Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příčinu paniky nevidím tolik v mediální masáži jako v nedokonalých informacích, které se od tohoto týdne zlepšily. Do minulého týdne se falešně dávala možnost, že se koronavirus Česku vyhne, ale všichni tušili, že půjde o pandemii rozsahu Španělské chřipky po první světové válce. To se stalo skutečnou příčinou zmatků!

Tuto pandemii lze přirovnat chřipkovým pandemiím. K mutaci koronaroviru také došlo v místech, kde dochází k mutaci i chřipkového viru. To je dáno těsnějším soužitím člověka s domácími zvířaty, kdy virus pasážovaný přes zvířata může měnit svoje antigení struktury.

Je pouze třeba počítat s větší invazivitou, protože v celosvětové populaci zatím chybí protilátky. Proto je třeba dbát pečlivěji na dodržování hygienických podmínek obrany proti šíření, včetně včasné karantény. Pak ani smrtnost nemusí být větší než při běžných chřipkových pandemiích!

Pacienti s koronavirem nebo podezřením na něj, nesmí chodit ke svému praktickému lékaři. Pokud by do té doby nebylo dostatek masek s antivirovými filtry, musel by lékař po kontaktu s takovým pacientem jít na dva týdny do karantény. Tím by pacienti mohli způsobit kolaps zdravotní péče. Obecně lze snad předpokládat, že infekční oddělení jsou již dnes vybavena potřebnými pomůckami. Takže dotazy lze klást přes praktické lékaře nebo hygienu, ale vyšetření jsou nutná jen přes infekční oddělení.

Nezmatkujme! Tím si nepomůžeme! Většina z nás bez problémů přežije!

:-)

0 0
možnosti

P54e44t61r 52S38k63á53c91e65l

29. 2. 2020 22:48

Ale hlavně by si měl každý z nás zachovat chladnou hlavu, uchovat svůj mozek v kladném nastavení.

Zdroj:https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=746288

Ano, zdravého rozumu je nám třeba...

1 0
možnosti

Včera jsem byla nakoupit v Bille.. Očekávala jsem davy lidí, hysterii, prodavačky na pokraji kolapsu.. A pohoda. Normálně jsem zaparkovala, ani frontu na košíček, jako za starejch časů, jsem stát nemusela. Regály byly normálně plné, takže jsem se zase rozhodovala, jestli bude k obědu hovězí, kuře nebo kachna.. Nechci teda dělat moc paniku, ale máslo měli za 24.. Tak jsem si jich vzala rovnou pět... No a dobré víno na večer, pár milých slov s paní pokladní.. Žádnou paniku jsem fakt neviděla. Asi novináři viděli něco jiného.

4 0
možnosti
Foto

J31o40s29e95f 20B31á28r81t92a

29. 2. 2020 10:47

Na mediální masáže jsme přece zvyklí.

4 0
možnosti
Foto

I28v31a28n 16M84a46r60e19k

29. 2. 2020 10:22

"Nová léčebná metoda". . . . prázdnými regály bojujem proti chřipce?8-o

V každém případě "poděkujme" sdělovacím prostředkům, či spíše těm, kteří v nich tvoří tyto "zaručené" informace. RvRvRv

3 1
možnosti

Váš blog toho mí sice dost logického, avšak též jednu závažnou vadu na kráse: Je psát v duchu, jako kdyby to šílení kolem toho nového onemocnění bylo nějakou specialitou České republiky.

V jiných zemích jsou rušeny i sportovní a kulturní akce, ba dokonce jsou v karanténě celá menší města.

Případná námitka, že tam však už virus potvrzen byl, kdežto u nás dosud nikoli, podle mého názoru neobstojí, protože když se to začne šířit, musíme s tím počítat i tady. Takže z hlediska správnosti nebo nesprávnosti takové značné síly obav se spíše bavme o té chorobě jako o světové hrozbě a buď ji považujme za skutečnou metrl, nebo naopak za jednu z mnoha mutecí, které tady jsou každou chvilku, ale moc to nevztahujme na současnou mapu výskytu. Virus bude za měsíc stejný, jako je teď, ale mapa výskytu může vypadat úplně jinak.

Takže si myslím, že na základě svého ryze osobního názoru by jeden každý člověk měl hovořit o celovětové hysterii, nebo o celosvětové oprávněné opatrnosti, ale podle mého názoru by z toho neměl vyčleňovat Českou republiku.Jinde jsou ty reakce ještě silnější.

5 1
možnosti

mutací, nikoli mutecí.

Omluva za překlep.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik