyl v KSČ.

0 1
možnosti
PL

P71e30t64r 94L20o31r94e51n23c

28. 5. 2022 12:22

Rozlišování komunista x nekomunista pro mne nikdy nebylo prioritní, ale tím neříkám, že vůči lidem z té první skupiny jsem nebyl ostražitější a lehce předpojatější, protože faktem je, že v jednom z těch dvou pytlů bylo těch shnilých brambor víc. ;-)

Prožil jsem v tom neštěstí 30 let a komplikovali mi život lidé z obou skupin (ambiciózní šéf nekomunista mi dokázal udělat ze života větší peklo, než jindy komunistický šéf s nadhledem).

Komanče nechci hájit, pámbuzaplať, že jsou pryč, ale u jednotlivců posuzujme především užitnou hodnotu a pak možná až nálepku.

Ruku na srdce: Nechali byste se operovat od nestraníka MUDr. Cvacha nebo od straníka - primáře Sovy?

2 1
možnosti
Foto

S. Husák si nechal operovat oči od lékařky, která byla známou disidentkou, ale nejlepším očník chirurgem v té době. Ono když jde o kejhák, tak jde politika stranou. Ale - nepoděkoval jí. (Pozn. byla sto spolužačka mého strýce.)

2 0
možnosti
PC

Podivuji se (nejen v případě autorky, ale i jiných blogerů a mnoha diskutujících pod jejich články) nad takhle zjednodušeným, ba přímo infantilním pohledem na tzv. správného/nesprávného kandidáta (a je jedno, jestli na prezidenta, nebo na jinou významnější funkci). Jakoby o kvalitě charakteru dotyčného vypovídala POUZE stranická/nestranická příslušnost.

Pamatuji si moc dobře, že spousta lidí nebyla před 1989 členy KSČ, zato ale papalášům ochotně a vydatně pomáhala v jejich zvrácených praktikách. Někteří ani nemuseli být evidováni ve svazcích STB (stačilo plnit "zadané úkoly" např. na pracovišti). Většina těch, kteří aktivními spolupracovníky STB byli a poté zaujali významné politické pozice, byla ze svazků obratem po Listopadu 1989 svižně odstraněna díky tehdy prováděné, účelové skartaci.

Dalši kapitolou bylo, a autorka o tom správně píše, že značná část lidí po 1989, až už "bylo jasno", rychle zahodila rudou knížku a dnes se tito výkuci tváří jako největší demokraté. A už vůbec nemluvím o spoustě těch, kteří se rádi prezentují jako "čistí", ale jsou přitom až po uši namočeni v různých aférách, včetně těch s mnohamiliónovými zisky, čímž dlouhodobě škodí nejen chodu státu, ale i jeho pověsti. A světě div se, nikdy nebyli členy KSČ!

Celých 32 let je na vedoucích pozicích a samozřejmě i v politice řada takových, o kterých jsem výše psal, tedy těch, kteří se snaží prezentovat jako morálně čistí a bezúhonní, ale od morálky a bezúhonnosti mají na míle daleko.

3 0
možnosti
JB

J33i97r66i 92B13o68r

28. 5. 2022 11:08

Zvolit si tam třeba Středulu, místo g. Pavla protože byl chvíli komunista? To je voda na Zemanův mlýn. Ten přikreje Mynáře a okolí. Pavel si to silně odpracoval v posledních 30 letech. K sympatiím ke KSČ mě těžko může někdo obviňovat ale najít teď někoho aby byl dost silný půjde těžko. Ta podmínka aby nebyl někdy dříve komunista se nynější koalici vymstí. Pavel je prakticky nezávislý kandidát a to vadí. Doufám že opět nenaletíme.

1 0
možnosti
JV

J11i20r92i 41V37r11a95b28e13c

28. 5. 2022 10:32

Někoho vhodnějšího než co tam je teď, by fakt neměl být problém. Na dně už jsme....

2 0
možnosti
Foto

Ideálního kandidáta na prezidenta asi nenajdeme. Možná budeme muset volit menší zlo.

2 0
možnosti
Foto

Potřebujeme prezidenta?

0 0
možnosti
OU
Foto

Babiš pocházel z rodiny karérních komunistů. V roce 1980 se stal členem Komunistické strany Československa a to mu bylo 26 let.. V roce 1985 byl vyslán jako zahraniční delegát do Maroka, V roce 1980 jej začala Státní bezpečnost (StB) evidovat jako svého důvěrníka a od roku 1982 jako agenta s krycím jménem „Bureš“. Byl nasazen na svého nadřízeného s cílem získávat na něj kompromitující materiály. Jeho nadřízený odmítl spolupráci s StB. Generál Pavel pocházel s vojenské rodiny a chtěl být voják jako jeho táta. Aby se mohl stát vysněným parašutistou musel v roce 1985 vstoupit do KSČ. Je nositelem mnoho vyznamená a i zahraničních.

8 0
možnosti
Foto

Myslím, že systém, který praktikuje vůči Hradu premiér Fiala je správný. Proč vytahovat meče, když to má pan Zeman za pár? Zbytečné půtky s někým, kdo ztratil morální kredit, jsa navíc okklopen opravdu vybranou sebrankou. Už jen pár měsíců a ostuda národa bude spláchnuta do senkruvny.

11 0
možnosti
ZZ

Jen aby na hrad nepřišel ještě mnohem větší břídil, vedle kterého je Zemen mistrem světa diplomacie.

;-D

0 6
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,67
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik