Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K87a90r67e12l 61C76a96c64h

2. 11. 2017 7:31

Příčiny pádu ČSSD a TOP a ne příliš úspěšného výsledku ODS jste pojala správně avšak mírně, zato vliv a podporu presidenta jste naopak hodnotila poněkud přehnaně.

Napsal bych to tak, že tyto strany doplatily na svou negativistickou kampaň, ve které převažovalo vymezování se vůči ANO, jejímu předsedovi a popisování hrůz do kterých by se republika dostala, kdyby lidé hnutí ANO volili natolik, že vlastní programy těchto stran se smrskly na pouhou marginálii. Negativistické kampaně prostě nezabírají. Mnoho lidí je vnímá jako nefér počínání a má tendenci sympatizovat s tím , kdo je nucen se bránit útokům ze všech stran. President ve svém, jak říkáte přílišném stranění, spíše vyjadřoval nelibost nad naprosto zbytečným bouráním dosud docela úspěšné vlády, před koncem volebního období. Nad tím, že pan Sobotka neodolal neustálým tlakům pánů Kalouska a Fialy a dopustil se tak sebevražedné chyby demise-nedemise, která ho prakticky diskvalifikovala pro další působení ve vedení ČSSD. Bylo to všechno zbytečné a když se sečtou všechny hrubé přešlapy, které ČSSD udělala v posledním roce a které byly naivně cíleny na zastavení poklesu preferencí ČSSD a růstu preferencí ANO, dopadlo to nakonec pro ČSSD volební katastrofou. Z toho nelze vinit presidenta. To si zavinili pan Sobotka a jeho kolegové sami. Býval jsem povětšinou voličem ČSSD, ale tento styl práce současného vedení ČSSD mě naprosto odradil. Aby znovu získala tato strana kredit, musí přijít noví lidé a začít skromně ode dna ale hlavně s pozitivní politikou.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,05
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik