Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

takhle to dopadá, když aktivista začne se svým odezdikezdismem. srovnávat totalitu s dnešní pluralitní demokracií je úplná halucinace, hodnocení výroku o romech už je jen ideologické řvaní přebírané ze té země za oceánem, co má úplně jinou společenskou strukturu, kterou pevně doufám, se do našich středoevropských poměrů, vám ideovým multikulti šílencům naroubovat nepovede.

0 0
možnosti

J57i31ř88í 91F77o33g86e52l

7. 12. 2018 8:24

Proč lžete?

Bible zakázána nebyla ani v době normalizace. Sama jste ten čecháček nejčecháčkovatější.

6 2
možnosti

To je pořád dokola - Cílem bylo vytvořit Novou, všestranně harmonizovanou osobu! Pracovalo se na tom 41 let! Jak se zharmonizovala reálně, o tom jsou novodobé dějiny. Klasicky, ocitli se v čele fabrik . Konali a kradli, tak jako před r. 1989. Pak přechod na tržní a demokratický systém byl stejně úžasný! Bez zkušeností, bez kapitálu. Kuponová privatrizace jako Geniální a čestný systém! Řeklo se = Občane, ten Všelidový majetek je tedy tvůj - Tak si jej podílem vezmi do své správy a konej! IHNED se potvrdilo, že pojmy Akcie, investuj směšných 1.000 Kč = Lépe je mít 10 násobek jistoty! Řada spoluobčanů ani svůj Všelidový majetek nechtěla - nezúčastnili se! Jistě, pak nástup Fondů a podvodné kupčení. Shrnuto Chvála i za překotný vývoj. I přes hrbolatosti doby - Doba dobrá! Došlo i na ty Zharmonizované! Jeden sedí na Hradě a druhý ve Strakovce a vzájemně harmonizují ! ... :-)

3 1
možnosti
Foto

Ano Darebácká privatizace, která probíhala po celou dobu trvání režimu Václava Havla nadělala mnoho škod a vedla ke tříbení charakterů. Rozumní lidé, kteří nechtějí návrat takovýchto časů nepodléhají propagandě a volí přesně opačně než by si vymyté mpzky přály.

1 4
možnosti

O65t24a 58K87i37n28c

7. 12. 2018 0:26

Macku, vy nemáte vymytý mpozek, jak píšete ve vašem příspěvku, ale vymytý mozek.

7 0
možnosti

S tím rasismem a výpadům vůči cikánům by to chtělo nabrat nějaké praktické zkušenosti. Vřele doporučuji návštěvu např. Ústí nad Labem - Předlice a blízké nákupní centra Globus, OBI atd. Tam uvidíte, co ti vaší bobánci dokážou;-)

7 0
možnosti

Při privatizaci v devadesátých letech se nedělo nic mimořádného. Byly to takové špinavosti, které byly úměrné tomu, kolik hodnot tady měnilo své majitele. To se v našich dějinách stalo několikrát: Během husitských válek a krátce po nich, před Bílou horou, kdy během krátkého období si protestanti po květnu 1618 rozebrali katolické majetky, ale také krátce poté, tedy po Bílé hoře, kdy si to katolíci i s velice bohatými úroky brali zpět, no a naposledy po roce 1989.

V menší míře (bylo to mnohem smutnější, protože to bylo spojeno s vražděním, ale já píši "v menší míře", protože se zaměřuji výhradně na majetkovou stránku věci) se to dělo i během četných pogromů na Židy a během arizace židovského majetku za německé okupace.

Jestliže jindy a jinde se děje špinavostí méně, tak jenom proto, že neprobíhají majetkové přesuny takového rozsahu.

Aniž bych jakkoli ty rozkrádačky po roce 1989 obhajoval (a předesílám, že sám jsem tehdy nezískal vůbec nic a ani jsem se o to nesnažil, stejně jako většina obyvatel), tak to bylo úměrné tomu, co se ve společnosti dělo.

Jestliže v současném Německu nebo například v současné Kanadě nabo Austrálii k takovým rozkrádačkám nedochází, tak jenom proto, že tam nedochází k žádným radikálním změnám.

To je střízlivý pohled na věc a na lidskou povahu obecně. Je mi jasné, že střízlivé pohledy nevypadají tak romanticky jako přehánění jedním nebo druhým směrem, kdy o něčem si děláme příliš velké iluze, jak že to bylo ušlechtilé (třeba o předbělohorských protestanetech), a něco jiného zase vidíme jako příliš ďábelské (třeba pobělohorské katolíky). Jsem spíše na straně předbělohorských protestantů, ale černobílé to zdaleka nebylo.

Střízlivé pohledy nevypadají zajímavě, ale jsou o to realističtější.

7 0
možnosti

Přesně tak, přelomová doba přináší i majetkové zvraty. A ti méně v prostředcích vybíraví si prostě urvou - ať v 15. století nebo ve 20.

Dobrý "vývar" byla třeba i pozemková reforma 1919 a Vámi zmíněná arizace za okupace měla své neméně odpudivé pokračování po konci války, kdy se někteří přeživší Židé neměli kam vrátit, protože původně arizovaný majetek mezitímnímu Němci či kolaborantovi zabavil nějaký "revolucionář" a bylo to.

2 0
možnosti

Priznavam, ze ctu vzdy nejdriv diskusi a teprve pak se rozhodnu zda clanek cist. A v diskusi mne zaujaly zminky o bibli. Ano, mel jsem take bibli a obcas jsem se do ni i podival. Ale bylo to jeste vydani po starsich sourozencich z doby 1. republiky. Ona se snad ta bible dala v dobe vlady te jedne strany nekde koupit?

0 0
možnosti

Ano, Bible se koupit dala. Vlastním ekumenický překlad Starého a nového zákona z roku 1979. Cena vázaného výtisku byla 80 Kčs. Bibli vydalo ústřední církevní nakladatelství v Praze

6 0
možnosti

Nechte už tu privatizaci privatizací. Pokud by tady nebyla většina těch vyčůraných komoušů a připitomělých podporovatelů, tak by mohla být privatizace spuštěna včas do konce roku, jak bylo původně plánováno, ale vzhledem k tomu, že bylo těch zaregistrovaných tz. Diků pouze asi 330 000, tak muselo být povolány do hry privatizační fondy kteří s tím zamíchali tak, že i ten hlupák byl probuzen a to byl ten divoký nepřipravený nekontrolovatelný zlomový průběh . "Revolucionáři" se prostě zalekli toho, že by to mohlo podlomit politický rozměr a bylo by tu pouze 330 000 milionářů. To rozhodně nebylo žádoucí.

2 0
možnosti

Zaslouzite si za blog a zejmena zaver o o cloveku ktery se vymahani prava vysmiva velkou karmu. i v tom tolik kritizovane USofA plati: "Nobody is above the law". Presvedcili se o tom prezidenti Nixon a po nem Clinton ktery mel namale.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS