Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^mám podobnou zkušenost-zatímco tady jsem za zlou feministku, jen protože že kritizuji hulváty a razím myšlenku, že ženám je třeba prokazovat více úcty, pro Itala jsem byla "dolce slava"-tedy sladká Slovanka. a i dnes na MDŽ jsou Italky zahrnovány kyticemi mimóz zatímco u nás to chlapy zamlouvaj že bolševickej svátek slavit nehodlaj8-o:-/

0 0
možnosti
KT

To si ovšem ty ženy musejí úctu zasloužit.

2 0
možnosti
DP

Proč bych se kvůli úklidu měla otravovat s Germánem? Na to stačí uklízečka.:-)

5 0
možnosti
Foto

Pochybuji, že právě Němci jsou pro šůrování podlahy ti nejvhodnější. Daleko pečlivější se nám Evropanům - co do pracovitosti a houževnatosti, jeví Japonci. ;-)

0 0
možnosti
LB

Vzpomínám si na raná 90. léta, kdy se začaly vracet první české au-pair z Francie, Anglie a dalších západních zemích a s rozhořčením srovnávaly život tamních pracujících žen s našimi. Zatímco ty první měly pomocnice v domácnosti, slečnu k dětem a využívaly služeb uklízecích firem, u svých maminek viděly, že po práci ještě vystojí několik front v obchodech, doma pak uvaří, uklidí, vyperou, vyžehlí a ještě stihnou i zavařovat; mnohé si i ušijí a upletou... Zatímco ty západní byly zvyklé trávit večery ve společnosti...

Dalším šokem byla zkušenost s Francouzi, Angličany a Němci, kteří přijeli do našeho města učit cizí jazyky na gymnáziu. Páni profesoři po skončení vyučování pravidelně vyráželi s kočárkem a houfem dalších svých dětí na hřiště, pak do obchodu, kde se ještě stihli pochlubit, co budou vařit k večeři :-)

V naší rodině se dědí kniha Naše dítě od MUDr. Mirky Klímové-Fügnerové (vydání ze 60. let), v níž si autorka pochvaluje, že naši muži pozvolna přestávají považovat za ponižující tlačit dětský kočárek, a že tací taťkové jsou občas u nás i k vidění :-)

Dneska už nikoho táta s kočárkem nepřekvapuje, dokonce jsme ochotní akceptovat fakt, že i otcové jsou schopní se o děti dobře postarat a někteří umí nejen uvařit, ale zvládnout i domácnost.

Takže časy se mění a zvyklosti pomalu též...

4 0
možnosti
JF

J77i27ř47í 10F71o53g43e14l

5. 11. 2018 12:42

To by mě zajímalo kde jste žila, že pro muže bylo ponižující jít s kočárkem na vycházku?8-o

0 0
možnosti
TH

S tim si teda nejsem jista. 8-o

0 0
možnosti
Foto

R^ Psáno s vtipem, pobavil jsem se R^

0 0
možnosti
PD

jasně, ženy by se neměly bránit novým výzvám...třeba ze Senegalu, Mali, Pákistánu

0 0
možnosti
Foto

Ježiš vy jste potencionální tchýně?

Snad je váš syn od mých dcer dostatečně daleko.

(a k těm zahraničním dovoleným - pro Němce je zahraničí i ČR;-))

3 0
možnosti
Foto

Copak, našla jste si Němce?

3 0
možnosti
Foto

Také ne tím kroutím hlavou... Paušalizace? Snad senám ta paní nepomátla... Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik