Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych tak nadšený nebyl. Místo po komunistech se v politickém spektru zaplní, resp. se už zaplňuje. Jestli to bude lepší, to se teprve uvidí. Jsem v tom ohledu hodně skeptický. Dobře si totiž pamatuju ty nadšené progresivisty se zářícíma očima z padesátých let, co slibovali zářné zítřky. Někteří to dokonce mysleli upřímně. Samozřejmě, že všechna omezení, restrikce a práskačství se bude dít v tom nejlepším našem zájmu.

2 0
možnosti

J82a12n 88R14á82ž

24. 1. 2021 18:08

Na postupném pádu KSČM do politické krypty zapomnění má JUDr. Filip docela malý vliv. V KSČM jsou natolik zakonzervovány stará schémata marx-leninského třídního boje, že nemá ve 21.stol. šanci oslovit mimo skalních komunistů nikoho a už vůbec ne novou generaci mladých komunistů. Je to obdobné jako u ČSSD, na jejíž zrychlující se sešup na politickou periférii sice nějaký vliv Hamáček má, ale skutečná příčina je lpění na v minulosti zamzrlé ideologii klasického marxismu.

Možná se i oběma nějak podaří z odřenýma ušima v letošních volbách ještě do Sněmovny dostat, ale bude to jejich labutí píseň. Svou politikou nemohou už oslovit nejenom mladou generaci levičáků, ale ani své bývalé voliče, jejichž priority jsou hodně vzdálené politice jak Filipa, tak i v ČSSD prezentované zejmana Maláčovou s Petříčkem (Hamáček žadnou svoji politiku neprezentuje, neb jemu jde zcela jasně jen a pouze o udržení se u vládního "koryta".).

Že je koncept klasického marxova socialismu mrtvý, můžeme pozorovat všude v Evropě. Viz sešup obliby SPD u levicových voličů v Německu. Moderní levici reprezentují dnes u nás Piráti a v Německu B'90/Grüne. Jejich rostoucí dominanaci na levém spektru politiky, už nemůže ani KSČM, ani ČSSD, ani SPD konkurovat..

3 0
možnosti

Pročetl jsem si diskusi a opět se nepřestávám divit. Samozvaný největší antikomunista všech dob Šimek tady opět hýří ohranými, zprofanovanými a zcela trapnými frázemi. Jeho příspěvky (jako ostatně vždy) jsou plné zloby, nenávisti, zášti, předsudečnosti, nesmiřitelnosti a potřeby za každou cenu druhé kádrovat a urážet. Jakkoli nesouhlasný názor označí jako bolševický. Neutrální, avšak pravdivý pohled nazve "sprostou dehonestací ad hominem"..... a současně mu není ani trochu trapné zaštiťovat se pravdou, láskou a úctou k bližnímu. !!;-O

Pokud by někdo neznal prototyp licoměrníka a zlého člověka , právě on je názornou ukázkou takového jedince.

Dokážu si jej živě představit za soudním stolem v procesech z 50. let minulého století.

3 0
možnosti

J13a75n 39R11á18ž

24. 1. 2021 18:09

Fanatici nejsou prospěšní nikdy a nikomu. A je jedno k jaké idelogii se hlásí!

1 0
možnosti

Lepší časy už byly....Jedině, že by autorka měla slušnou rentu a vlastní nemovitost, radši dvě - pak ji čekají lepší časy nebo stejné.

0 0
možnosti

Souhlas R^

Smutné je, že se o fašounech (ksč) 31 let od 1989 stále vedou diskuze.

Stále ještě nejsou kdesi v asii (rusland) v rezervaci, a spolu s nimi i jejich "adorenti", vois ci-dessous aussi.

0 0
možnosti

Tak tak. Zlí komunisti se nedostanou do PS a tudíž u nás nastane přímo ráj na zemi.

Černobílé vidění světa a hlavně ty "starosti", které někteří jedinci u nás mají, je fakt nepřekonatelné.

5 4
možnosti

Pravda, zrovna pro Šimka to platí dvojnásobně.

3 0
možnosti

Pád KSČM je převážně "objektivní", bez Filipa by byl ještě větší. Nevidím tam nikoho "lepšího", důkazem je že ho dosud nikdo nenahradil. Skála? Konečná? K smíchu. Ani Dolejš na něj nemá. KSČM se měla v rámci záchrany transformovat, nejen změnit název, který snad v Evropě už u reálné partaje neexistuje. Něco jako němečtí Linke. Strana, která "neokouzlí" část mladých, nemá budoucnost a vymře.

1 0
možnosti

Jen ať vymře. Komunistická ideologie už nemá na současné politické scéně místo.

3 0
možnosti
Foto

Ale samozřejmě, sexappealu moc nepobral, ale je to velmi inteligentní, pracovitý člověk, který je ve Sněmovně přínosem - nechová se jako opičák, nepere se, nekrade. Ideální kandidát pro jakoukoli stranu, KSČM nevyjímaje.

1 4
možnosti

Kdo má podle Vás z vůdců největší sexappeal?;-D

0 0
možnosti

Už aby bolševici táhli do pryc

2 0
možnosti

Odtáhnou klasičtí bolševici, vyrostou nám bolševici novodobějšího ražení.

A až za nějakých 40 let bolševici raždní 2021 budou na ústupu, vyrostou nám bolševici zase jiného ražení. A ti až o nějakých 30 nebo čtyřicet let půjdou do kopřiv, opět se najde nějaká jiná forma bolševismu.

Lidská hloupost je nekonečná, a proti i zákon zachování bolševismu bude věčný.

2 1
možnosti

Je vcelku naivní se domnívat, že komunistické myšlení a sklony ke komunistickým praktikám jsou výsadou pouze členů KSČM. Takových individuí je plno v celém politickém spektru - jsou to převlečení bývalí členové KSČ, jejich potomci, ale i další lidé (a není jich rozhodně málo!), kteří si podvědomých komunistických manýr nejsou vůbec vědomi, ale se tak očividně prezentují. A jsou i další mezi běžnými lidmi, kteří rovněž s totalitním praktikami nemají problém. Mimochodem - je to často vidět i zde na diskusích.

Ti, co ochotně snášeli předchozí totalitu a v nejlepším případě seděli bukem, v horším případě, ač nestraníci, udávali, v nejhorším případě z moci jim svěřené dělali nepohodlným lidem peklo na zemi, se nikam prostě nevypařili.

Dnes můžeme jasně vidět, kteří lidé dělají totéž a totéž by dělali, kdyby se dostali k moci. A nemyslím tím jen politiky.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS