Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

No to je opravdu hodně jednostranný pohled, nechápu tu potřebu psát takovýto jednostranný hanopis, ono i tehdy ptáci zpívali, děti si hrály a smáli se, lidé slušně žili, bavili se, milovali, neběhali všude krysy, že neměli v Sovětském Svazu vložky to nebyl problém našich žen. Osobně jsem tehdy na bolševiky hodně nadával, dnes ve stáří kmeta, to už vidím bez zbytečných emocí, žilo se tehdy úplně jinak, mělo to své nevýhody a výhody, oproti dnešku se žilo hodně skromně, ale rozhodně se nedá říci, že tehdy byli lidé nešťastní dnes jsou šťastní.

Dneska je potřeba se spíš dívat dopředu, a vidět co dneska nám hrozí, německý ekologický fanatismus, snaha osidlovat naše území mohamedánskými a africkými osadníky, nové bolševické agendy alá homo, romo, gendero, naprosto šílené regulace z Bruselu, to je daleko horší bolševismus, než byl ten ruský, to zlikviduje naši ekonomiku a přinese našim potomkům, život v násilí, kriminalitě, teroru a válce, před tímhle je potřeba varovat a nikoliv tady kádrovat jak bolševik někoho 40 let nazpátek, že byl tehdy v KSČ, pár takových lidí dodnes znám a stýkám se s nimi a nevidím na nich, že by to byli nějací bezcharakterní křiváci, tuhle jejich minulost rozhodně nemám zapotřebí jim připomínat, no a dnešní soudruzi z KSČM to jsou vcelku rozumní vlastenečtí strejdové, tohle dneska žádná hrozba není, hrozbou jsou zelenorudí Piráti, pobočka německých zelenorudých extremistů u nás.

0 0
možnosti

R^R^R^

Vládnou nám postkomunističtí papalášové, bývalí komunističtí prominenti, kteří ovládli celkem bezpracná a dobře placená místa, která se stále množí pro jejich příbuzné a známé, a my se jen divíme, že těch administrativních míst se množí tolik, že nezůstanou ani lidé na práci.

Někteří komunisti některé dobře fungující podniky rozprodali a jiní se stali novodobými podnikateli a dnes nám prakticky ukazují, jak zlí jsou kapitalisti, podle teorií, které do nás hustili! Co s tím?

:-)

0 0
možnosti
Foto

Je to správně depresivní čtení, vcelku potvrzuji, že to tak vypadalo, ale myslím si, že s těmi WC, krysami šlo nějak něco dělat, třeba přes svého komunálního poslance, organizace NF atd.

Jenom ale nechápu, jak Komsomolskaja Pravda mohla nahradit vložky? Jak tato náhražka mohla zabránit viditelnému zašpinění sukně.

0 1
možnosti
JD

muchlat, rovnat, muchlat , rovnat a zase a zase ... pak se z toho udělal "krepák" a jakžtakž to sálo ...Vy takový znalec to nevíte ??

1 0
možnosti
Foto

Vážená paní autorko. S vaším článkem „Jaké to tu bývalo II“ vcelku souhlasím. Měl jsem také zkušenosti s bídným nakupováním, chátrajícím domem a měl jsem dost známých, kteří po roce 1989 přetrhali vazby na KSČ, i když před tím využívali výhody stranické legitimace. V těchto letech jsem dělal instruktora tramvají na škole ED a představte si, že v jednom řidičském kurzu se mi sešli hned 3 bývalí kádři KSČ. Chtěli se stát řidičem tramvají. Měli i tituly a já jsem záměrně využíval otevřených dveří tramvaje na nástupních ostrůvcích, aby občané slyšeli mou hlášku. „Tak, pane doktore, vezměte si tágo a přehoďte nám tu výhybku!“ Faktem je, že při mém odchodu do důchodu už nikdo z nich tuto práci nedělal. Asi si našli lepší džoby.

Přesto mi článek vadil v obecném tvrzení, jak sovětské ženy nosili v době menstruace mezi nohami noviny. Nevím, jestli jste v Rusku byla, nebo to máte z doslechu. Já jsem byl v 70tých letech v Leningradě, dnešním Sankt Petersburgu. Vyhráli jsme cenu rádia Mikrofórum a letěli jsme do Ruska.

Bylo mi něco málo přes 20 let a fakt jsem si u ruských dívek a žen nevšiml vámi popisovaný fakt. Proč to tedy píši? Všimněte si, jak dnešní studovaná mladá generace nemá ponětí a znalosti o naší minulosti, která je stará pouze 31 let! Hrůza. Z tohoto pohledu máte asi pocit, abychom neustále poukazovali na bídu za socialismu. Má to však nějaký dopad? Uvádíte-li argumenty pouze pro zesměšnění občanů Ruska, myslím si, že takovým argumentům se mládež možná pousměje, ale to je asi tak všechno.

2 3
možnosti
JD

vemte to tak, že průměrný vysokoškolák SSSR byl na úrovni dnešních studentů FFUK , papouškoval co se mu do hlavy nalilo. Studentka "institutu" klidně tvrdila, že nejvyšší hora světa je pik komunismu, sovětský systém je nejlepší, je zárukou míru.. dodnes slyším, jak mi smrtelně vážně říká .. mjasa, nět, botinky nět, másla nět .. no chlib jesť .. golovno što valki nět :-/ a to bylo v roce 81, když rusi umírali v aganistánu, to totiž asi válka nebyla

3 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik