Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Da se rici, ze je to docela rozumny pohled tenkrat ditete. Oc nerozumneji se o te dobe vyjadruji nekteri, kteri tenkrat uz meli volebni pravo.

1 0
možnosti
Foto

V roce 68. mi bylo 22 a moc mi to vadilo. O to více mi vadí ,že se dnes účastníme na okupaci Afganistanu a neprotestujeme proti tomu ,že hlavní agresor USA na obyvatelstvo hází bomby a odpaluje rakety. Naopak naší politici to zlo schvalují.

5 7
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

8 5
možnosti

Nevím, proč každý publicista soudí národ. Co to je národ? Každý žije sám za sebe, jak mu okolnosti dovolí. Španělé ukázali, co je to národ. Bezbranné Katalánce španělská policie doslova zmasakrovala, ale ta samá policie ustoupila před fekáliemi černochů, kteří se mírumilovně toužili dostat k evropským sociálním dávkám. Paní blogerko, mluvte za sebe a nesuďte národ. Navíc v České republice i v Československu žilo vždycky více národů. Stejně jako v Německu. Ale myslím, že švýcarští Němci nejsou povinni se omlouvat za plynové komory... V roce 1968 jste sotva zvládala abecedu. Vaši rodiče dělali všechno pro to, abyste žila důstojný život. Nesuďte je, ani jiné. Taky nesoudím pradědečka, že neodvrátil vypuknutí 1. světové války...

7 4
možnosti
Foto

I97v76a63n 85M10a90r69e63k

9. 8. 2018 13:12

P.Vobecký naprostý souhlas. R^

3 0
možnosti
Foto

Dnes, když vidím Dubčka, tak si uvědomuji, jako to byl čvaňhal a šašek. Já byl v tu dobZajímavé bylo, že učeň a tou dobou jsme žili. Byl Big- beat, nikdo nás už nehonil kvůli vlasům jenom mistr a rodiče. Zajímavé bylo, že staří fotři -dělníci se našemu nadšení smáli a říkali, " Klucí pitomí komunismu se nedá refermovat, však to poznáte" Pak dodali, že jsem stejně Rus přijde. Pak pod Cínovcem stály sovětské tanky a sovětská vozidla, každý kdo se vracel z NDR to viděl, ale Dubček a ta jeho banda stále čvaňhala ptákoviny. Pak se vrátil z SSSR a ve svém prvním projevu lhal jako když tiskne, Zamlčel to, co podepsalo v Moksvě a tvrdil, že obroda dál pokračuje a až později to přiznal. Na vesnici, kam se jelo na chmel se vítal sovětská armáda nám říkali, že jsme blbci, kteří se nechali zblbnou kecema z Prahy.

5 5
možnosti

Dodnes vidím ten Dubčekův projev po návratu z Ruska. Byl zmlácený a utýraný, že nebyl schopen ani mluvit. A kdyby se za něho Kriegel a Svoboda nepostavili, tak by ho tam Rusáci dobili zcela!

!!

0 5
možnosti

Ne každý Rus ovšem byl nebo je komunista. Zrovna včera běžel v TV krásný seriál Karla Kachyni - Vlak dětství a naděje. Také vzpomínání malého děvčátka, zde na události v roce 1938, jenomže z toto seriálu dýchá obrovská dávka lidskosti...

3 2
možnosti
Foto

To máte pravdu, dýchá z toho obrovská dávka lidskosti, ale i komunistické propagandy. Miluji scénu, kdy táta té holčičky se dívá na oblohu, jak tam nahoře letí letadlo a pronese něco v tom smyslu " Bratříci letí " No nádhera.

2 4
možnosti

R^

Díky! Byla to hrozná doba po 21. srpnu 1968, doba ponížení před komunisty, doba ponížení před Rusáky, doba nového a dalšího pronásledování slušných a myslících lidí, doba vzestupu falešných a podlých komunistů, kteří nám tu po Listopadu nadále vládnou v prozatím svobodném a demokratickém světě.

Ruské tanky rozdrtili důvěru národa komunistické straně, která v tu dobu měla podporu 95% občanů naší republiky. Ale pozor! Dnes tu máme jinou než Dubčekovu komunistickou stranu!

Dnešní komunisti opět chválí svůj Vítězný Únor, kdy pod záštitou Stalina zde uchvátili pololegálně svoji moc a uvrhli český národ do poroby, a vyjadřují vděčnost ruským soudruhům z Kremlu, kteří tu v roce 1968 jim pomohli! A dnes opět vzhlížejí k ruskému imperialismu a jeho vůdci Putinovi, aby se znovu pokusili o uchvácení naší země do svého područí.

!!

10 5
možnosti
Foto

Myslím, že pan doktor Šimek je starší než já, ale takový zmatek v hlavě jsem po 21. srpnu neměl.

Tehdy se totiž komunistům v čele s Dubčekem fandilo a poklonování bylo jižmod roku 1948 a nikoli od dubna 1969.

6 3
možnosti

K 21.08.1968 , už nemám, co nového napsat. Byl jsem kluk - Osobně jsem to "Vnímal z povzdálí a vývoj potvrdil - Nehas co tě nepálí". Dnes říkám, že rozumím vyhraněnost generace vůči Adolfovi - podobně jejich romatiku po r. 1945 - 1948. Tu omamnost idejí přelely ruské tanky - Nabídka, že se dá cosi lepšího budovat pod hlavněmi - je směšná. Další, historické olamování českého charakteru - Prověrky i bezpartijních - (pokud vedli nějaký kolektiv). Otec vedoucí, pak pere ty ovčí výkaly.(Karnola) - Tchán straník - slušný člověk posléze už nestraník - (šachta Doubrava). Oldřich bezva chlap, ale urva komunista - Vedoucí rekreačního střediska fabriky - Pravil, že v tom má jasno. Internacionální pomoc bratrů! Jeho zeť dělník, nadává - žena se přidává. Otec Oldřich má funkci - Chaos v rodině a mezi přáteli, vlastní dcera se dívá úkosem! Vrchní sestra Cibulcová, (Poliklinika), pochod zdravotníků - svým korpulentním tělem na kameře STB překrývá mou drobnou matku. Jo, jo - Socialismus s lidskou tváří ... :-)

2 2
možnosti

Já už se tomu minusování směji - fakt! Slušní lidi + republika v dupě - asi to spraví to minus. Nakonec i ten zavilý komunista Oldřich - s nástupem svého věku - u táboráků chaty zmoudřel ... :-)

1 1
možnosti

Kolik že vám to bylo v roce 68?ja Teda kolem 8 let měl úplně jiné starosti.......

4 2
možnosti
Foto

A o čem by asi tak v srpnu měla psát?

4 1
možnosti

:-)......Nemohlo to dopadnout jinak: Bylo dohodnuto za války na Jaltě poválečné rozdělení Evropy, tam je příčina. Brežněvovi se zdálo, že socialismus u nás začíná být příliš liberální, a že bychom se mohli vymknout ze stávajícího socialistického tábora.

Dubček měl ohromnou podporu, potkal jsem se s ním na veletrhu v Brně, vyfotil si ho. Snímek, jak skáče do vody s desetimetrové věže byl ve všech novinách. On skutečně představoval svým mládím a pohybem mezi lidmi výrazný protějšek proti "starým strukturám" !

PRoto narukovala vojska "varšavské smlouvy"(snad jen Rumuni tam nebyli), a vzalo to rychlý konec. Z historie je to známo. Taková byla prostě doba, přežili jsme to,(já trochu s problémy, protože jsem v práci dostal kopačky za málo uctivé vyjadřování), ale....jak pravím, všechno špatné je k něčemu dobré, našel jsem si super místo. Na špatné věci a na lidi, kteří se ke mně v životě nezachovali dobře, rychle zapomínám, protože to zkracuje život. !!!!!!

12 4
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik