Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

To, co se tlačí na Hrad je dobře popsáno zde: http://www.lucieprovaznikova.cz.

1 1
možnosti
JAN

Děkuji vám, a bohužel musím i souhlasit s tímto názorem. Mějte se moc hezky ! A tak a hlavně, snad to bude někdy, resp. brzy , jinak.

1 0
možnosti
JS

Madam, můžete mi laskavě prozradit na základě čeho si myslíte, že jste schopna rozhodovat o tom, kdo je a kdo není morální autorita?

4 2
možnosti
JAN

Vážený pane je to dle toho , že : MZ dělá ostudu mj. i naší zemi. A každý jiný člověk, kromě komunistů, je zárukou pokroku.

2 1
možnosti
JK

J24i38r21i 64K98u62c45e49r81a

19. 1. 2018 10:13

Máte pravdu. Byl bych často, možná i hodně často, rád, kdyby myloš "ubral" v některých vyjádřeních. Jinak ale skutečně nechci na Hradě primárně morální autoritu. V zásadě jsem velmi spokojen s jeho pojetím úřadu, kdy jde až na hranu ˇustavy, svůj podpis nepřikládá automaticky na to, co se mu nechce podepsat, vytváří další "mocenské centrum" - to vše mi konvenuje, přesně tak si výkon funkce prezidenta představuji. Proti p.Drahošovi nemám jinak nic, myslím si, že je to velmi inteligentní a slušný člověk. Na Hradě ho nechci, protože slibuje ústup od toho, co já považuji za správné. Jsem smířený s tím, že se Myloš prohraje, viním z toho jen a jen jeho, ale udělám jako volič maximum možného, abych mu dal šanci v nerovném souboji uspět. Pana Drahoše jako prezidenta radostně nepřivítám, ale nebudu na něj chodit někam hulákat, nebudu prohlašovat, že je to není můj prezident, jen smutně odškrtnu další políčko na cestě do zatracení světa, který já mám rád.

6 2
možnosti
Foto

Jak se pozná, že je někdo "morální autorita"???? Myslím, že pokud nejsme takovému člověku denně nablízku, nemáme mnoho možností poznat to.....

4 0
možnosti
VE

Příklad, kdy člověk nemůže být morální autoritou - když se dopouští názorových veletočů. Třeba když někdo podepíše, že uprchlíci musí být přijímáni a integrováni a pak o sobě prohlašuje že není vítač.

5 3
možnosti
ZJ

Vážená paní a všichni co se oháníte tím, že Miloš Zeman rozděluje společnost.

Uvědomujete si, že kdyby byla společnost jednotá, tak by již v prvním kole kandidát na prezidenta dostal všechny hlasy! A protože je nedostal žádný z kandidujících, tak Vám a všem stejně smýšlejícím musím oznámit, že vždy bude každá osoba rozdělovat společnost!!!!!

6 3
možnosti
Foto

Mýlíte se

To, že různí voliči volí různé kandidáty neznamená, že kandidát rozděluje společnost. Není to boj kdo s koho, nemusí ten kldo prohraje být nepřítelem toho úspěšnějšího ani voliči poraženého kandidáta nemusí být nepřátelští vůči vítězi. Vše záleží na přístupu dotyčného jak k volbám tak po volbách.

Ostatně několi kandidátů z prvního kola se spojilo a pomáhá panu Drahošovi, tedy tomu kdo je porazil ve druhém kole jak morání podporou tak i materialním plněním.

Člověk, který k volbám a úřadu přistupuje korektně a slušně rozdělovat společnost nemusí, arogantní hulvát a opilec rozděluje společnost vždy.

5 6
možnosti
VE

Lidi z bývalé Jugoslávie jsou naše kultura. Integrují se, budou se sami živit. Nepáchají kriminalitu více než my (přepadení, znásilnění) a už vůbec ne terorizmus, nevytváří no-go zóny, nezapalují auta pro zábavu po tisících. Zkuste google heslo: švédsko kriminalita, francie kriminalita,... Už je to jasné?

6 1
možnosti
Foto

Konkrítně albánci mají po Evropě rozsáhlé mafianské spolky.

1 0
možnosti
MK

Pár poznámek k Vašemu textu:

1. Myslím, že na Hradě by měl být především člověk, který bude ve své pozici dostatečně schopný - to mj. znamená umět se postavit za náš stát a jít třeba proti proudu. Slušný by měl být. Spisovná mluva sama o sobě ani zdaleka nestačí, je to spíše malé plus. Co Vám bude platná jakási "sedící" morální autorita, když ji ostatní, důležité subjekty (typicky v EU) prostě nebudou respektovat?

2. Vzpomeňte si na Havlovy amnestie a pak něco vykládejte o udělování milostí ze strany MZ. Navíc, ten Kajínkův případ sám o sobě vzbuzuje spoustu pochyb.

3. Řekl bych, že společnost rozdělují především média - poukazováním na a zveličováním toho, co se MZ nepovedlo, překrucováním, bagatelizováním. A potom také lidé s neschopností kritického myšlení a neochotou připustit svůj omyl ve prospěch protistrany.

4. Je to sice smutné, ale už samotné poukazování na to, že s migranty jsou problémy, už pomalu vyžaduje odvahu samo o sobě.

Mimochodem, já sám jsem nekuřák, přísný abstinent, bez sklonu k obžerství. Nakolik jsem nebo nejsem slušný, posuďte sama - třeba z tohoto příspěvku.

6 4
možnosti
Foto

Co má co společného kouření, abstinence, nebo obžerství se slušností? I kuřák může být slušný, ne? A nic ve zlém, ale slušný člověk nepodporuje neslušného. Řadí se tím na jeho úroveň.

7 2
možnosti
JF

J11i61ř50í 86F32o59g89e75l

19. 1. 2018 7:59

Hovořit jako o morální autoritě kdo prošel minulým režime, jeho prověrkami a všemi nástrahami a organizacemi je poněkud odvážné, řekl bych až obskurní.

4 1
možnosti
PK

Podívejte se prosím po internetu a pak suďte, protože obě dvě strany a to ať přímo, nebo prostřednictvím svých lidí vedou značně negativní, vulgární kampaň.

Odsuzovat jednoho je velmi neobjektivní. Morální kredit u politika je dobrá, nikoliv postačující kvalifikace pro výkon prezidenta.

Je mi celkem jedno, kdo bude prezidentem, jsem si jistý, že ani jeden nebude vyhovovat zbytku národa a dál bude rozdělen.

6 2
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, Zemanovo chování je dlouhodobě negativní a vulgární. V tom případě stačí, když popíši, jak se chová a vedu podle vás negativní a vulgární protizemanovskou kampaň. Dejte sem schválně odkaz na vulgaritu pana profesora Drahoš. :-)

6 3
možnosti
  • Počet článků 1261
  • Celková karma 22,62
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik