Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To, že komunisté chtějí socialismus je přece úplně v pořádku, jsou alespoň kontinuální a pro nás čitelní, Daleko horší je, že ho chce i EU, jenom ho má jinak pojmenovaný a prosazuje ho jinými prostředky, které ještě dosud naivní občané neprohlédli.

0 0
možnosti

Komunismus a socialismus nemá smysl rozlišovat. Obojí je plod nevzdělanosti, závisti a touhy pomstít se světu za svou neschopnost. Bohužel těch pár fanatiků posledlých "rovností" bude vždycky existovat, stejně jako budou existovat jiné mentální poruchy.

3 0
možnosti
Foto

Musíte rozlišovat:

Socialismus - každému podle jeho zásluh

Komunismus - každému podle jeho potřeb

Reálný socialismus - každému podle jeho protekce.

3 0
možnosti

KSČM chce Švédský socialismus.

0 0
možnosti
Foto

Ale kde sežene ty Švédy? ;-D

1 0
možnosti

Mame zde ukazku ceskeho mysleni, pani Heleno Vlachová. Historie naseho statu se neuci, tak vysinute mysleni zaplavuje mozky urcitym llidem. Ze by vsem??

Proc jsem poukazal na ceske mysleni?? Chci poukazat na socialni vymozenosti teto republiky z dani obcanu (tedy diktatu statu), ktere prevysuji ty, ktere byly v te minulosti neslychane. Vytvarime spolecnost s natazenou rukou a ta sily, tedy ta ruka, s postupem casu.

Proc ti komuniste se neztratily, jak to predvidali pred triceti lety ti zkuseni? Mam takovou predtuchu v zivotni lasce tohoto socialniho programu. Podporovana dnes celou EU a dokonce i, svete zbor se, Spojenymi staty.

Snad jen jedno nam zbylo. Mame na co nadavat, cemu horekovat a poukazovat na male problemy, ktere jsou i v jinych spolecenskych organizaci.

Na konec prinaim moudrost toho, ktery je otcem demokracie, ktery ji prvni definoval.

Sokrates o demokracii

"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."

3 0
možnosti

R^ naprosto excelentně popsáno.

2 0
možnosti

řekl bych, že autorka ztotožňuje socialismus s diktaturou. Ale to není nutné - socialismus by mohl být systém, který je demokratický, lidi se rozhodli pro socialistický typ hospodaření a ten bude , dokud ho budou chtít - to je svoboda. Až budou chtít třeba tvrdý kapitalismus, zrušení sociálních dávek, feudalismus, otrokářství, tak si ho demokraticky mohou zavést. Pravda je, že marxistické diktatury měly a mají dosti odstrašující průběh a důsledky. Ale to mají vlastně všechny diktatury, když se dostanou k moci násilnické opice, je zle.

0 2
možnosti

Tak o dobrovolném socialismu, kdy se nějaká komunita domluví a hospodaří si na svém po libosti, snad nemá cenu ani psát. Tam problém není. Problémem je nucený socialismus, v podstatě totalita. A ta nutně vede mimo jiné i ke krachu, protože nařízeným musem za asistence armády tajné policie se fakt prosperity dobrat nelze.

2 0
možnosti

to je fakt sila. Korunu nasadila tomu blabolu autorka tim beznym demagogickym argumentem:

'Postrádají-li dnešní komunisté a lidé jim spříznění komunistickou ideologii, nechť se vystěhují do Severní Korey.'

Vsimnete si prosim, ze se maji vzdy stehovat ti, kteri maji jiny nazor. Kupodivu se zatim nikdy nedohodli ti, kteri by chteli ten bezvadny neruseny neoliberalni stat na tom, ze se nekam odstehuji, zalozi vlastni stat a budou mezi svymi - jen ti silni, schopni, zdravi, flexibilni a vykonni.

Proc to tak ta elita te spolecnosti neudela -> inu bohuzel by se nedohodli, kdo tam u nich bude umejvat zachody.

At zije neoliberalismus!

At sili nadnarodni korporace!

Slava oligarchum!

Smrt solidarite!

2 3
možnosti

Unika Vam rozdil v tom "at se stehuje". I na to autorka poukazuje. Kdyz komuniste ziskali pucem absolutni moc, nejenom tem kterym jejich rezim nevyhovoval, ale vubec nikomu nedovolili se odstehovat. k tomu ucelu postavil plot z ostnateho dratu s pozorovatelnami. Ti kteri se odstehovat presto pokusili byli nemilosrdne vrazdeni. Tedy; tady zustanes jsi otrok, tvuj pan rozhoduje co smis a co ne.

4 0
možnosti

Problém je

selektivní pamět

nstalgie mládí

možnost volby-to je pro spoustu lidí noční můra,rozhodovat se,protože to mnozí neumějí

následky-v demokracii si mnohdy odnesem následky špatných rozhodnutí,s přibývajícími možnostmi ubývá jistot

hloupost a nechopnost myslet

Stručně řečeno,hloupý a neschopný či líny člověk radši uvítá karabáč a skývu chleba každý den,zejména není-li nucen reálně prokazovat své schopnosti

Na lepší živobytí ani nepomýšlí protože mu na to chybí určité schopnosti,takže se radši spokojí s málem

1 0
možnosti

R^R^R^

Paní Vlachová! Komunisti nechtějí socialismus, komunisti chtějí nás ovládat!

Komunisti se hlásí k odkazu hromadných vrahů, jako byl Josif Vissarionovič Džugašvili Stalin, který nechal zavraždit desítky milionů obyvatel, nebo jako byl Klement Gottvald, který nechal povraždit stovky našich nejlepších občanů pod záštitou KGB.

Nejhorší je, že pro mladé je to neuvěřitelné, a proto to popírají, že to není možné, a když popisujete svá osobní utrpení, tak hulvátsky pochybují, že jste to mohl prožít!

Hloupý národ, který zapomíná svoji historii, má nebezpečí, že si ta utrpení bude muset prožít znovu! Nechápu, jak může někdo takovouto stranu volit!

:-)

9 0
možnosti
Foto

Já zase nechápu, jak někdo může hýkat nadšením nad členstvím v EU. Ta s námi totiž dělá to samé, co kdysi komunisti, jenom toho dosahuje jinými prostředky a má pro to vymyšleno jiné pojmenování.

1 1
možnosti

komunisti jsou mrtvá strana, současná levice hrozí odjinud

2 3
možnosti

pánové, komunisti nezajímají mladé voliče, na rozdíl od pirátů

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS