Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autorka nemluví pravdu, že by lidé byli za poslouchání svobodné evropy vyšetřování. To by pak musl být vyšetřován téměř každý a policajti by nic jiného nedělali.

2 1
možnosti

Srovnanim Zemana s Gottwaldem jste Zemana pani Heleno vystihla na chlup presne. Zeman prevzal i nektere zakony z Gottwaldovy ery, zejmena ten nejdulezitejsi, zakon o statnim usporadani. Ignoroval usneseni fed. shromazeni c 190/1990 "O obnoveni moravsko-slezke samospravy". Misto aby obnovil majestatni, vznesene staletimi osvedcene zrizeni zemske, tri rovnopravnych zemi Cech, Moravy a Slezka, Zeman prevzal Gottwaldovych 14 kraju sovetskeho typu, jak si Stalin pral. I to bylo Zemanovi malo, Se zpupnou aroganci jemu vlastni nanejvys zlovolnou zprasil vic nez tisiletou zemskou hranici Cech a Moravy a tak mesta uz podle jmena moravska uz moravska nejsou, Nove Mesto n. Morave, Moravske Budejovice a Mor. Trebova podle Zemana patri do Cech. Oloupil Moravu o celou jeji zapadni cast od prameny reky Moravy (ten je ted v pardubickem kraji) po Slavonice. Takto muze okrast souseda jen, prominte mi ten vyraz,( pokladam ho za nejvystiznejsi) jen hajzl. Tedy Zemanovi bych dal prezdivku "Prazident Hajzl".

3 0
možnosti

J61i78r82i 19B38o78r

3. 3. 2018 10:44

Začínám chápat bezmoc mích rodičů v roce 1948.Do teď jsem si myslel že s tím mohli něco dělat.:-(

6 0
možnosti

J74i34r24i 20B70o83r

3. 3. 2018 10:44

Překlep "y".

1 0
možnosti
Foto

Přeháníte časopis Scéna psal zcela jinak než Tvorba. A tak to ve Vašem článku se vším.

3 0
možnosti

Obvykle je pri psani blogu skoro povinne, aby autor ruznymi odkazy dokladal pravdivost svych tvrzeni. U autorky to neplati. Pise ze zazila normalizaci tj. cca od roku 1969 dale a predklada ctenarum informace o zakazech poslouchani Svobodne Evropy atd. Je pravdou, ze urcite obdobi bylo vysilani ruseno, ale kdo mel zajem tak si naladil treba Hlas ameriky nebo jine zahranicni stanice a poslouchal. Ziji v zapadoceskem kraji a v podstate na vsech domech byvala krome televizni anteny pro CT take druha antena pro sledovani nemecke ARD. Po roce 1968 byly deti vyloucenych clenu strany, tedy tech co nesouhlasili se vstupem okupantu oznacovani za nespolehlive pro vedouci pracovni funkce. Kadrovani fungovalo. Ale co jineho je dnes ? Komunista Ondracek byl ve svych 18 ti letech clenem pohotovostniho pluku SNB. Ackoliv za cely jeho dalsi zivot nikomu neublizil a normalne zil, tak po uplynuti desitek let jej klavesnicovy Boblikove kadruji. Jaky rozdil, krome dostupnych bananu a moznosti zajet si pro nezavadne potraviny do Nemecka, je mezi rokem 1968 a 2018 ?

5 4
možnosti

Bydlím na severu u hranic s Německem a Polskem. Pokud někdo kdo přitáhne další a zavelí zaplníme Václavák později Letnou, neváhám a jedu.

2 0
možnosti
Foto

Fakt, že havlisté ovládají média vyvolává přehnaná očekávání. To je pak težké, když utrpí volební debakl, nemohou to rozdýchat. Musejí se ještě hóóódně učit demokracii !

5 6
možnosti

Komunistický syndrom existuje = Budu nastolovat dobro. Neptejte se mne jak - Prostě jej zajistím. Pak to jede - Dobro jednomu = je nedobrem druhému. Komunisté s pomahači, to dovedli to stavu vrcholu. Až to všechno předobřím - tak mi dojde dech. Naberu ten druhý - Na firmu si domaluji písmenko - Vyhlásím program, že zase budu napravovat to, co jsem za dobu 41 let napáchal. To skutečně nemá chybu ! Dobro prostě bude . Z omšelých Volh si přesednu do BMW , objíždím krajinu a stále hlásám to své ... .. :-)

6 0
možnosti

Pár poznámek k Vašemu textu:

1. A Vy si myslíte, že dnešní mainstream je ztělesněním nadpozemské objektivity a krystalické čistoty? V tom případě nerozumím tomu, PROČ je takový rozkvět alternativních médií - že by dychtivá snaha po senzacích? Sám občas alternativní média čtu. Proč? Protože v nich prostě nenajdu to, co by MĚL dělat mainstream, např. rozhovory se zajímavými lidmi, kteří něco dokázali, třeba prof. Milan Zelený.

2. O to, že jsou ve hře o vládu komunisté, se do značné míry zasloužily "tradiční", rádoby pravicové strany, z nichž některé by se dnes ani nedostaly do parlamentu. Jejich "veleúspěšná" politika se měrou vrchovatou zasloužila o vznik hnutí ANO, které drtivě vyhrálo volby. Ale já vím, chyba je nejspíše ve voličích.

3. Jestli mi něco začíná připomínat totalitu, tak je to nátlak vysokých politiků EU na přijetí trvalých přerozdělovacích kvót - nyní již dokonce vyhrožujou odejmutím dotací. Nevím, jak Vám, ale mě tohle přijde 1000x nebezpečnější než fakt, že KSČM získala celých 7 procent všech hlasů voličů (a jejich výsledky trvale klesají).

4 1
možnosti

Druhý díl - co se nevešel na předešlý:

Za týden mám narozeniny - to půjdeme se ženou Lenou určitě na nějaký "pořádný dlabanec" někam do slušné hospody - třeba do Mexické, Cihelny, Indické či do Medúzy či jinam, ale po neděli se pustím zřejmě nejdřív do gothaje!

Autor: Ervín Dostálek | pátek 2.3.2018 13:47 |

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS