Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další kritika komunismu.

Přesněji řečeno socialismu sovětského typu.

Něco aktuálnějšího by nebylo?

To skutečně je u nás po roce 89 už vše v pořádku a tak kritizovat není co?

Tak asi nezbyde než se zabývat jen minulostí.

Já navrhuji začít kritizovat katolickou církev za upálení Mistra Jana.

Resp. za jeho odsvěcení, bez něhož by nemohl být upálen.

Je to sice už 600 let, ale když nic aktuálnějšího nemáme...

Budeme usilovat o zákaz katolické církve, když jsou to takoví darebáci, nebo ne?

3 0
možnosti
Foto

I16v44a94n 72M60a30r56e82k

27. 4. 2018 20:07

Nevšiml jsem si p.Vlachová, že by lidé hromadně prchali z proklínaných "králikáren" zbudovaných komunisty.

Ano, nyní máme "čisté" životní prostředí. Pak se tedy ptám,kde zmizeli třeba ptáci a motýli ?

2 1
možnosti

No vidite, ja ano. Veskere me pribuzenstvo ktere se po dlouhych letech cekani na te italsky dum z nej odstehovalo do tech satelitnich mestecek kolem Prahy.

1 0
možnosti

á paní je expert, co neumí počítat .... za Husáka se postavil MILION panelových bytů (celkem 1,2 milionu) , ve kterých dnes žije 3,5 milionu lidí .... Po revoluci se staví tempem sotva 10 tis bytů ročně, tedy desetkrát méně !!!

3 0
možnosti

Nevím, zda je paní "expert", ale Vy viditelně lžete. Nebo si cucáte čísla z prstu (což je totéž). "Za Husáka" (a kousek) se celkem postavilo sedmset tisíc bytů (včetně těch v rodinných domcích).

Po revoluci přibývají nové byty tempem cca 35 tisíc za rok (s maximem 40 až 45 tisíc v letech 2004 až 2008). Jistý útlum nastává až po roce 2010, zejména s celosvětovou krizí.

Chce to nekecat. Lží se pravda nezmění.

3 1
možnosti

zajimalo by mne spis jak k tomu nedostatku bytu doslo. Po valce byli vyhnany vic nez 3 miliony Nemcu a pred socializmem uprchlo kolem 300 000 cechoslovaku. Ti vsichni preci muesli nekde bydlet.

Pravda vsemocna StB disponovala mnoha konspiracnimi byty, ale opravdu jich bylo tolik?

2 1
možnosti
Foto

Já bych, zcela bez vedlejších úmyslů, řekl, že prostě stouply požadavky. V diskuzi jsem uvedl, jak u nás v domě bydlely dvě rodiny, každá se čtyřmi dětmi v jednopokojových bytech a nikomu to tehdy nepřišlo divné.

4 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že když se objeví kritika komunismu, tak se vyrojí komáři a dokazují, jaký byl u nás ráj na zemi a jeden si pak říká: " Já snad ani v té době nežil " Když jeden jde do archivu a půjčí si noviny z té doby, tak je to stále dokola " ÚV KSČ na svém zasedání řešila zejména nedostatek bytů a přijala k tomu příslušná opatření." Když koukáte na tehdejší týdeník, tak opět se stále řešil nedostatek všeho a zejména bytů. Ale podle některých bylo bytů hodně a jeden si mohl vybírat, jaký byt chce.

11 1
možnosti
Foto

Chce to rozumný pohled. Jistěže bytů nebyl nadbytek, to v žádném případě, ale na druhou stranu taková katastrofa, jak zde někteří líčí, to také nebyla.

1 8
možnosti

:-)........Víte, paní autorko, že jste vážnou konkurencí pro jednoho nejmenovaného, ale stejně "uvžontého" ,(tak se praví ve Slezsku lidem trvajícím na své neomylnosti), blogera ? Bavíte mě, stejně jako on svým spravedlivým zaujetím! !!!!!!

1 9
možnosti

Pane Stando, vy mě bavíte úplně nejvíc a vždy se na vás těším. ;-D

10 0
možnosti

Ty statisíce lidí kteří dostali byty v nových sídlištích zadarmo, Vám asi neříkají nic !

A strašáky o Ruské federaci a o současných komunistech vypouštějte někde jinde.Ti už nám nikdy ublížit nemohou.

4 13
možnosti

Svatá prostoto... a naučte se pravopis.

7 2
možnosti

Zato ted, kdyz mladi chteji bydlet ve svem, tak se celotivotne upisou. Byty jsou nepredstavitelne drahy byznys. Obecnich bytu malo a o startovacich bytech pro mlade se jen mluvi.

3 4
možnosti
Foto

Tak to jo, to ono je určitě lepší upsat se do seznamu a 20 let čekat a skákat si po zádech s rodiči v kuchyni o rozměrech 2x4m, než si pořídit hypotéku a žít rovnou ve svém...

9 0
možnosti

Madam žvaníte. Za komunistů musel každý pracovat, pokud jechtal tak ne ve své profesi, ale nikdo pod mostem nebydlel. Krást se mohlo pouze do určité míry, která v podstatě odpovídala příjmu funkcionáře, řezníka nebo zelináře. Miliardy ani miliony ukrást nešly. Těm Vašim vyprávěnkám mohou věřit ti, kteří za komoušů nežili, na. př. vzorně vychované děti v mateřské školce, kteří prohlásily, že opilce Zemana za prezidenta nechtějí.

11 16
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik