Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážená paní kolegyně,

Důvody pro uvalení vazby jsou 3:

1. Nebezpečí útěku

2. Pokračování v trestné činnosti

3. Ovlivňování svědků.

A pokud soud usoudí, že ani jeden z bodů nehrozí, pak prostě vazbu neuvalí. Je to nezávislý soud a laici by neměli jeho rozhodnutí kritizovat.

2 0
možnosti
Foto

Ale mohou kritizovat, koneckonců i proto, že se už soud v této otázce hodně popálil.

0 0
možnosti
Foto

Rozdíl mezi panem Rathem a onou zmíněnou ženou existuje. Dokonce chápu, proč jí pustili na svobodu a pana Ratha ne.

Zkusím objasnit.

A/ Pan Rath páchal své trestní skutky dlouhodobě, sofistikovaně a s rozvahou. Měl dost času na rozmyšlenou, jestli bude čestný nebo zda se dá na dráhu zločinu. Pakliže by byl ponechán na svobodě, jistě by mohl uprchnout a smát se nám jako "jistota desetinásobku" z Belize.

B/ Matka po porodu může trpět psychózou. Může se náhle pominout a i když třeba plánovala dítě dát do babyboxu, tak to mohla "vyřešit" takto. Nikdo neví, ale psychiatr je schopen toto ozřejmit. Kam by ona žena utíkala? Nejspíše je z chudších poměrů, takže ony fony páně Ratha nemá.

Vazba se dává jen tehdy, je-li důvodné podezření, že obžalovaný může uprchnout nebo ovlivnit svědky. U pana Ratha byly možné varianty obě, u oné ženy nejspíše an i jedna.

5 0
možnosti
Foto

Pan Rath je prozatím toliko v podezření, že něco spáchal. Průtahy v soudním řízení způsobil státní žalobce, který všechny podezřelé skutky vzal do jednoho balíku. Kdyby pro počátek souzen pouze ten skutek, pro něž byl Rath vydán Sněmovnou, tj. kauzu Buštěhrad, tak už bylo dnes vše jasné.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS