Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ráda čtu věci které mají hlavu a patu. Autorka se v oblasti o které píše dobře orientuje a uhodila hřebík na hlavičku.

Také mě zlobí, že jsem vynaložila na studium syna nemalé prostředky a on po absolvování fakulty přírodovědné a fakulty tělesné kultury, obojí pro střední školy, pracuje jako manažér, kde využívá státních zkoušek z angličtiny.

V Olomouci volná místa nejsou, možná i proto, že jsou také někde obsazena lidmi bez kvalifikace. Zatím to po deseti letech nevzdává a v Brně si dělá aprobaci pro matematiku, třeba později spíše uspěje, obzvlášť teď, když se jedná o zavedení povinných maturit z tohoto předmětu. V tomto bodě mám tedy osobní zkušenost.

Ten druhý a nejpalčivější je, špatný výběr školy, která má žáka připravit pro život.

Největší úlohu zde hrají rodiče, kteří mají touhu postrčit svoji ratotolest o stupínek výš a přitom mu podrazí nohy. Namísto šikovného řemeslníka, je tu nedostudovaný student, který své nezdary řeší alkoholem a drogami, protože nevydrží tlak, který je na něj kladen. Stačilo tak málo, jen dobrý výběr školy vzhledem k schopnostem dítěte, ne plnění dávného snu rodičů samotných.

Dříve bylo u nás mnohem méně středních škol a více odborných učilišť, přesně podle potřeby, aby se nemohlo stát, tak jako je tomu dnes, že nám chybí dobří řemeslníci ve všech oborech a na pracáku čekají ti, kteří nenajdou uplatnění, protože každý podnikatel chce na pozici manažéra někoho, kdo mu zvýší výnosy a ne takového, který ho chybami o ně připraví.

Toto vše se později promítne do celkového hodnocení našeho školství a vzhledem k neúspěchům u maturit a nedokončenému studiu, a to i toho učňovského, se stále propadáme ve vzdělanosti níž a níž.Rv

0 0
možnosti
Foto

Pavdu sice máte, já se trochu bojím pořád toho křiku , jak děti trestat, postihovat, ale ono je to složité... já vidím fakt největší úskalí v tom, dát takové platy, aby tam prostě mladí šli, aby bylo učitelů dost. A další peníze na to, aby ti mladí a vůbec všichni měli model tak maximálně patnácti dětí ve třídě. Nebo osmnáct. Víc ne. Proč?

Utvořit zkrátka menší sociální skupinu, kde si můžu proti žákovi jako kamarád sednout a věci mu do očí vysvětlit. Učíme dav, kde honíme každou minutu. Pokud si učitel má možnost udělat z žáků skoro přátele, eliminuje se mnoho věcí. Hlavně vzniká vztah a to je základ všeho. Takže peníze , peníze, zničit Cermat v první řadě, zrušit mnoho zbytečných radilů a řídícich pracovníků na nesmyslných vzniklých centrech "dovšehokecání" a tyhle peníze věnovat Vztahu Učitel a Žák.:)

1 0
možnosti
Foto

V tom máte pravdu, povrchnost zavládla ve všech oborech lidské činnosti, tedy i v pedagogice. A také je pravda, že ve školách technického z zanměření, jako jspou průmyslovky, by nějaký nedouk - ani jako pedagog, neuspěl .(Jenmě zaráží mě, že Vy, kritička všeho minulého , najednou vychvalujete tzv. "socialistické":-/ školství).

1 1
možnosti
Foto

Omluva za překlepy. Díky. R^

0 0
možnosti

R^

Žijeme ve virtuální společnosti levičáckého inženýrství a pohrdáme svobodnými, přirozenými vztahy. Nejen naše školství se propadá do viruálního školství, ale i zdravotní péče se propadá do virtuální zdravotní péče, soudnictví se propadá do virtuálního soudnictví...

A příčina je ve všech oborech našeho žití stejná: Pohrdáme svobodnými, přirozenými vztahy a žijeme falešným levičáckým inženýrstvím! Bohužel!

:-)

3 0
možnosti

Naše školství potřebuje co nejméně těch,

kteří by mu radili jak to správně dělat.;-);-)

2 0
možnosti

P79e27t12r 66D50r49a61p92a13l

12. 11. 2018 8:24

No, koukám, že pro vás střední škola = gympl. Na průmyslovkách běžně učili lidi z praxe. Ony se totiž odborné předměty na pedagogických fakultách jaksi nevyučují

3 3
možnosti

A56l55e33x 48G41r92e71g16o25r

12. 11. 2018 8:48

Ano, většinou to byli inženýři s praxí.

Neumím si představit, že by třeba strojírenskou technologií vyučoval jen někdo s praxí na dílně bez vysokoškolského vzdělání.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS