Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Objevuje se zde moje jméno - zareaguji. Dopisuji sem , v domnění, že můj postoj je znám. Klasika, děd znárodněn, otec z divné rodiny, ap. Snažím se být umírněný a nad věcí - přivítal r. 1989. Dnes mi nevadí staročlenové KSČ, byli mladí, nechtějí do hrobu s nálepkou. Již ani nejsou nebezpeční. Vadí mi přisluhovači STB, kteří se živili něštěstím nešťastníků. Úplně nejhorší je, pokud člověk KSČ i opustil - např. M. Zeman. K čemu je to dobré, když svými idály je tam pořád ? Hlásí se k Internacionále, viz jeho obsah řeči na rudém sjezdu. Je to on, který nese podstatný vliv na současnosti. Agenta STB zove "Milým Andrejem". Filip si udělal z KSČ firmu - umným lidem ji v r. 1950 zrušili. Nejsem pronásledován nenávistí - na tu měli právo předkové a podobně postižení. Já pouze využívám možnosti blogu k tomu, abych se těch, kteří již v podstatě nežijí zastal a sdělil, že vedoucí úloha sice padla - Nicméně je stavěna zase jiná. Hradu a ta oligarchova. Nepřipadá mi to normální, ba naopak - amorální. Nemáme vyřešenou minulost - není o to ani zájem . Osobně, za sebe dodávám, že žiji spokojeně, bez jakýchkoliv mindráků a netrpím čenobílým viděním, netoliko rudým. Tuto dobu vyhodnotí historikové, co tam budou psát - netuším :-)

2 0
možnosti

A souvislost s tím, že tento blog je o údajné nadprůměrnosti toho, jak si v Čechách lidé navzájem závidí, je kde?

1 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, do které kategorie se řadíte Vy? Mně je to, paní Vlasáková, zejména po tomto výlevu Vaší duše zcela jasné... ("Nejen chlebem živ je člověk"... atd" - i to je v Písmě...) Rv;-(

2 0
možnosti
Foto

Proč máte potřebu urážet Čechy?

4 0
možnosti

Ona fakt na nás nenechá ve svých článcích nit suchou..někdy si říkám zda provokuje nebo má tak smutný život...nebo je to jen omezený rozhled vidět vše negativně.;-(.

8 0
možnosti

J88a88n 56H45a98r26v21a33n

20. 6. 2018 9:00

Tak tak, paní Vlachová, poplakala jste si, jako v každém blogu.

A kam že to budete emigrovat, dneska nikam? 8-o

13 0
možnosti

Když čtu takové omšelé fráze, jako že Češi jsou národem závistivců, útrpně se autorovi (v tomto případě autorce) usmívám.

To jsou typické názory lidí, kteří se domnívají, že jinde si lidé nezávidí nebo že jinde tamto či tohle negativního není, zatímco tady to je, nebo že jinde to či ono pozitivního je, zatímco u nás to chybí.

Pravda je však taková, že v zemích srovnatelných kulturních tradic a klimatických podmínek jsou takové věci vždycky více či méně na stejné úrovni.

Typické české sebemrskačství, jací jsme špatní, je svým způsobem nacionalismus naruby. Skuteční šovinisté si myslí, že jejich národ vyčnívá v tom dobrém slova smyslu, kdežto nacionalisté naruby se domnívají, že vyčníváme v tom záporném slova smyslu. Ale i takové vyčnívání by bylo vyčníváním, zatímco pravda je taková, že nevyčníváme vůbec. Jsme v průměru stejná pakáž, jako jsou všechny srovnatelné národy v okolí.

7 0
možnosti

Mám příbuzné v SRN a několikrát jsme se bavili zda Češi jsou víc závistiví než Němci...a byla jsem ujištěna, že je to všude to je stejné ..

1 0
možnosti
Foto

R^máte pravdu-u nás je závist skutečně víc cítit než jinde

1 1
možnosti

Nesmíte všechny lidi soudit podle sebe, paní Pálková.

10 0
možnosti
Foto

Dnešní doba je naprosto jiná. Dnešní doba přeje těm, kteří se nebojí, kteří se umí rychle rozhodovat, nebojí se změn a mají silnou vůli nic nevzdávat. Dnešní doba přeje lidem, kteří se nebojí práce a jsou ochotni v ní strávit spoustu času. Máte-li práci, jež vás uspokojuje a navíc vám přináší i zajímavé finanční ohodnocení, proč se jí neoddat? Možná že víc než finanční odměny lidem přináší více satisfakce, dostane-li se jim pozitivního ohodnocení jejich práce.

Zdroj: https://helenavlachova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667574

Ano dnešní doba přeje hazardérům na silnicích. Mně by se spíše líbilo, kdybyste napsala, že dnešní doba přeje dodržování zákonů a etických principů. To, že jste to nenapsala, je signifikantní.

2 0
možnosti

Poctivě pracující si relativně žije dobře ovšem na ty nové vekslaky a sibry zdaleka nemá..... A to je ten problém

1 0
možnosti

Sice souhlasím, ale v jiných zemích jsou zase jiní šíbrové.

A veksláci? Nezaspal jste dobu?

Proč by dnes někdo veksloval s valutami, když si v kterékoli bance mohu koupit dolarů, eur nebo liber, kolik chci?

Dnes se tuneluje, podvádí, neplatí dluhy, levně se kupují pozemky, které se potom draze prodají, jsou i případy, kdy člověk vůbec neprodával svou nemovitost, ale v katastru se to nějak zaonačilo a najednou byla napsána na jméno jiné osoby, kterou ten člověk v životě neviděl.

To všechno se děje a je to silně odsouzeníhodné, ale těžko někdo bude vekslovat s valutami, když rozdíl mezi tím, co za dolar dostane v bance prodávající, a tím, co za něj zaplatí kupující, je tak malý, že tomu žádný nezákonný vekslák konkurovat nemůže.

Jo, existují ti, kteří využívají třeba neznalosti cizinců a za údajně výhodný kurs jim dají třeba bezcenné bankovky jiné země, takže cizinec vidí, že je to tisíc něčeho, domnívá se, že je to tisíc korun českých, a nechá se napálit. Ale to nejsou veksláci, to jsou podvodníci a není jich tolik, aby vytvořili nějakou vrstvu ve společnosti.

1 0
možnosti

Bývalý člen KSČ Zeman, prostřednictvím svých spojek ,agentů STB Bureše a Falmera - Meditují, jak upevnit vedoucí úlohu Hradu ve společnosti, aby nám tak nějak bylo lépe. Revoluce r. 1989 už byla - nebo teprve bude ? Pokud byla, dotaz žáka Plhy - A pro koho vlastně ? Jmenovaným nezávidím - vybuzují u mne úsměv útrpný . Je středa ráno, dopíšu a jdu konat - udělám si svou pracovitou revoluci sám , ostatně jako každý den ... [>-]

1 3
možnosti

A to jsme členy KSČ infikovali i NATO... Na to nesmíte zapomínat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 21,94
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik