Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P60e42t23r 42B81u18r57i86a65n

16. 5. 2018 13:12

Naprosto nesouhlasím. Výrazy typu: někdo je sestěhoval, někdo jim vykoupil byty apod. jsou demagogické hlavně v tom, že popírají ten základní fakt, že to romové sami své byty prodali, pokud jim vůbec nějak patřily, a sami uvolnili za peníze, pokud v nich měli nájemní právo a sami se sestěhováním souhlasili. Tedy ten, kdo šmelil s "jejich" byty BYLI SAMI ONI ROMOVÉ! On je totiž žádný bílý voják nenaložil násilně na vůz a neodlifroval pod hlavní flinty, víme? Také výrazy šmelí s byty, či mastí si kapsu dělají z normálních investorů zloděje, zatímco z romů, kteří účelově pobírají horentní sumy na dávkách a využívají zdarma bydlení na úkor nás všech dělají bůhví proč oběti. Potom nevím proč berete ubytování na ubytovně jako pronájem bytu. To je zásadní lež, chtělo by se říct. Na ubytovně se pronajímá lůžko na osobu, jako v hotelu, nikoliv plocha čtvereční. Dále se vlastně dopouštíte rasismu, když poukazujete na to, že když bydlí romové pohromadě, je to negativum. A když u nás na sídlišti bydlí bílí pohromadě, to je v pořádku? Já myslel, že všichni jsme si naprosto rovni, tak proč se musejí romové, podle vás, rozestěhovávat mezi bílé? Copak oni jsou z podstaty svého původu nějakým rizikovým faktorem? Na to téma byste mohla napsat svůj příští blog, rád si počkám na tu spršku nadávek od sluníčkových lidí, kteří mimochodem používají stejnou rasovou ne/logiku v prosazování pozitivní diskriminace.

Ačkoliv jindy s vámi souhlasím, v tomhle určitě ne. Zkuste se zamyslet nad mými argumenty v blogu na toto téma:

https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=661666

2 0
možnosti
PN

Pardon, ale porevulční garnitura by měla dostat metál za to, jak dokázala od cikánů vyčistit lokality jako Karlín a Žižkov.

2 0
možnosti
Foto

Rom je pro poctivého cikána urážlivé slovo. U nás v době slabých návštěv vytěžují hotel rumunští cikáni. A ne že bychom z nich byli šťastní hloubka a nepořádek jsou občas značné.

Ale na druhou stranu poctivě, pracuji jsou to klempíři a pokrývači. A jediný problém s penězi je ten že nikdo z nich nemá drobné a většinou platí stále dvoutisícovkami.

Zdrojem všeho zlá jsou naše nesmyslné dávky.

4 0
možnosti
Foto

Oprava: hluk a nepořádek

0 0
možnosti
MB

Nemáte pravdu, paní Vlachová. Předlice a Trmice byly již za předchozího režimu převážně romské! Ale tehdy si říkali cikáni a chodili do práce!

A na úkor Romů se někdo dnes obohacuje? Ne, obohacuje se na úkor nás, kteří jsme nedokázali donutit politiky, aby změnili zákony o všemožných podporách.

BTW, Romům může být fuk, zda nájem stojí 5000 nebo 12000. On bydlí stejně, ale pan domácí má dobry prachy, od státu, od nás!

8 0
možnosti
Foto

Nechtějte mi tvrdit, že takové lokality za komunistů nebyly. Což takhle sídliště Chánov v Mostě nebo Lumík v Košicích? Změna režimu přinesla svobodu a s tím i zbavení se povinnosti pracovat. V minulém režimu jste musela mít v občance razítko, potom se ústa zalepily sociálními dávkami. Oba dva způsoby jsou špatné - jak pod pohrůžkou trestu pracovat nebo při vysoké nezaměstnanosti nechat lidi absolutně mimo trh práce. Vznik gheta není o tom, že se najednou někdo rozhodne, tady bude. Je to pozvolný proces, kdy stát bohatým financováním tento vznik jen urychlil. Pokud máte byt k pronájmu, většinou je to dlouhodobá investice s relativně nízkým ziskem, do toho skočí stát s balíkem peněz a můžete pronajmout byt s tím záměrem, že při vysokém nájmu bude takový byt za pár let v dezolátním stavu. Kdo potom v blízkosti takového bytu chce bydlet? Zase se najde někdo, kdo ten byt lacině koupí a recykluje na rychloobrátkovém trhu sociálního bydlení a nakonec ještě ruiny město vykoupí a za státní peníze zbourá :-/.

10 0
možnosti
LB

Sídliště Chánov nebo košický Lumík byly přímo rezidenčním bydlení oproti tomu, co jsme viděli v 80. letech na východním Slovensku v okolí Krompach a Prešova. Říkalo se tomu barelové osady, protože nejčastějším použitým stavebním materiálem tamních chatrčí byly staré kovové barely. Nepředstavitelná bída a nepředstavitelné životní podmínky.

Na druhé straně jsme u Liptovského Mikuláše viděli romskou čtvrť s luxusními vilami a zaparkovanými mercedesy.

Asi nejde paušalizovat a házet všechny Romy do jednoho pytle. Ti, co v našem městě žili před rokem 1989, většinou pracovali a děti posílali do školy. Nejčastěji byli k vidění při výkopových pracích, jenže tuto těžkou fyzickou práci dnes nahradily stroje.

I u nás máme jednu tzv. vyloučenou lokalitu, kde ale nejsou jen Romové, město do ní stěhuje nájemníky obecních bytů, kteří dluží obrovské částky na nájemném. V poslední době se u nás počet Romů výrazně zvýšil. Důvod? Město privatizovalo za zlomek tržní ceny obecní byty nájemníkům, ti je rozprodali a noví vlastníci je rádi pronajímají Romům, protože u nich mají téměř jistotu, že budou platit.

5 0
možnosti
Foto

Tohle není schopen režim vyřešit

2 4
možnosti
Foto

Copak potom s režimem, že ano? Na smetiště dějin?

1 0
možnosti
MB

Jednoho dne, přišel zadumaný kolega z práce a říká - Oni zase nejsou tak špatní ! Vyplynulo, že jeho syn docela těsně splynul s cikánkou -vracel se ze seznamky rodiny. Jako poctivec jim zakoupil byt. Po jisté době opět říká - Už jich tam bydlí 8 ! Já bonmotuji - Nemožné, tak rychle jsi dědkem ? Néé, jakási návštěva . Zase přichází, neznáš levného malíře a stolaře ? Já opět, kolébky se budou vyřezávat a barvit ? Néé, včera vyhořeli ! Nekonečný příběh milého kolegy - jeho starostlivost, pracovitost je mu k ničemu. Divo - Geny jsou silnější a hravě jej porazily ! ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Z minulosti znám jiný případ... SOS Dětské vesničky... Sestra mojí známé, svobodná obětavá žena, se stala pěstounkou jedenácti dětí. Z deseti z nich se stali slušní, pracovití lidé, kteří si založili dobře fungující rodiny. Rádi se k ní vracejí, váží si ji, považují ji stále svoji maminku. Jenom to jedenácté dítě je jiné. Byla to krásná, tmavovlasá holčička. kterou si pěstounka vzala od malinka. Jako malé dítě byla hodně "živá," ale hodná, v pubertě začala zlobit. V 17 letech se vdala, rozvedla se, začala vést divný život. Už jako učnice začala krást - a chovat se nestandardně - její pěstounka s ní měla jenom trápení. Později se úplně odcizila, přestala s k ní hlásit... Je to skutečně v genech - i když to není na štěstí vždycky pravidlem. :-/

2 0
možnosti
MK

Paní Valachová, z části je to možná pravda. Na druhou stranu, jak můžete někomu pomáhat, když o tu pomoc nestojí. Měla jsem určitý čas možnost v blízkosti této komunity žít a věřte mi, není to jednoduché. Nechci je samozřejmě házet všechny do jednoho pytle, ale v žádném případě mě nepřišlo, že by trpěli nouzí, Naopak si myslím , že měsíční slušné gáže od státu se tam projevovala dostatečně. Nikdo z nich nepracoval ale slavilo se tam a zpívalo celé dny, někdy i noci. Věřte mi, že jejich styl života nemusí vyhovovat každému, možná i toto je důvod, že se ze společnosti vyloučili sami. Navíc devastace objektů které časem opustili, byla díky jejich stylu života nepřehlédnutelná.Ale jak jsem zmiňovala, nejsou všichni stejní, ale pomáhat jim skutečně můžete jenom pokud oni sami budou chtít.

8 0
možnosti
Foto

Však se jim pomáhá tak, jak oni chtějí. Mají zajištěnou střechu nad hlavou, přísun peněz aby bylo na jídlo a když se to náhodou zadrhne, je tu zaklínací formulka "diskriminace". Ta tzv. pomoc by měla být něco za něco.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik