Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komunismus je " bití ", napsal před lety Ludvík Vaculík a zůstává v platnosti.

0 0
možnosti
Foto

Adam Michnik zase měl napsat, že nejhorší na komunismu je to, co následuje po něm.

0 0
možnosti
JK

Autorko, asi co druhý článek tady kydáte na komunisty. Se divím, že jste tehdy v Jugoslávii neemigrovala.

3 2
možnosti
Foto

Možná by bylo zajímavé napsat něco o "činnosti" organizace NATO.

A rázem byste zjistila, že země NATO mají na svědomí mnohonásobně větší počet mrtvých, než komunisté od roku 1948 do roku 1989. O zcela zničených zemích a milionech uprchlíků ani nemluvě. Požadavek komunistů nezvyšovat počet našich vojáků v misích NATO je rozumný, protože se tímto podílíme na zločinech NATO.

2 4
možnosti
MS

Komunisté mohou své požadavky stran NATO vykřikovat leda tak na svých mítincích, ale to je tak všechno, co by jim mělo být dovoleno (když už nejsou jako politická strana zakázáni). :-/

4 0
možnosti
MS

Dobře jste to napsala. R^ Je smutné, že se k vládě, podporované komunisty, propůjčila ČSSD a usnesení bohumínského sjezdu, který spolupráci s KSČM na vládní úrovni zakazuje, se tak pro ni stalo cárem papíru. U hnutí ANO se nedivím ničemu, Babiš by se kvůli naplnění své touhy stát se premiérem vlády s důvěrou spojil třeba i s Marťany. :-/

6 0
možnosti
JK

Bohumísnké usnesení je v kontextu doby přežitkem. V 90 letech se na komunisty pohlíželo úplně jinak mež dnes.

2 1
možnosti
Foto

Situace po druhé světové válce u nás, by se snad s nějakou nadsázkou dal srovnat se situací v Německu v době nástupu NSDAP.

Ale, aplikovat toto na zdejší současné poměry, je naprostá zpozdilost. Nebo spíš nešikovná a nepravdivá politická propaganda.

1 11
možnosti
Foto

Vůbec nechápu ono "vypichování" normalizace. Vždyť to nebylo nic jiného, než socialismus verze 2.1.

V každé nové verzi něco ubude a také něco přibude. Ale STÁLE to byl socialismus, ve kterém se žilo podstatně lépe, než za předchozích verzích. Hmotně tedy zcela určitě.

1 11
možnosti
Foto

No jistě, autorka - a nejenom ona -třeba nevysvětluje rozvoj ostrůvků pozitivní deviace, na nichž nutně museli mít zásluhy komunisté, když mohli za vše. Třeba stále se zrychlující výstavbu chat, takže v r. 1990 připadala jedna chata na deset obyvatel Česka.

1 0
možnosti
AL

Opět "skvělé hodnocení odborníka" Vodvářky na druhé.

Naštěstí tu máme demokracii a svobodu a tak si každý může volit kteroukoliv politickou stranu. K vůli jinému myšlení a vidění světa než mám já nebudu urážet ani se snažit diskriminovat druhé za jejich názor. Ať si volí komunisty, Zelené nebo třeba ODS.

Mám rád demokracii a svobodu.

:-)R^

7 6
možnosti
Foto

Zajímavé je, kdo je ještě volí. Omlouvám se delší vstup.

1. Ti co věří v komunismus? Historie ukazuje, že tento systém je zcela nefunkční, nemá perspektivu. Nějaké společné vlastnictví výrobních prostředků může fungovat v omezené skupině /třeba kibbutz v Izraeli/. U větší skupiny /národ/ to prostě nikde nefunguje, protože jsou lidé, kteří chtějí žít jinak, po svém individuálně, co komunismus nepřipouští.

2. Starší lidé, kteří je volí z nostalgie po starých časech, kde bylo všechno tak nějak fajn, uspořádané. volby byly předem jasné, stejně jako modré a červené mlíko v sáčku. Žádné rebelie, když, tak byly jen malé a protagonisté byli rychle v base. Večer v telce major Zeman nebo Švorcová za pultem.

3. Moderní vyčůránci, kteří chtějí do politiky, jinde to nejde a bolševik bere každého, protože jejich inteligenční potenciál se limitně blíží nule?

4. Lůzři, kterým se život nedaří, protože neumějí žít svobodně a samostatně, což bylo dříve imperativem doby a nyní to prostě není? Berličky pro život podkopnuty a ničím nenahrazeny....

Nebo ještě někdo jiný ?

16 2
možnosti
Foto

Nelze říci, že by komunisté museli trvat na společném vlastnictví výrobních prostředků, stačí řízení peněz centrální bankou, která reguluje investice, aby se ekonomika rozvíjela jako celospolečensky řízená.

Body 2-4 nelze považovat za prokázané. A stačí vzít komunisty do vlády, aby síla těchto protestních hlasů se přelila třeba k ODS.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik