Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vnímám to stejně. Coby občan, který celý život žil bez úvěrů, hypoték a dluhů, bych rád měl vládu, která se bude snažit podobně. Jenomže státní finance a rodinný rozpočet asi nebude to samé.

1 0
možnosti
PD

P54e65t59r 28D20r41a52p12a49l

20. 11. 2020 8:04

běžte si podat ruku s jistým Bláhou, co v sekci auto pořád dokola dává Norsko jako příklad fungující elektromobolizace. jak píše pan Kuchta, kdyby nemělo Norsko naleziště ropy a plynu, bylo by chudým státem rybářů a sedláků, kteří ke Švédsku shlíželi jako my k Rakousku. Norsko je sociálně inženýrská dirigistická ekonomika, která si loajalitu obyvatel kupuje vysokou životní úrovní. takový severský emirát

5 0
možnosti
MB

Svobodný kolega se dožral a rovněž odešel do Norska. Popisuje přátelské poměry. Zapojil se do jakéhosi kurzu, aby opiloval řeč. Cíleně bydlí mimo českou komunitu ze stejných důvodů. Říká, že má šanci po nějakých letech i na občanství. Není co řešit - může čerpat z tamního systému. Popisovaný fond existuje, je z ropy. Podstatné je, že je ! Nedovedu si představit co by se dělo v ČR, aby nám bylo z vrtu lépe ... !

Poznámka - Kolega, je modelem "Vítaného cizince". Maká a snaží se zapadnout. Zjistil, tamní zvyky - Sauny, pikniky, ryby, výlety do úžasné přírody. Tak si pořídil i tu jejich srandovní čapku a svetr. Říkám , kdyby byli přistěhovalci podobní - Není co řešit. Už i jakési děvče omamuje, asi bude mít norčata . (V dětství choval zase morčata) ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Prostě přiznáváte. že jel Norsko vyzřat ;-D Je to klasický ekonomický imigrant, jenom na rozdíl o těch ne-EU on smí. ;-)

0 3
možnosti
MR

Problém je spíše v tom, že volební výsledky prostě nahrávají velmi křehkým koalicím, Babišovi trvalo téměř rok sestavit vládu. Kdo podporuje vládu ? Komunisté, kdo nejvíce rozhazuje peníze ČSSD a Maláčová. Je to prostě sňatek z rozumu, kde podstatné je mít ve sněmovně 101 hlasů. Kam to v minulosti už zatáhlo naši zemi a co se kolem toho dělo. Budoucnost možná bude ještě horší ... K tomu teď COVID a kde kdo chce po vládě peníze. Můžeme navíc být rádi, že příroda jen lehce naznačila co umí. Není dotčena distribuční síť, elektřiny, vody ... máme potraviny ... Od roku 1989 se masivně investuje do vzdělání, mladých generací i vědy a výzkumu a výsledky dnes ? Chybí nám kontinuita vytváření hodnot a vlastnictví a předávání je do rukou dalších generací, úplně zmizela pravice a je zde bezbřehý socialismus a media to ještě podporují ...

5 0
možnosti
PN

P27e24t86r 69N95e17d86v64ě96d

19. 11. 2020 20:30

40,6% dluh vůči HDP, v roce 2019 dluh 452 miliard....no, na to, že je jich polovina vůči nám.....Ať žije Norsko.....

Babiš nasekal dluh, ze kterého se budou naši potomci potentovávat? Proč asi? Spousta lidí stále maká a kdyby byli stejně naladění jako Vám podobní odpůrci, tak by se zvedl odpor proti pomoci takřka všem......Nejspíš to neudělají. Proč? Mají rozum a uznají, že je všem tím hnusem zasaženým třeba pomoci. A chápou, že to má vliv na výši dluhu.

Apropo, ten dluh před Babišem a covidem byl ještě jako OK a v pohodě?

3 2
možnosti
MB

Objem státního dluhu - je dlouhodobě pořád stejný. AB jej vůbec nesnížil, naopak, šáhl na nedotknutelné rezervy po Kalouskovi. Ty účetní podvody a kecy o poměru k HDP mu kupodivu procházely. Jinými slovy - On prožil svou éru v neuvěřitelně příznivých podmínkách - nic neušetřil, naopak rozbotnal státní správu. Co hůře - Nemáme nic - Reformy, ani dálnice. Skutečně ČR nezkvétá. Kdo chce to vidí - kdo nechce mínusuje ... :-)

9 2
možnosti
LC

Norsko náš vzor! Tak na tohle musí být člověk tím socíkem hodně infikovanej.

7 0
možnosti
PK

K tomu Norsku - dokud nezačalo vydělávat na ropě a plynu tak to proti Švédům byla chudoučká země. Nebýt ropného šoku v 70.letech tak žádné "fondy", které obdivujete, nemá. To spíše mám obdiv k Finům, kterými Švédi též tak trochu "pohrdali" založili svůj úspěch na vědění.

9 0
možnosti
PK

Jinak s tím rozhazovaním v řadě případů souhlas, jako důchodci se mi nelíbí ani ta letošní předvánoční pětitisícovka, ale jsou asi větší problematické či jasné rozhazovačky.

1 2
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik