Diskuse

Domácí porody

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V článku si nějak odporujete: "Patří sem i neochota některých rodiček rodit doma."

0 0
možnosti

Rv Nejste v obrazu!

Pletete pojmy demokracie a svoboda. To je dnes bohužel běžné!

Porody doma jsou možné. Poslední zpráva je poněkud zavádějící! Úmyslně!

Očkování jsou vysoce vhodná! Neočkovat své potomky je trestuhodné nejen kvůli našim dětem, ale i vůči celé společnosti!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud pořád budete požadovat, aby někdo někomu něco zakázal, té Vámi uváděné moudrosti nedojdete nikdy. Některé ženy chtějí rodit doma, ale rozhodně nenutí jinou, aby rodila také doma, tak v čem je problém? Každý by měl mít možnost volby.

5 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. Daňový farmář ví nejlépe, jak správně chovat svůj lidský dobytek.

3 1
možnosti

Právo volby má své racionální hranice. Matka se přece nerozhoduje za sebe - Ale za dítě ! Přeje mu vše dobré, následná studia, výchova ... Přitom říká, jo - jo, ale tady trochu zariskuji. Domácí otoman s lavorem je mi přece bližší! Dalo by se to respektovat, pokud by následně operovala doma manžela - A nejlépe sama sebe v narkóze ! Životem nelze projít bez chyb - Smyslem je - jejich eliminace. Kdo dojde nakonec s méně chybami - Je pak úspěšnějším. OK, tedy tomu dítěti to přitneme ihned. Už jenom zbývá rozborka motoru auta v obýváku - Blíží se STK. Podobně si pořídit vlastní, podomácku vyrobený atom kotel - Teplo přece drahne - Ušetříme, je to naše Právo volby ! ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Máte to trochu pomotané, porodit musí těhotná žena sama, to za ni těžko může udělat doktor, tedy pokud nejde o císařský řez. Na rozdíl od kotlů, motorů a dalších, na jejichž opravu či rozbor si můžete někoho zaplatit.

2 0
možnosti
Foto

Neochota rodiček rodit doma?

2 1
možnosti

Tentokrát s vaším článkem zcela souhlasím.

1 0
možnosti

K Vašemu vyjádření (viz níže),

Pokud jde o porod, nikdy bych nezpochybňovala přítomnost lékaře. Jestliže někdo o tomto pochybuje, vydává se všanc, že porod nemusí probíhat dle všech regulí. Dítě či matka mohou zemřít.

Zdroj: https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725781

musím uvést jednu věc - ani lékař neručí za život dítěte či matky.

Moje máma zemřela při porodu mojí sestry - v nemocnici, pod rukama lékaře, který neudělal krevní testy na srážlivost.

1 0
možnosti
Foto

Jano, máte pravdu v tom, že není nic jistého. Lékaři jsou omylní, jako každý. Nicméně pravděpodobnost tragédie je v domácním prostředí u porodu daleko vyšší, než v nemocnici. Chápu Váš postoj, už jsme se o něm bavili. Přesto bych jako lékař nikdy nedovolil, aby moje žena rodila doma.

10 0
možnosti

Uvádíte, že jste zastáncem "svobodné vůle člověka", ale to si v článku odporujete, prosazujete v něm spíše jen vaše osobní, někdy kontroverzní vidění, patrně za svobodnou vůli považujete jen to, aby se ostatní přizpůsobili vám. Např. rodička si může k sobě domů přizvat porodní asistentku i svého praktického lékaře, a hlavně by měla být snadno dosažitelná záchranka, jak je tomu v zahraničí, kde jsou domácí porody standardní záležitostí (např. SRN), k tomu je ale důležité, aby gynekolog předem maximálně vyloučil komplikace, ne každý se stará pečlivě o tato rizika. Podobně je tomu s očkováním: většinu jedinců jakž takž chrání (ne na sto procent), menšině může uškodit, západní země dávají rodičům právo rozhodnout podle jejich zkušeností a instinktu, západ. soudy uvádějí, že rodiče své děti znají lépe než lékaři.

2 0
možnosti
Foto

Aha, takže žena se rozhodne porodit doma. Praktik nechá svou ordinaci, aktivujete rychlou, aby byla v pohotovosti a posléze madam porodí doma. Ostatní - pacienti praktického lékaře, případně zranění na cestě utřou nos, protože madam rodí doma. Skvělé....

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS