Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Mám pocit, že tento příspěvek psaný ženou, je až podezřele korektní. Za tragedii považuji především to, že tvůrci zákonů (a to jsou především muži) připustili upuštění od presumpce neviny. Muž má dokazovat, že před 20 lety nesáhl dámě na zadek. Zkrátka zákony tvoří právníci a tak se starají, aby měli dostatek práce. Nedovedu pochopit, že někdo z takto napadených nenapadl obviňující dámu z urážky na cti. Zřejmě proto, že v tomto případě presumpce neviny platí.

2 0
možnosti
PB

P77e84t95r 74B16u27r82i86a88n

31. 5. 2020 12:29

Karma. Dobře napsáno.

2 0
možnosti
PC

Paní Valachová,

pokud byste psala zároveň také o týraných ženách, a těch je dnes násobně více než týraných mužů a zabývala se příčinami zavrženíhodného chování, byl by váš článek vyvážený, a tudíž akceptovatelný. Níže celý problém dobře vystihl pan Mužík.

Jelikož znám vaše články, nemohu se ubránit dojmu, že jste se nechala "inspirovat" nenávistí k přítelkyni vašeho syna, které už dlouhodobě nemůžete přijít na jméno a k níž se chováte podobně jako ty ženy, které ve svém článku kritizujete.

V psychologii se tomu říká zrcadlení nebo také projekce.

2 1
možnosti
PB

P67e21t54r 20B35u58r46i81a98n

31. 5. 2020 12:39

Proč by ausgerechnet někdo, kdo chce psát o nějakém tématu, musel povinně psát o jeho zrcadlovém protějšku, či všech okolních modifikacích? Takže já když budu chtít psát o výhodách auta, musím také pohovořit o výhodách lodí, vlaků a letadel? A když budu propagovat šachy, jsem povinen zmínit mimo všech ostatních deskových her také fyzické sporty?

Pokud vy a pan Mužík téma týraných žen znáte, a zjevně ano, tak proč vyžadujete, aby se o tom povinně psalo znova a tady? Proč taková samoúčelnost jen kvůli splnění nějaké společenské povinnosti? To jsme zažívali za komunistů, že se muselo povinně opakovat tisíckrát opakované jako známka toho, že jedinec stojí na té správné straně a nevyčleňuje se.

Jen by mě zajímalo, kde tahle demagogie a naprosto primitivní ne/argument původně vznikl, protože se s ním tu a tam setkávám. Kromě toho, že je to jeden z diskuzních faulů, je to i velmi hloupé.

3 0
možnosti
Foto

Stejně tak běda ženám žijících s tyranem. Docela funkční model partnerského soužití je vymezení oblastí dominance každého partnera. Nejhorší pořízení je pak s těmi, kteří chtějí rozhodovat naprosto o všem a život chápou jako prosazování své vůle. A je úplně jedno jestli se jedná o ženu či muže...

3 0
možnosti
FD

úcta i důstojnost u komunistů?Kde to žijete?

2 0
možnosti
EK

Paní Vlachová je velmi sebekritická, a měla by ještě více zdůraznit, že nejhorší jsou ženy, které si věčně stěžují a s ničím nejsou spokojené.;-D

4 0
možnosti
PC

No, paní Korbelová, právě že p. Valachové ta sebekritika výrazně chybí.

0 0
možnosti
Foto

velmi příjemné čtení, karma R^ jen bych dodal, že nechat se ovládat je někdy pohodlnější a když to není úplná megera, lze to v pohodě vydržet V

1 0
možnosti
Foto

Muži , kteří si nechají vládnout, si za to mohou sami. Nevybrali si správnou partnerku a nechali ji rozvíjet své špatné vlastnosti.

Někde jsem četl - nevím zda je to pravda, určitě ne pro všechna místa a doby ve středověku - že ve středověku, když žena bila muže, tak byl potrestán muž (protože se nechal bít).

Můj dědeček říkal, když si budeš vybírat ženu, tak se podívej především na její matku, za pár let bude její dcera taková jako ona, ne-li horší. Měl pravdu, pro většinu žen to platí.

3 0
možnosti
Foto

Mát pravd, pane Chudáčku, ale vždycky to pravidlem nebývá. Dnes se mladí lidé ke společnému často k soužití rozhodují zbrkle, bez rozmyšlení - s tím- "když nám to nevyjde, rozvedem se" - a to je špatné...

0 0
možnosti
JF

J43i79ř57í 96F89o93g33e62l

31. 5. 2020 8:02

A já myslel, že to bude o Nečasovi.;-)

0 0
možnosti
PB

P40e49t14r 78B48u45r87i69a33n

31. 5. 2020 12:41

Taky mě to zpočátku napadlo ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik