Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P75e24t23r 85B74u76r56i56a41n

30. 9. 2018 21:13

Souhlas, karma.

0 0
možnosti

J64o47s80e74f 81P45o43t90r

30. 9. 2018 16:46

Jak je doleji již řečeno první ránu soužití v Sudetech nezasadil A.H. ale nezodpovědná politika tatíčka Masaryka a jeho nacionálně slovanské kliky. Vysoce vzdělané, bohaté a pracovité Němce v Sudetech degradoval kulturně a politicky na druhořadou menšinu, Jako statoprávní národ proti nim postavil pologramotné pasáky ovcí v Podkarpatské Rusi

Kulturní a politický útlak sudetských Němců a jejich potomci znovu očekávají byl jednou z hlavních příčin, proč Němci, jako národ akceptovali Hitlerovo učení, a tím i jeden z důvodů vzniku 2.WW.

Po odsunu Němců se do Sudet stáhi všichni lehkoživkové a nemakačenkové z vnitrozemí a jejich potomci stále očekávají co komu kdo vezme a dá to jim. V tom se spoléhají , jak jinak, na KSČM.

2 5
možnosti

P87e19t33r 98B43u77r53i45a13n

30. 9. 2018 21:13

Naprostý blábol.

0 0
možnosti
Foto

žiji v tomto kraji a to vykořenění, to je zde opravdu dosud cítit.

Ale tak strašné, jak to popisujete, to tu už dávno není.

Ale přehánění a skepse, to je vaše parketaR^

7 0
možnosti

Cheb jsem několikrát navštívila, mám tam pár přátel a určitě bych jej nehodnotila tak příkře, jako autorka. V Chebu obdivuji nádherně opravené památkově chráněné objekty v městské památkové rezervaci, ale i celkovou atmosféru upraveného a čistého historického města.

Poprvé jsme tam byli v roce 2006 na krajinné výstavě, na níž se v nádherných kulisách historického města prezentuje zahradní umění a krajinotvorba. Další výstavu Cheb uspořádal spolu s německým městem Bayreuth a tato přeshraniční spolupráce s dalšími městy pokračuje.

Cheb je proslulý i fotografickými výstavami a bohatým kulturním a sportovním životem. V prvním dvacetiletí po roce 1989 se tu postavilo 613 nových domů, což dokládá, že Cheb není městem na odpis.

Bývalé Sudety zaujímaly zhruba třetinu území Čech a Moravy a situace není všude stejná. Například neznám druhé město, kde by byli jeho obyvatelé větší patrioti, kteří se aktivně podílejí na životě svého města, než jsou obyvatelé někdejšího sudetského města - Českého Krumlova.

Není asi náhodou, že zrovna dvě místa, kde kdysi žili sudetští Němci - Český Krumlov a jihočeská obec Holašovice byly zapsány na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

Na podivné existence můžeme narazit kdekoli, na pražském Václaváku jako před chebským nádražím, ale usuzovat z toho, že v onom městě žije chátra, mi přijde nespravedlivé a co víc - mimořádně urážlivé.

7 0
možnosti
Foto

Když jste někde na návštěvě, není slušné nazývat venku stojícící slečny či dámy štětkami. To pak člověku mohou uniknout podstatné historické souvislosti.

V Chebu totiž prakticky žádní Češi před válkou nežili (resp. jen velmi málo), proto je nějaké hodnocení soužití s Čechy mimo mísu. Zde například vidíte, co se tam dělo po podepsání Mnichovské dohody.

http://encyklopedie.cheb.cz/cz/encyklopedie/pametni-deska-dsap

0 1
možnosti

Zapomínáte, že ono soužití,bylo spíše žitím vedle sebe.A "velkoněmectví" bylo i příčinou,že došlo za císaře pána jen k vyrovnání Rakouska a Maďarska. Proti Čechům se velmi hlasitě postavili Němci,zejména z Českého království. Stačí si projít staré kroniky.!!

4 1
možnosti
Foto

Bohužel Sudetské Němce nahnala do náruče Hitlera špatný přístup 1.republiky k této třímilionové "menšině".Tady bych hledal první ránu do pokojného soužití,Hitler to vše už jen dorazil.Mnohonárodnostní slepenec se jménem Československo se bohužel moc nepovedl....

3 3
možnosti

Hmm škoda že jste necitovala proslavené Hrabalovu větu z ostré sledovaných vlaku. Mě ji smažou klasici se asi nesmějí citovat..

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, karma!

Osobně si myslím, že tuhle "vykořeněnost" se již bohužel nepodaří zlikvidovat :-(

1 1
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik