Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná raději žebrá a bere peníze od lidí co jí je dají dobrovolně, než se ponižovat někde na úřadě, aby pak dostala peníze, které byli lidem odebrány pod pohrůžkou násilí.

0 1
možnosti

A ancap by to řešil jak? Nebo by se žebrající rovnou eliminovali nějakou humánní cestou, či by se - svobodní ale umírající - nechali zdechnout (promiňte ten expresivní výraz) někde v křoví?

0 0
možnosti

V cizině se člověk setkává se žebrajícími matkami často. Můžu za sebe říct, že když dáme, tak ale tělesně postiženému a ne té která vydírá svým dítětem. Ale tady jsem se ještě s žádnou nesetkala. Mohla by jste být konkrétnější ve kterém krajském městě ji tak často potkáváte? Myslím, že by to čtenáře zajímalo. Pokud jste si to vše nevymyslela ;-) jako opět něco záporného v naší " hrozné společnosti " .

3 0
možnosti
Foto

správně zdůrazňujete že vy jste k tomu byla vedena-měla jste štěstí na rozdíl od těch žebrajících žen které k tomu pravděpodobně vedeny nebyly-jinak souhlas s tím, že tohle se předává z generace na generace-stejně jako migranti kteří nechtějí už dál žít v ubohých podmínkách aby alespoň pro své děti vytvořili lepší budoucnost- a opět ti kteří měli jen víc štěstí se narodit jinde po nich jen plivají-je možné že Homo sapiens tak málo přemýšlí8-o? Spíš to vypadá že převládl poddruh Homo tupiens do kterého ten původní zdegeneroval příliš snadným životem- a jako samoživitelka vám dávám za pravdu že to není snadné-ale zároveň vidí, že jsou na to lidé mnohem hůř a často ne svou vinou-osud některé semele-nuž sytý hladovému nevěří

1 0
možnosti
Foto

Proč jste tak tvrdá? To není ženské. To je kárající prst. Pokolikáté už.

7 1
možnosti
Foto

Po prve jsem viděla žebrající matku s dítětem v Paříži - je to už hodně dávno. Seděla na zemi, šátek stažený přes oči, aby jí nebylo vidět do obličeje - a byla to zřejmě Albánka, nebo žena podobné národnosti. Žebrající matky u nás ve městě nevidím, ale žebrajících neupravených mužských dost. Posledně seděli dva z nich na zemi před Lidlem a žebrali peníze na pivo. :-(Takovým bych peníze nedala, ale u těch žebrajících matek bych byla na rozpacích. Proč se u nás konají "potravinové" akce? Asi jsou u nás někteří lidé opravdu chudí a potřební.

2 0
možnosti

Je jen otazkou, zda to dite nebylo vypujcene. Obcas takovou take nekde zahlednu.

1 0
možnosti
Foto

A co vám brání jí pomoci? Zjistit, kdo to je a co potřebuje, proč jsou věci jak jsou?

Co vám obecně brání něco udělat místo toho věčného kritizování úplně všeho a všech?

15 0
možnosti
Foto

Buďte tolerantní. Současný režim je tvrdý a někteří lidé se mu přizpůsobí natolik, že žebrají. Na tom není nic divného, to je normální liberální demokracie.

3 0
možnosti
Foto

Co když je třeba psychicky nemocná (uvádíte, že jste nerozuměla její "drmolině") nebo je to imigrantka (podobné matky s dětmi bývají zneužívány např. balkánskými "pasáky žebráků") nebo bezradná chovanka dětského domova, která nemá žádné zázemí a neumí si ho ani najít?

7 0
možnosti

Souhlasím a dodávám, že rychlé soudy nebývají dobré. A odsoudit někoho, kritizovat ho ... je tak snadné. A přitom stačí zajít na sociálku a upozornit je. Určitě by to bylo lepší, než se tu pohoršovat bez znalosti reality.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik