Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rád s vámi souhlasím.

Je smutná doba v níž je hlas rozumu zasypáván plytkou propagandou a produkty masáže obviňující oponenty z neschopnosti vlastního myšlení. Je smutné, když majitel politické strany/hnutí je neustále adorován a šanován, ať učiní cokoliv i destruktivního pro společnost.

Inu, potřebujeme si nutně natlouct rypák, následně vykřikovat, jak ho vlastně nikdo neměl rád a nevolil ho, aby se po pár letech stalo totéž. Historie má v tomto ohledu stejně krátkou periodicitu, jako paměť občanů.

Nic nového, to už tu nedávno bylo, jen..... plno lidí to nevnímá, nechápe, zapírá... snad podle pravidla čím hůř.... Jen si neuvědomují, že i pro ně.

1 1
možnosti
SB

Víte, že mi je docela fuk, zda český premiér byl pozván na nějakou večeři?

Dokonce si myslím, že je docela dobré být tak trochu za rebela nebo za vyvrhela. Ne stoprocentně, ale částečně.

K poslušnému služebníkovi si dovolí panstvo, ať už dříve to feudální, nebo nyní to evropské, mnohem více než k rebelovi. I paní kněžna rozbila lucernu teprve tehdy, když viděla, že mlynář Libor si stojí za svým, že hájí svou starou lípu a svou schovanku Haničku. Rebel pohybující se na hraně je ideálním řešením. Přeci jenom je v toleranci, takže si k němu nemohou dovolit opakování srpna 1968, ale v rámci možností ukáže svou sílu, takže ho nebudou obtěžovat s povinností svítit lucernou.

3 2
možnosti
Foto

Budete-li demokraticky smýšlet a nebudete-li demokraticky konat, Vaše okolí brzy zjistí, že nemáte ánunk o demokracii. Demokracie je především respektování názorů druhých a ne o papouškování mainstreamu.

4 4
možnosti
Foto

Nojo, ale co když ten mainstream tvoří většinu? ;-D

0 1
možnosti
Foto

A ještě se pozastavím nad tím, že hnutí ANO má podporu jen asi 30% voličů. Nikdy zde ovšem nebyla žádná významně větší podpora nějaké strany a každá z těch vítězných stran musela udělat jednu ze dvou věcí:

1. Dát dohromady koalici

2. Nebo Opoziční smlouvou sjednat podporu menšinové vlády

Jinak to prostě nefunguje a tzv. "demokratické" tedy samozvaně demokratické strany prostě nevědí, co chtějí. Ani vládu vítěze voleb a ani předčasné volby. Ale někdy v životě je třeba si vybrat.

3 1
možnosti
Foto

Autorka, s prominutím, také využije každý nesmysl. Ta pověstná "EU večeře" se konala na pozvání jednoho politika (viz Internet) a pozváno na ni bylo asi 14 politiků.

Tedy, asi polovina premiérů EU. Ale, proč to nevyužít, že?

4 2
možnosti
LH

Můžu se zeptat? Jak se u televize Barrandov projevuje její náklonnost k Rusku, když ji označujete jako proruskou? Pravděpodobně ji pravidelně sledujete jinak to není možné.

5 3
možnosti
SB

Zato ji evidentně sleduje asi šedesát nebo šedesát pět procent těch, kteří šli včera v Itálii k volbám.

2 1
možnosti
PV

Ono se jen v reálu ukazuje, že 70% lidí tady se nedalo opít koblihou a že ANO má podporu 30% a opravdu v demokratické zemi si lidé nepřejí vládu jedné strany .

A věřím tomu, že těch 70% lidí si nepřeje ani agenta STB a trestně stíhaného člověka ve vedení státu 8-o

5 5
možnosti
MK

Upřímně, já si o politicích nedělám žádné iluze. Jste ochoten dát ruku za někoho z nich, že je a byl vždy čestný jako ty pověstné Rychlé šípy? Asi těžko, co?

Mimochodem - hnutí ANO a jeho úspěch je právě výsledkem vládnutí těch "tradičních" stran, které si říkají demokratické a z nichž některé by se dnes ani nedostaly do parlamentu.

A mimochodem, můžete mi dát příklad, kdy v polistopadové historii ČR vyhrála JEDNA strana takovým způsobem, aby měla sama o sobě většinu?

3 0
možnosti
MK

No, mrazy pominuly, sluníčko svítí, pomalu, ale jistě nám přichází jaro ...

Což takhle vyrazit do přírody a nezneklidňovat se tím, že svět se netočí podle toho, jak chci já?

:-)

2 1
možnosti
PK

Ano, každý ráno se třesu hrůzou když vstávám a to nikoliv o mé zdraví , ale o demokracii v této zemi....;-O

4 0
možnosti
MK

jj, (děda) mráz přichází z Bruselu :-)

1 1
možnosti
MB

Jsme v době zvláštní. Voliči A.Babiše byli naplnění nadějí, že konečně bude nabrán řádný směr. Nekrást, aby se vypatilo makat, prostě nová společenská naděje. S vyjímkou M.Zemana, je "Volebně za vodou" - Jsme v patu. A.Babiš nemá žádného politického podporovatele. Ani KSČm, nebo SPD - dle posledních % výsledků, jim stále odsává členy. Podobně je to s ČSSD - nehledě na to, že žádnými podpůrnými 15 poslanci ani nedisponují - Viz Sobotka, Zaorálek a Chovanec. Čili, je zde osiřelý Zeman a Babiš. Tak to kluci chtěli. K čemu je to dobré nevím. Vypadá to na předčasné volby . Příznivci Ano i mohou mít radost - Nicméně kteří ? Ti, kteří tam jsou za KSČm, SPD, ČSSD ? Ten pojem HNUTÍ to všechno řeší - Praxe ukazuje - Očekávaně, neřeší absolutně, vůbec nic ... [>-]

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS