Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A já nad Vámi - že si to tak berete... ;-( :-/Ještě že to není na "upálení Mistra Jana Husa" - to by si zase "odskákala" "pravda (aVláska)..." Myslím, že si toho výročí nevšimli, termín se blíží, mají kopec starostí...

4 5
možnosti

je mi lito, ze Vam, Mirko, tyto souvislosti nedochazeji

4 1
možnosti

Ono je to jedno, který den bude vláda jmenována. Komunisté totiž nějakou lumpárnu provedli každý den. Hodně mi vadí podpora zločinecké organizace, ale když "demokratické strany" jinou možnost nepřipustily......

1 0
možnosti

Tato minulost je velice smutná, ale platí to, co řekl Clausewitz: Lidé a státy mají neustále tendenci připravovat se na tu válku, která už byla.

Tuto stránku české a československé historie neobhajuji ani v nejmenším, ale někteří lidé se na její zcela oprávněnou kritiku upínají natolik, že nevidí problémy současnosti. Nebo vidí jen ty problémy, které v nich evokují právě ty historické události, o nichž autorka píše. Že dnes nehrozí návrat nějakého nového Gottwalda, ale o to více buší na dveře úplně jiná nebezpečí a úplně jiné problémy, to mnozí lidé nevidí. A do množiny takových nevidomých lidí patří i paní autorka.

7 0
možnosti

Gottwaldovsky system statniho usporadani existuje v CR podnes. Dokud bude prezidentem Zeman bude tak i nadale. Byl to prave Zeman, co predseda vlady kdo v roce 1998 Gottwaldovsky marast 14 kraju znovu zavedl, kdyz ustanovil "nove" statni usporadani. Navzdory usneseni fed. parlamentu c. 190/1990 "O protipravnim a nespravedlivem zruseni zeme Moravsko-Slezke" ktere slibuje brzskou napravu. Misto aby znovuzavedl majestatni, vznesene staletimi osvedcene statni usporadani tri historickych zemi, adoptoval Gottwalduv svincik 14 kraju sovetskeho typu a navic nanejvys zlovolnym zpusebem nerespektoval-zprasil historickou zemskou hranici Cech a Moravy.

Pisete, ze navrat nejakeho noveho Gottwalda nehrozi. Dokud bude prezidentem Zeman ktery, ve spolupraci s komunisty a je bezvyhradne oddan Moskve, nelze ocekavat nic dobreho.

1 0
možnosti

Je to odporný a smutný zároveň.

5 0
možnosti
Foto

Nebo spíš pouhá shoda okolností.

2 0
možnosti

Jaksi pro hodne zdejsich ..,

prestante se sebelitovat, plakat nad dobou minulou a predvedte co skutecne umite dnes. Zatim jste se nejspise moc nepredvedli, kdyz placete nad tim co je, tedy vlastne nad sebou samymi. A nesvadejte to lacine na mene chytre volice.

6 2
možnosti

Na dnešní den připadá ještě jedno výročí - je to mu přesně 50 let, co vyšlo prohlášení Dva tisíce slov, pod které se podepsalo více než sto tisíc lidí. Mnozí z nich pak byli za svůj podpis perzekvováni.

Určitě není od věci si něco málo z tohoto manifestu, který zformuloval Ludvík Vaculík, připomenout:

"Chybná linie vedení změnila stranu z politické strany a ideového svazku v mocenskou organizaci, jež nabyla velké přitažlivosti pro vládychtivé sobce, vypočítavé zbabělce a lidi se špatným svědomím. Jejich příliv zapůsobil na povahu i chování strany; která nebyla uvnitř zařízena tak, aby v ní bez ostudných příhod mohli nabývat vlivu pořádní lidé, kteří by ji plynule proměňovali, tak aby se stále hodila do moderního světa. Mnozí komunisté proti tomuto úpadku bojovali, ale nepodařilo se jim zabránit ničemu z toho, co se stalo."

12 0
možnosti
Foto

2000 slov nebylo nic jiného, než manuál KSČ.

2 3
možnosti
Foto

R^ Karma, ještě, že všichni lidé nezapomněli a připomínají právě dnes, kdy události nabírají podivný spád tyto neblahé události, jako například vy a jak se říká: "Opakování matka moudrosti."Děkuji za tento blog! [>-]

10 0
možnosti

Máte v tom nepořádek část vašich karmovacu tvrdí že žijeme v nejlepší době v historii a teď najednou zase ne jsem zmaten.....

2 0
možnosti

To žijeme. Ale ne každý je jako žába v hrnci studené vody, který byl právě postaven na kamna. Někdo si dokáže všimnou, že se řítí do průšvihu dřív, než začne voda vařit.

2 0
možnosti

No a nikomu nevadí , že se v centru Prahy prodávají "úspešně" hrníčky s Hitlerem...

3 0
možnosti

Věřím že nějaký se Stalinem nebo Marxem se tam najde taky. Ty nevadí?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS