Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

je dobre, ze o tom vsem neprestavate psat

opakovani je matkou moudrosti a v takovem konkretnim pripade i matkou pravdy

nenechte se zastavit lidmi, kteří smutnou historii nasi republiky schvalne zapominaji - maji k tomu svoje duvody

2 0
možnosti

Je vždy smutné, když někdo někomu něco vytýká a sám se chová stejně. Podle paní Vlachové jsou všichni členové KSČ(M) - v přeneseném slova smyslu - nehodní existence. Tedy i ti, kteří stranu opustili kvůli nesouhlasu s jednáním jejich vedoucích nomenklatur či byli vyhozeni. Znal jsem spoustu komunistů, kteří nikomu nikdy neublížili, naopak pomohli, když bylo potřeba. To není OBHAJOBA, nýbrž KONSTATOVÁNÍ (velká písmena používám, aby to bylo jasné). Nebo snad ve světle zneužívání dětí a mladistvých máme celou církev označit za lidský póvl? Jen proto, že určitý počet matek pozabíjel své děti přestaneme mít k nim úctu? Vyloučíme ze svého středu politické strany, které zjevně konaly v rozporu se svým programem a dopouštěly se například finančních podvodů? Ono je to totiž nesmírně jednoduché, uplatnil kolektivní vinu a umýt si nad vším ruce. A pokud se vrátím k věřícím, doporučil byl jeden citátl: Hoď kamenem, kdož jsi bez viny... Což ale neznamená: Hoď kamenem, kdo jsi rychle a ochotně zapomněl. Třeba i na to, že něco udělat mohl a neudělal.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu v tom, že jistě větší část komunistů nikomu přímo osobně neublížila. Ovšem jejich vina tkví v tom, že svým spolusoudruhům v páchání nepravostí nezabránili. A navíc tvořili potřebnou masu k tomu, aby vynesla nahoru ty nejhorší.

Podle socialistického Archimedova zákona:

"Soudruh je nadnášen silou, která se rovná váze soudruhů soudruhem vytlačených."

A dodnes bezostyšně omlouvají zločiny svých kámošů, o nějakém slově lítosti či odškodnění obětí ani nemluvě. Copak tu nečtete komentáře některých latentních komunistů?

Ano, stane se, že člověk šlápne vedle, poučí se z toho, napraví svůj omyl, nahradí škodu a dále už si dává pozor. A to se nestalo. Proto tu stále jistý podíl kolektivní viny zůstává.

4 1
možnosti

Lidsky - Každý vyžil v nějakých poměrech rodiny. Zde nabyl základ poznání + geny. Pak pokládám i za přirozené, že jsem "Pravý střed", po živno dědu. Makal, dobově se prosadil - ovlivnil své děti, klasika. Existovaly a existují jiné rodiny. Z různých důvodů - Se jim to nepodařilo. Jsou na klasické křižovatce ! Buď se tedy oni !, stanou těmi prvními a status rodiny změní. (Příležitosti stále jsou - člověk je limitován pouze sám sebou). Anebo se vrhnou na ty zbylé. Jejich existence je důkazem, že doba je zlá ... Ten rozdíl, měl mylně řešit socialismus - On jej řeší Sociální stát. Komunisté jsou v podstatě nosiči způsobu - Technologie myšlení. Těžko se této zbavit, nejde to, zejména čím je člověk starším. Lze se pouze přizpůsobit, což KSČm dělá. Podobným lidem je i duchovní oporou, že své životy - angažovanost, nehodili do kanálu. Pak dojde i k nesmyslům , že cestou je Sociální stát odstranit a opět je cílem Socialismus. I úsměvné, zcela bezúčelné - Nicméně jakýsi program je zde. Podstatné ! Opět s vlastní rodinou se nic nedělá - Její status se nezmění ! Ona slouží jako voličská výživa ÚV KSČm. A tak furt dokola - Opium lidstva ... :-)

2 0
možnosti

J10i22r81i 92B73o84r

8. 3. 2018 11:24

Pane Bučku,můj děda byl zakládající člen strany u nás ve městě v roce 1921.Po roce 1948 jme měli v rodině pár komunistů.Až do roku 1989.Přesto je přibližně od svých 12 let nesnáším. a nikdy jsem si s nimi nezadal.Teď ve svých 70 ti zjišťuji že jsem asi nemanželský.;-D

2 0
možnosti

Zapomeňte v roce na Komunisty a zkuste se podívat do budoucnosti to by nás mělo zajímat ale historie je pro historiky, daleko horší totalita je Brusel!

2 4
možnosti
Foto

Totalita z Bruselu ???;-D;-D;-D Vy o nějaké víte ??? Já tedy ne. Na nacismus a komunismus se nesmí zapomenout. Stále o jejich zločinech psát.

7 2
možnosti
Foto

Pište dál a nedejte se odradit. To, že to některým vadí je jenom dobře a svědčí to o tom, že jste se správně trefila. Ještě jednou palec nahoru a karma. R^R^

7 3
možnosti

Souhlasím s občanem Kindlem

Pište dál.

:-)

3 0
možnosti

Forejt říká zcela dobře - Prezident ,není panovníkem z vůle boží, ale úředníkem, kterého si volí občané. Připomínám - Všichni , čelní představitelé jsou našimi Sluhy ! (To není urážlivé), myšleno od slova Sloužit veřejnosti. Noblesa v PS je zbytečná - jde o pohradí. Samotný Hrad určuje noprmu - Tvrdím, že o služebníka nejde, naopak jde o proměňujícího - Zlého pána, s Byzantskými manýry - Pak se zvou ti poddajní, správcové provincií - Nepoddajné Hejtmany a Magnificence nebrat - Bezprověrkoví, narudlí, nenoblesní - naopak - Vstup volný ! ... :-)

4 1
možnosti
Foto

Kdybyste ho raději odhalil jako špatného herce. Ve skutečnosti prezident může být toliko nejlepší (herec) z nás. Nesmí plakat, nesmí se smát, ale musí dokonale předstírat, že to umí.

1 2
možnosti
Foto

Komunisté a zytovat svědomí, to je věc, kterou absolutně neumí. Oni jedině stále touží mít opět moc a tu se s nikým nedělit. Jsou to mistři demgaogie, to ovládají dokonale, protože ví, že to vždy na jednoduché lidi působí.R^R^R^R^

6 2
možnosti

J42a14n 19H60y76n12e97k

8. 3. 2018 8:04

Ještě jedno doplnění. Ten samý problém je i v nadužívání slova celebrita. Koho všeho do celebrit se nám snaží média nám podsouvat, je také znehodnocení tohoto pojmu.

5 0
možnosti

A co Bára Štěpánová?

:-)

4 0
možnosti

J57a11n 11H28y51n98e29k

8. 3. 2018 8:01

Jestli chcete vážená paní hovořit o noblese v parlamentu, tak si vezměte lupu a hledejte a hledejte. Jednotlivá vystoupení většiny poslanců s noblesou se vůbec nepotkala a ani nepotká. Zde noblesu nehledejte a to napříč celým politickým spektrem. Jako vzor noblesy si představuji noblesu pana Přeučila nebo již nežijícího Lukavského. Jsou i další, ale ten výčet by zase nebyl tak velký právě v současné době.

8 0
možnosti

Možná měla vážená autorka na mysli Kalouska.

:-)

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS