Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LU

Vy už Rusko velebiť nebudete, ale vaši potomkovia áno.

Vaši rodičia a prarodičia zažili nemecké zverstvá, a nikdy by si im ani nesnívalo, že ich potomkovia budú velebiť Nemecko.

2 4
možnosti
VS

On tady někdo velebí Německo?8-o

8 1
možnosti
VS

Ono nejde jenom o rok 1968. Všechny trable našeho státu (a jeho obyvatel) začal ruským "osvobozením".

9 1
možnosti
JH

Jj, zvláště po předchozí protektorátní idylce byly nějaké trable doslova šokem.

3 0
možnosti
MD

Pane Ziegler, jste to vy? Tedy vubec vam nezavidim. To ja se zrovna vcera 'prochazel' svoji knihovnou sci-fi.

2 0
možnosti
Foto

I49v16a76n 61M51a94r96e82k

29. 6. 2018 12:25

Každý, kdo se narodil okolo poloviny minulého století si sovětskou okupaci prožil p.Vlachová. Ale že bych z toho měl dodnes nepřekonatelné trauma ? ;-( Rv

10 6
možnosti
MV

nejde o trauma, ale o "nezapomeni"

ne kazdy ma nervy z ocele a trpi vypadkami pameti, pane Marku

11 1
možnosti
Foto

jestli myslíte že třeba Američani s Vietnamskými ženami a dětmi nakládali lépe, nebo křesťané v Americe, když obraceli na víru Indiány, tak jste totálně naivní a nevzdělanáRv

7 5
možnosti
MV

Libo, proc ty urazky?

1 1
možnosti
RK

R70a66d39e43k 62K17a54r98a81s

29. 6. 2018 11:24

Zahráváte si s ohněm, paní Vlachová. Podívejte na Zieglera, tomu už z té nenávisti vůči Rusku úplně ruply nervy. viz diskuze k jeho poslednímu protiruskému pamfletu.:-/

2 8
možnosti
MV

s ohnem si, pane Karasi, diky komunistum podporujicim soucasnou vladu, hrajeme, bohuzel, vsichni

a je dobre na tohle soudruzske sourucenstvi poukazovat tak, jak to cini pan Ziegler i pani Vlachova

10 2
možnosti
MK

Rv Váš tón a zaměření kritiky je známo; jen bych pro vyváženost očekával také: německá zvěrstva - 1.000 článků; americká zvěrstva - min. 100 článků, muslimská zvěrstva 500 článků; anglická zvěrstva 50 článků; japonská zvěrstva; balkánská.... atd., atd.

Myslím, že byste měla urychleně začít - tedy pro tu vyváženost, jste-li jí schopna - včera bylo pozdě. Když budete psát jen o těch ruských, přestanou Vám lidé věřit; tedy jestli se už tak nestalo.

2 7
možnosti
Foto

Čo keby ste to napísali sám a neradili druhým, čo majú robiť? O nemeckých zverstvách bolo popísané dosť, tak by sme mohli aj vyhodnotiť kvalitu Vášho blogu. :-)

7 1
možnosti
MV

50 let od ruske okupace v 68. a nove sestavena vlada potrebuje komouse, aby mohla vladnout

na zvraceni

16 1
možnosti
Foto

Taková je realita, Marku. Podobně jako Havel v roce 1989.

4 1
možnosti
Foto

Usmíření může nastat až v souvislosti s poznáním vlastních vin a omluvou za ně. Je to jen začátek procesu, protože pokud omluvu nenásledují konkrétní skutky a zásadní obrat v chování, tak ani ke skutečnému usmíření nedojde. Domnívám se, že nejeden národ ve světě (zvláště ty velké, rozpínavé) si musel tímto procesem bolavě projít. Uznáním vlastních vin také prošlo například Německo po druhé světové válce a naprosto zásadně změnilo své chování. Díky tomu se Německo stalo jedním z pilířů demokracie a nového mírového soužití v Evropě.

Chápu, že pokud jsou někomu jeho viny vyhazovány na oči (opravdová, prokazatelná zvěrstva, jak je to např. popisováno v tomto článku, atd.) neslyší to rád, může i zuřit a ještě více se zatvrdit. Ale to jej viny nezbaví. Tedy, až poznáním a uznáním vlastních vin, pak omluvou a následně radikální proměnou chování k jiným národům a zemím ve svém okolí, může nastat proces usmíření. Což může do budoucna přinést stabilnější mezinárodní vztahy - a také větší pocit bezpečí a jistoty jak lidem vlastni země, tak obyvatelům zemí sousedních.

8 0
možnosti
MM

Otřesné, pravdivé, varující!

Vám karma! R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik